A mers cineva cu trenul de curand?
Salutare dragi mamici... In ultimul timp a mers cineva cu trenul? Vreau sa ajung la iasi zilele urmatoare si nu am cum sa merg cu masina,asa ca singura optiune mai confortabila pentru mine si bebel ar fi trenul,doar ca nu stiu in ce stare mai este trenul. Adica daca e curent in vagoane,si frig... Daca stie cineva,rog frumos sa-mi spuna si mie. Multam....
Raspunsuri
buli spune:
de la constanta?
am mers acu 3-4 ani, a fost sinistru. mai bine autocar.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
capcaunul spune:
Depinde cu ce mergi.
Acceleratele au vagoane vechi, de pe vremea lui ceausescu. Geamuri si usi care nu se-nchid bine, fumatori prin tren, toaletele ... cam tot pe vremea lui ceausescu au fost ultima data spalate.
Rapidele insa au marea majoritate vagoane moderne, cu aer conditionat, inchideri hidraulice la usi, geamuri ermetice, camere video de supraveghere, etc.
Mediajust spune:
Eu am mers anul trecut, Bucuresti-Cluj si Bucuresti-Alba Iulia.
la Cluj am fost cu tren de noapte, vagon de dormit cls. I. Scump, dar conditii civilizate. Doua paturi jos, lenjerie noua, chiuveta, cafea/ceai/sucuri (cu bani). Cald cat vrei - cu "robinet".
La Alba Iulia am fost incolo cu Rapid, inapoi cu Intercity. Civilizat, nu se fumeaza, potrivit de cald.
Si eu am fost ingrijorata, tot cu copilul calatoream (mare, dar tot copil ). Am primit toate informatiile la agentie, si am intrat si pe site-ul CFR sa vad poze (nu mai fusesem de o vesnicie cu trenul).
Am citit si experiente neplacute, dar eu n-am avut nicio surpriza.
Cu un copil mic, mai usor cred ca este de mers noaptea la vagon de dormit (mai putina foiala, doarme), si daca nu ti se pare o cheltuiala prea mare poti lua ambele locuri, ca sa va distrati nestingheriti.
Drum bun!
buli spune:
fata e din constanta si vrea la iasi
pe ruta asta e sinistru, credeti-ma.
pe alte trasee am fost si era ok, dar IS-CT NU!
e doar un accelerat - brrr
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Lali_mete spune:
Merci de raspunsuri. Buli,eu am inteles ca s-au mai schimbat lucrurile.Si eu ultima data am fost la Iasi acum 4 ani,nu am avut surprize,a fost cat de cat bine,pentru ca incepuse sa se interzica fumatul in tren,si chiar se dadeau amenzi... Nu stiu cum mai arata acum trenul. Eu nu sunt chiar asa fricoasa,mama mergea cu noi ( 3 surori,diferenta intre cea mica si cea mare de 10 ani) de 2-3 ori pe an,chiar si iarna,si la Iasi,si la Botosani,dar socrii si sotul sunt mai sceptici. Sotul era foarte bolnavicios cand era bebelus,si poate de acolo teama lor. Asa voiam sa ii conving ca nu e dracul chiar asa de negru cum il cred ei .
Natasa spune:
Ia un Intercity de la Bucuresti la Iasi si mergi civilizat. Pina la Bucuresti poti veni cu trenul (dar face cam mult) sau cu un microbuz...
Lali_mete spune:
Natasa,microbuze sunt si din Constanta catre iasi,chiar pleaca unul la o ora,doar ca e cam inghesuiala.In compartiment la tren stai mai lejer.Cred ca nu mai plec... :( Astept pana la vara.
mami_alexia spune:
Nu mai e asa rau cu acceleratele acum. Noi circulam pe ruta Cluj-Iasi si pana anul asta erau niste vagoane groaznice.Acum au bagat vagoane noi si pe accelerate. Deci trebuie sa te interesezi, sa mergi in gara si sa intrebi la informatii.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!
Laura25 spune:
Sora mea a venit ieri de la Constanta la Iasi cu acceleratul, la clasa 1. Ea zice ca e curat, civilizat, cald, cu robinet de reglat temperatura. Nu se fumeaza deloc in tren, doar pe peron in garile unde se sta mai mult. Ea zice ca a vazut in vagon cel putin 3 copii mici care nu dadeau semne de disconfort, doar de plictiseala uneori.
Drum bun daca va hotarati sa plecati! Si eu cred ca trenul e cea mai buna alegere pt asa o distanta. E mai comod, mai sigur si mai spatios decat cu autocar/maxitaxi.
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Deianira spune:
Eu nu am mers cu trenul in ultimii ani decat pe ruta Timisoara - Cluj/ Cluj - Timisoara, deci concluziile mele vin doar din experientele astea : nu mai urc in veci in trenul Iasi - Timisoara , a fost jegos, imputit, plin de persoane dubioase, partea buna e ca din cauza "faimei" sunt tot timpul politisti in tren asa ca prima (si ultima oara) am fost pazita non stop de ei .
De asemenea nu mai urc in veci in trenul care vine de la Sighetul Marmatiei si merge inspre Timisoara prin Cluj - nu vreau sa fiu rea, dar era plin de babute de la tara cu bagaje enorme in care avea branza, varza, oua si alte minuni care dupa ce ca umpleau compartimentul de diverse mirosuri mai si erau trantite fix in mijloc "ca le avem la indemana" .
Singurul tren ok pe ruta asta e unul care beneficiaza de Sageata Albastra, darrrrrrrr si la asta ultima data cand m-am intors de la Cluj mi-a inghetat si sufletul in mine, asa puternic era dat aerul conditionat.
Deci, eu m-am invatat minte si le-as intreba pe doamnele de la Agentia CFR informatii (nu stiu cum sunt la tine in oras, dar aici sunt tare dragute si serviabile).