Recomandari cursuri/carti pentru parinti

Recomandari cursuri/carti pentru parinti | Autor: florina_78

Link direct la acest mesaj

Buna, numele meu este Florina si am un baietel de 8 ani, e singurul meu copilutz. Am mari probleme cu el si simt ca nu il mai pot controla.

Imi dau seama ca undeva este vina mea in modul in care ma comport cu el. Poate sunt eu prea indulgenta cu el… Sunt interesata de carti sau cursuri despre cum sa-l pot educa mai bine si sa incerc sa-i fiu un parinte mai bun.
Care dintre voi au fost la astfel de cursuri sau ce carti ati cumparat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Florina,pe mine personal m-au ajutat,in putinele cazuri in care m-am simiti depasita,sfaturile Irinei Petrea de la Super Nanny.Am citit pe net si cartea ei,mi s-a parut interesanta.Dar,desigur,ea mizeaza pe relatia intre pedeapsa/recompensa,si stiu ca unora nu le surade ideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Thomas Gordon, Manualul parintilor eficace, este ff buna

http://www.librarie.net/carti/99728/Manualul-parintilor-eficace-DR-Thomas-Gordon-THOMAS-DR-GORDON

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isis_23 spune:

Si eu recomand cartea Irinei Petrea:"si tu poti fi o super nany".

Mami de Edith

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_pricop spune:

Buna Florina,

Eu am cumparat cursurile domnului profesor Florian Colceag. Sunt ff multumita! Sunt in format video, 11 ore, f usor de urmarit. Mi-am cumparat multe carti pana acum, chiar si cea de care zicea Isis_23 a Irinei Petrea.

Din tot ce am cumparat, sunt cea mai multumita de cursurile de parenting ale domnului profesor Florian Colceag. Domnul profesor are 20 ani de experienta in educatia copiilor suradotati, are multe medalii de aur castigate in strainatate si este presedintele IRSCA Gifted Education(o asociatie care se ocupa de educatia copiilor supradotati).

Detalii gasesti aici http://www.parenting.infospeed.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu iti recomand cartea "comunicarea eficienta cu copiii", a aparut la Curtea veche. Inainte de a cumpara cartea am facut un curs pe aceeasi tema - gasesti info (daca am voie sa pun aici...) pe www.parenting.ro
Nu mi-e clar ce fel de probleme ai cu el, trebuie vazut daca rezolvarea o vei gasi intr-o carte, un curs, sau daca nu cumva sfatul unui psiholog este mai potrivit. Psihologul sa te sfatuiasca pe tine zic, nu sa duci copilul la psiholog. Poate copilului i-ai putea face o evaluare, un test complex in care sa il situezi, s-ar putea sa afli multe dintr-un astfel de test....

Talciocul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina_78 spune:

Multumesc mult pentru recomandari! Asa e, am uitat sa precizez ce probleme am cu el... De fapt, nu prea pot sa il conving sa se tina de invatat. Pur si simplu uneori parca nu ma pot intelege cu el sa il indemn sa isi faca lectiile... Si ma gandesc ca daca face asa de la varsta asta, mai tarziu ce ma fac cu el?

Voi cand aveti probleme de genul asta, ce faceti? Am incercat metoda cu pedeapsa (sa nu-l mai las la tv, sa-i iau unele jucarii) dar nu functioneaza cu el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Eu nu sunt de parere ca nu exista retete stricte care se pot aplica tuturor copiilor cu scopul de a obtine anumite efecte (indiferent ca este vorbe de atitudinea fata de scoala, de modul de a se alimenta, de sport, sau orice altceva).

Asa cum eu reactionez cu indiferenta cand cineva imi vorbeste urat, iar altcineva reactioneaza in acelasi context dand un par in capul insolentului, cred ca si copii reactioneaza diferit la stimuli.

Cel mai bine stabileste metoda de lucru numai parintele.
El stie cel mai bine daca are un copil care este stimulat de pedepse sau de recompense si de tipul acestora.

Eu am invatat de cand fetita mea avea 2-3 ani ca raspunde excelent la recompense, iar in cazul pedepselor ridica un perete intre mine si ea pe care nu il pot penetra decat facand eu pasii spre impacare. In aceste conditii, mi-am spus ca cel mai bine este sa nu ma expun la situatii care sa ma oblige sa cedez in fata orgoliului ei (este scorpion) deoarece imi pierd orice autoritate in fata ei in scurt timp.

Sa ne intelegem, pedepsele erau de genul: daca nu mananci nu mergi la joaca sau mergi in camera ta si te gandesti la ce ai facut timp de x minute - era in stare sa stea ore in sir si sa ma ignore total asa incat trebuia sa merg sa o imbunez eu ca sa mearga la culcare sau sa manance.

Am ales asadar sa o motivez cu recompense, iar sistemul merge excelent. De exemplu: daca iti faci temele repede, mergem in vizita la un prieten (sau vine un prieten la tine in vizita); daca te speli in 5 minute te las 5 minute la televizor; daca esti atenta la scoala mergem in weekend la teatru sau film, etc.

Asa incat, numai tu esti in masura sa iti dai seama ce tip de copil ai si la ce fel de stimuli reactioneaza pozitiv.

Succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Corectez eroarea de editare:

"EU SUNT DE PARERE CA NU EXISTA RETETE.........."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Are cineva Thomas Gordon, Manualul parintilor eficace in format digital?! Multumesc mult~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Intelege-ti copilul - Kay Kuzma, Totul se intampla pana la 6 ani - Ana Savin, Psihologia copilului - Mihaela Gaisteanu - le am pe toate in format electronic.

Mergi la inceput