M-am hotarat............adoptie(68)
Raspunsuri - Pagina 14
danaionela spune:
Buna
Astazia de ziua indragostitilot va doresc sa fiti iubite si sa iubiti. Daca exista iubire, restul se rezolva.
bebedani spune:
Salut calduros toate mamicile si in special pe Mihaelanca.Sunt mamica unui baietel care pe 27.01a inplinit un anisor.Si la noi adoptia a durat un an si patru luni dar am sperat in tot acest timp ca am sa stiu care va fi copilul meu in momentul cind il voi vedea...si asa a fost,toate momentele grele de asteptare au pierit in momentul cind mi-a fost pus in brate o mogildeata blonda cu doi ochi mari albastri si cu un suris ce cuprindea toata fericirea din lume.la doua septamani de cand ni l-au aratat am putut sa il luam acasa...avea doar trei luni.Acum a crescut spune mama si tata si merge in picioare de la noua luni e curios si foarte energic si ne umple viata de bucurie in fiecare zi.Nu dispera draga mea copilul tau e acolo te asteapta vei sti care e in momentul cind va ve-ti privi in ochi,inima ta iti va spune care e.Toate urarile de bine de la noi.
MihaelaAnca spune:
Multumesc pentru incurajari bebedani si sa cresteti mari si sanatosi!. La noi nu este problema ca am vazut copii si nu am simtit fata de niciunul un sentiment special ci ca in aproape 3 ani de zile nu am vazut nici unul si asta ne dispera. Intelegi ca de aproape 3 ani de zile nu indraznim sa ne facem planuri de lunga durata gandind ca poate poate o sa ne gasim copilul si avem nevoie de timp pentru acomodare? Nici in concediu nu indraznim sa plecam ca sa putem spune "prezent" in caz ca suna telefonul de la DPC!!Totul sta sub semnul incertitudinii!!!
simona14 spune:
MihaelaAnca ar trebuii sa ceri explicatii,nu se poate in trei ani sa nu vedeti nici un copilas.Si alte cupluri dupa voi au vazut,au adoptat?
danaionela spune:
BEDEDANI felcitari si sa va bucurati de bebelus si sa fiti fericiti.
Mihaela, vezi ce se intimpla. Nu este posibil asa ceva.... Chiar la voi in judet timp de 3 ani nu s-a adoptat nici un copil. Nu pot sa cred asa ceva. Verifica si tu.. Cel mai usor este sa te uiti pe siteul tribunalului si sa vezi.... si daca sunt adoptii incearca sa-i intrebi pe cei de la DPC cum se poate asa ceva. Incearca sa trimiti in tara la DPC-uri adrese si apoi sa-i suni. Le spui povestea ta si cu siguranta vei gasi copilul. Imposibil ca in caeasta tara sa nu existe un copil care sa corespunda "profilului tau". Chestia cu profilul este citat de la ei.. Fa adresa la ORA, suna si intreaba daca in toata Romania nu este un copil care sa corespunda porfilului cerut de tine. Si in ultima instanta cere sa fie mutat dosarul in alt Judet. Eu una asa as face... Nu as lasa sa treaca atita timp fara cel putin sa nu vad un copil...
Dana
puffy10 spune:
MihaelaAnca, intradevar e cam mare perioada de asteptare... presupun ca ai sunat la DGASPC la tine in judet... oare cumva ei au "sarit" peste dosarul tau din greseala sau s-a intamplat ceva? Ti-ai suparat asistenta ta sociala??? Ceva e in neregula...ca in 3 ani sa nu iti arate nimic, cu toate ca nu ai avut cerinte prea stricte....merita chiar sa ceri si o audienta la director, vorbesc cat se poate de serios.
Uite ca exemplu, cand am luat atestatul (de ~5 sapatmani) am intrebat ce nr. de dosare au... si vineri am sunat sa intreb cate mai sunt inaintea noastra...la inceput eram al 40-lea, acum suntem al 35-lea... ei ce zici?... macar sa imi fac o idee cat mai am de asteptat, mai ales ca nici eu nu am pus conditii stricte (0-2 ani, sanatos).
Asa ca te sfatuiesc sa mergi si sa intrebi ce se intampla...
Bafta multa! Sa vi bucuroasa si sa ne dai o veste buna!
6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...
simo_75 spune:
buna fetelor,
din cate am inteles eu ,lui mihaelaanca nici nu i-au dat voie sa caut in alte judete.Cel putin asa am inteles eu.
conform legii nu ai voie sa faci asa si probabil ca dPC-ul lor merge strict pe lege.
bebedani- sa iti traiasca copilasul si sa va bucurati pe el.
Am insa o mica problema- atunci cand vrei sa sustii un om care il vezi necajit ca de 3 ani nu isi gaseste puiul nu o faci venind cu laude ca tu ti-ai gasit copilasul si sa incepi sa dai detalii cat de fericita esti tu.
Sunt convinsa ca nu ai facut-o cu rautate dar gandeste-te ca fata asta sufera si sunt convinsa ca in sufletul ei a simtit o mare durere cand ai povestit intamplarea ta.
Nu te supara pe mine,nu vreau sa te simti aiurea dat fiind faptul ca e primul tau mesaj pe acest forum insa eu una asa am gandit-o.
Nu este incurajata cu nimic daca i se povesteste cum si-au gasit fetele puiul,expunandu-i povestea lor si spunandu-i sa aiba rabdare ca vine si la ea.E vorba de 3 ani!!!!nu de 1 si 4 luni.
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
claudia72 spune:
Buna seara,
Simo_75 sa stii ca nu iti dau dreptate , toate suntem fericite ca ne-am gasit puiutii, sa stii ca stim prin ce trece mihaelaanca, peste tot ni se spunea ca nu sunt copii, dar noi am depus actele pentru atestare si ni s-a spus sa nu ne cautam noi copii si ca ne arata ei, ca sunt 10 familii inaintea noastra. Am zis ok , dar dupa ce ne-am luat atestatul am intins antenele peste tot , am vazut un baietel de 3 luni dar mama era cu "schizofrenie" , am trimis in tara scrisori si au inceput sa curga refuzurile pana intr-o zi cand m-au sunat din Bacau sa vad o fetita de 2ani si 3 luni, dar nu a fost acel .......
Am inceput sa cautam si pana la urma ,chiar daca toata lumea ne sfatuia sa nu facem pasul asta, adica plasamentul, am luat-o pe Bianca Christina in plasament la 1 luna .De cum am vazut-o am stiut ca este a noastra, ca ne este destinata, eu sunt nascuta pe 16.07 si ea pe 17.07. Stiam la ce ne inhamam , dar dupa lungi perioade de asteptare si treceri prin tribunale a sosit si deznodamnatul .
Acum suntem mandrii de fetita noastra care are 1 an si 7 luni.
Sunt multe fete care au asteptat 1 an si poate 2 dar pana la urma DD le-a indrumat pasii catre puiutii lor.
Mihaelaanca du-te peste cei de la DPC si vezi ce raspuns iti dau, in cei 3 ani trebuiau sa iti arate sau macar sa propuna sa vezi un copil.Mult succes.
bebedani spune:
Multumesc tuturor pentru urari.Simo75 fericirea se striga in gura mare,nu am vrut sa fac rau nimanui cu fericirea mea dar cred ca nu turnandu-ne cenusa in cap ajutam pe cineva ,indemnul meu a fost de speranta de optimism si de credinta,departe de mine gandul de a rani pe cineva .