AJUTOOOR! Nu sunt pregatita pentru intarcat! :((((

AJUTOOOR! Nu sunt pregatita pentru intarcat! :(((( | Autor: blackgirl0

Link direct la acest mesaj

Fetele, heeeeeeeeeeeeeeeeeelppppp, sunt disperata! Pe bune, de cateva zile bocesc intr-una fara sa stiu ce fac gresit, ce-as putea sa mai fac sa fie bine ca la inceput!

Bebe are 11 luni si 2 zile, alaptat exclusiv 6 luni si pana acum 5 zile inca sugea super frumos de la mine. Acum, am ajuns sa ma mulg tot la 3 ore sa ii dau in continuare lapte (pe care il bea cu canita cu cioc, habar n-are de biberoane ) caci brusc, de luni dupa-masa refuza sa suga! Plang, sunt de neconsolat, nu vreau sa il intarc, psihic nu sunt pregatita pentru asa trauma. Si-acum imi vine sa plang, numai sunt buna de nimic. Vreau sa suga din nou, sa-i simt gurita mica pe sanul meu, cum doarme la mine in brate, mooooor de dorul acestor momente...

Se pare ca a racit, a facut si 39 grade febra si i-au aparut in gurita niste vezicule cu lichid. Ba ca ar fi ceva viral (pediatra), ba ca ar fi de la sete, febra si deshidratare (cunoscutii). Numai face febra, am terminat si tratamentul cu antibiotic, a inceput sa si manance cat de cat bine, i-am si badijonat gurita cu ceva amestec (glicerina boraxata, vitamina A, nistatin, anestezina), dar veziculele sunt la locul lor. De 5 zile, urla numai cand incerc sa-l pun la san!

Va rog, orice sfat imi este bun! Tin enorm de mult sa-l alaptez macar pana iesim din iarna, cu toate ca treptat a inceput sa accepte si laptele meu muls la canita cu cioc. Insa eu nu vreau asa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Nu te panica. Cand ii vor trece bubitele din gurita e foarte mare probabilitatea sa se intoarca din nou la san. So, cel mai bine ar fi sa te calmezi, ca sa nu pierzi laptele si sa vezi ce se va intampla dupa ce se va insanatosi.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Incearca sa vezi ce pot fi veziculele, sa le tratezi, si in timpul asta continua sa mulgi ca sa mentii lactatia. In mod sigur va reveni la supt atunci cand nu o sa-l mai doara. Ai putea si sa-i dai niste nurofen si sa-l ungi prin gura cu gel de dinti anesteziant, iar apoi sa incerci iar sa-l pui la san, sa vezi ce se intampla.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Mami_alexia, multumesc de raspuns! Incerc pe cat posibil sa nu ma panichez, insa mi-e frica ca nu cumva cu trecerea timpului bebe sa se obisnuiasca cu canita si sa numai vrea sa accepte sanul.

Stiu, mi s-a mai spus ca este timpul ca treptat sa il obisnuiesc sa bea si din canita, ca nu oricand voi fi pregatita sa il alaptez la cerere ca pana acum. Insa eu speram ca altfel sa fie acest moment, dupa ce vom trece de iarna, cand vom decide impreuna (eu si bebe) cum sa facem intarcarea treptat.

Eu tot sper si ma rog la Cel de Sus pentru o minune, sa il faca pe bebe sa accepte sanul, caci mai am un pic si ma paste depresia... Fara gluma!

L.E. Coraly, ii dau deja de 4 zile cu ceva amestec pentru vezicule, insa fara efect! Diagnosticul ar fi "stomatita aftoasa", care ar dura 7 zile. Insa uite ca maine se implinesc cele 7 zile si nu vad nici un rezultat. Mai ales ca la inceput, de durere, nu accepta nimic solid de mancare, doar apa cu diverse prafuri (biotics, hidrasec), dar de ieri a inceput sa manance. Binisor, spun eu! Si ce ma ingrijoreaza ar fi faptul ca numai uda pampersii cum uda acum o saptamana. Si stau cu lingurita, cu canita cu cioc, cu seringa de nurofen mereu pe el: tot la 2 ore copilul bea ceva! Inainte nu sugea tot timpul, insa facea la pipiiii! Acum, desi bea mai mereu lichide, numai vad acelasi lucru. A dat si inapoi in greutate, insa asta pun pe seama racelii, pe lipsa poftei de mancare. As avea cum sa contracarez, dar faptul ca refuza sanul, pentru mine este de neacceptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Sincer, nu rezolvi nimic daca plangi si intri intr-o depresie. Lasa gura lumii, il vei intarca si-l vei invata cu canita cand va fi cazul. Acum e important sa ii treaca acele bubite din gurita. Eu pentru alea m-as panica, nu pentru alaptat. E foarte putin probabil sa renunte la san asa usor.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ozi a refuzat sanul de la 2 la 6 luni...i-am dat laptele meu cu bibe; noaptea in schimb, adormita sugea fara jena tzitzi...dupa 6 luni i-au plecat piticii si a supt tzitzi pana la 2 ani.

Mergi la inceput

Grati.ela, am incercat si in noaptea asta cu el adormit, si azi dimineata cu el semi-adormit, momentele in care sugea fara nici o impotrivire. Ei bine, nu merge, nu mai merge! Cum simte sanul meu, se intoarce, se agita, da sa planga. Pot sa stau sa mai astept sa-i treaca aftele/veziculele din gurita, dar daca uita sa mai suga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu uita! E prea maricel pt asta.

Rabdare de fier, cando si treaca si numa f f f putin durerea va suge.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Ai spus ca i-ai dat antibiotic; nu cumva a facut si candidoza in gurita?
Oricum, se pare ca in cazul stomatitei nu se recomanda laptele...
Uite, citeste si aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=77933

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Dry_votka, nu are candidoza. I-am verificat gurita, limba si nu are. Nici macar pediatra nu mi-a spus de asa ceva. Si el oricum nu bea lapte praf sau lapte din comert, doar laptele meu muls, iar eu pana acum nu am auzit de nici macar o contraindicatie a laptelui matern. Cu atat mai mult pentru stomatita aftoasa!

Am rabdare, ce sa fac? Chit ca plang de mi-am adus si sotul la disperare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Atunci e ok ca nu are stomatita candidozica, poate ii trece mai repede
Imi pare sincer rau pentru sentimentele pe care le incerci.
Din cate am inteles, sunt o gramada de copii care se intarca singuri, pur si simplu asa simt ei micutii, asa vor ei sa incheie aceasta minunata etapa din viata lor...Fii fericita ca totusi la tine a durat aproape un an, alti copilasi se intarca mult mai devreme.
Totusi, tu mai insista, cine stie , oricum stomatitele sunt dureroase iar in cazul sanului e mai mult "de munca". Insa daca nu...nu-i nimic, asta e,nu te intrista, fii mai voioasa...acum incepe o noua etapa, cu implinirile si bucuriile ei

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput