Pe cine iubesti mai mult!

Ieri mi-a venit copilul in vizita la serviciu, toata lumea buluc pe ea, nu ma deranjeaza lucrul asta atata timp cat copilului ii place sa fie bagata in seama ( are 3 ani), eu si sotul lucram impreuna, deci lumea ne cunoastea pe amandoi, ce m-a deranjat a fost faptul ca toate doamnele i-au pus aceasi intrebare:" pe cine iubesti mai mult, pe mami sau pe tati?" Copilul le-a raspuns " pe, amandoi" si se uita la persoanele respective de parca nu stiu ce vorbesc, una chiar a insistat "da spune pe cine , ca pe unul trebuie sa-l iubesti mai mult, nu se poate etc"... o insistenta aiurea la care nu am stiut sa reactionez. Am spus la un moment dat ca" ce nu-i e clar ca ne iubeste pe amandoi".
Voi cum raspundeti la astfel de intrebari, sau cum reactionati! Eu am simtit ca stau ca prostul, si ma uit, ca nu am cum sa controlez ce le iese oamenilor pe gura :)!
"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"
Am editat!Am mai pus ghilimele si virgule pe ici pe colo.
Raspunsuri

szivarvany spune:
Daca as putea si ar repeta ce-i zic, i-as spune fie`mi sa le spuna celor care intreaba ca intrebare mai tampita nu a auzit Dar na, nu pot, dar as vrea sa pot
Fi`mea nu raspunde la aceasta intrebare nimic
Ea ignora de obicei intrebarile sau persoanele de la care nu vrea nimic ...
Eu le raspuns insa ca sper ca pe ea insasi din instinct de conservare
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID

Ilinca_M. spune:
Fetitza mea e prea mica sa fie intrebata dar imi amintesc perfect ca asta era intrebarea favorita pe care mi-o punea toata lumea, parca erau nebuni, cred ca era a doua intrebare dupa "cum te cheama?". Imi amintesc de parca era ieri cum mi se urca sangele-n cap, cat eram de mica, la auzul intrebarii care mi se parea extrem de nepotrivita si jignitoare:"pe cine iubesti mai mult?" Eram prea simtzita si timida sa le raspund cum mi-as fi dorit (de fapt mi-as fi dorit sa intre-n pamant cel care-mi punea intrebarea asta!!) asa ca raspundeam fara drept de apel:"pe amandoi!" si continuam s-o tzin una si buna daca ei "forau" in continuare.
Dar daca voi auzi vreodata intrebarea asta pusa fetei mele, fereasca sfantul ce-i va auzi urechile "desteptului" care o da pe goarna!!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni

andata spune:
De obicei o intrebare contracareaza o alta intrebare. Eu as invata-o sa spuna :"Pe amandoi. Dar dvs. pe cine iubiti mai mult? Pe mama sau pe tatal dvs?" Si sunt sigura ca se blocheaza si respectivul/respectiva .
Poti invata fetita ca e doar frumos sa se intereseze si ea de ceilalti. Stii cum e cu intrebarile acestea:
"- Ce mai faci?
- Bine, dar tu?".
http://community.webshots.com/user/annadana1
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/
http://paul-mihaita.blogspot.com

lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox Ieri mi-a venit copilul in vizita la serviciu, toata lumea buluc pe ea, nu ma deranjeaza lucrul asta atata timp cat copilului ii place sa fie bagata in seama ( are 3 ani), eu si sotul lucram impreuna, deci lumea ne cunoastea pe amandoi, ce m-a deranjat a fost faptul ca toate doamnele i-au pus aceasi intrebare:" pe cine iubesti mai mult, pe mami sau pe tati?" Copilul le-a raspuns " pe, amandoi" si se uita la persoanele respective de parca nu stiu ce vorbesc, una chiar a insistat "da spune pe cine , ca pe unul trebuie sa-l iubesti mai mult, nu se poate etc"... o insistenta aiurea la care nu am stiut sa reactionez. Am spus la un moment dat ca" ce nu-i e clar ca ne iubeste pe amandoi". Voi cum raspundeti la astfel de intrebari, sau cum reactionati! Eu am simtit ca stau ca prostul, si ma uit, ca nu am cum sa controlez ce le iese oamenilor pe gura :)! "Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !" Am editat!Am mai pus ghilimele si virgule pe ici pe colo. |
Inbox, vrei sa spui ca pe tine nu te-a intrebat nimeni cand erai mica pe cine iubesti mai mult??
Eu sunt de pe atunci satula de astfel de intrebari si as reactiona ff urat sa aud ca fiica mea este intrebata.
Eu raspundeam intotdeauna ' pe amandoi' si binevoitorii insistau in continuare ' nu se poate sa ii iubesti pe amandoi la fel, pe unul tb sa il iubesti mai mult....'
Circ as face indiferent cine ar intreba in prezenta mea.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

inbox spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
Inbox, vrei sa spui ca pe tine nu te-a intrebat nimeni cand erai mica pe cine iubesti mai mult?? Eu sunt de pe atunci satula de astfel de intrebari si as reactiona ff urat sa aud ca fiica mea este intrebata. Eu raspundeam intotdeauna ' pe amandoi' si binevoitorii insistau in continuare ' nu se poate sa ii iubesti pe amandoi la fel, pe unul tb sa il iubesti mai mult....' Circ as face indiferent cine ar intreba in prezenta mea. Errie's mummy Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali |
Ba da, tocami ca ma simteam ca naiba cand ma intrebau oamenii "pe cine iubesc mai mult", aveam niste sentimente contradictorii ciudate, uneori chiar de vinovatie, imi venea sa plang cand auzeam...la mine a fost si o situatie aparte, am fost crescuta de bunici si era un pachet de intrebari:" pe cine iubesti mai mult bunici/parinti; unde iti place mai mult la bunici/parinti + pe cine iubesti mai mult bunicul/bunica, tatal/mama". Am crezut totusi ca astea se intamplau mai mult la tara unde am crescut eu, ca de atunci a trecut mai bine de un sfert de secol si ca lucrurile s-au mai schimbat!
Eu, desi consider ca mi-am crescut copilul echilibrat, sigur pe dragostea noastra neconditionata nu vreau sa fie pus in situatia de a alege intre noi doi (chiar si ipotetic vorbind) si sa simta ceea ce simteam eu cand mi se puneau astfel de intrebari. Dar probabil situatii de genul acesta sunt inevitabile, totul e sa reusesc sa-mi fac copilul sa fie pregatit pentru ele. Aici ma cam incurc.

"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"

natalia_nica spune:
Eu i-as intreba pe respectivii cu ec-i ajuta raspunsul fetei la aceasta intrebare? E vital sa stie pe cine iubeste ea mai mult? Si copilul meu vine pe la mine pe la lucru, dar inca nu am auzit intrebarea cu pricina. E o idiotenie!
Mami de Denis (17.06.2006)

gaba-rema spune:
ce mizerie de intrebare!
si asa era s cand eram eu copil. si stiu ca ma fastaceam, ca nu stiam ce sa raspund (in secret o iubeam mai mult pe mama pe-atunci :)
sigur, am invatat repede raspunsul corect, ala cu 'pe amandoi'.
dar de ce sunt atatia adulti care nu-si aduc aminte ce gandeau cand erau copii, si-i trateaza pe copii doar ca pe niste oameni mari redusi la scara? Copilul nu e asa ceva!!
sa zic o "rautate"? cred ca multi oameni mari sunt complexati ca nu-s prea destepti, si-atunci le place sa puna in dificultate copii, deoarece acestia au au 'handicapul' de a cunoaste mai putine lucruri despre lume... handicapul candorii.

P&ANA spune:
Stai sa mai creasca putin ,atunci va primi intrebarea : 'da' ai si tu vre-un iubit la gradi/scoala ?'
Reactia mea ? m-am uitat urat de tot si i-am amintit ca are doar 8 ani si nu e cazul sa puna astfel de intrebari.
Culmea e ca tot ea s-a utat la mine de parca ar fi vazut o naluca

ionitza spune:
Mamici iubite, pai de ce va suparati voi pe genul asta de intrebari? zicea si Andata, a ajuns sa fie ceva de genul: "ce mai faci?" nu cred ca asteapta nimeni sa faca analiza relatiilor din familie.
Si fiica-mea raspunde foarte diplomat: pe amandoi...a fost intrebata si care educatoare e mai buna..."amandoua"
copiii, vad ca sunt diplomati in general, pacat ca ne pierdem calitatea asta in timp