constipatia la bebelusi
constipatia la bebelusi este un lucru foarte des intalnit, si totodata dificil. am o fetita de 4 luni si de o lua si jumatate e constipata. o alaptez la san, si am incercat toate remediile: am mancat 3 zile numai supa,i-am schimabat ceaiul de 2 ori, i-am dat ceai de musetel cu putina miere chiar daca nu e recomandata mierea,de o luna iese numai cu supozitoare cu glicerina si asta ma ingrijoreaza ft tare. are crampe puternice si plange de fiecare data cand vine momentul sa iasa afara.i-am dat si debridat si bonisan 2 sapt..singurul lucru care imi mai ramane de facut este analiza la stomac.
Raspunsuri
annabiagiola spune:
Stiu, este cam micuta pentru a incepe diversificarea, ideal e la 6 luni, eu am inceput/o la 5 luni pentru ca era prea, gras si prea fomist, ma epuiza, manca tot la san din 2 in 2 ore...Si am inceput cu suc de fructe.Asta e fost ordinea pe care ne/a recomandat/o pediatra de atunci.Ma gandeam ca, in general ar fi o solutie laxativa si naturala, oricum peste o luna , doua tot ajungeti aici, si e mai bine decat cu mierea, care cum ai spus si tu, e cam riscanta la bebei. Nu stiu, spun si eu, poate nu e bine, intreaba si pediatrul. Exista o solutie, ideal ar fi sa fie cat mai naturala,pentru ca e foarte micuta fetita.Sanatate multa!
flloryy spune:
Si baietelul meu a fost constipat de doua ori. Prima data a trecut cu Debridat, a doua oara pediatra mi-a spus sa ii pun in ceai o lingurita de suc de portocale. Incercand toate celelalte variante am facut-o si pe asta si de o sapatamana nu mai am treaba, face in fiecare zi. Nu iti spun sa faci ca mine, alte mamici nu sunt de acord cu asta, iti zic doar ce am facut eu. Din moment ce tu ii dai san poti incerca sa mananci tu portocale (o mamica a spus ca la ea a mers asa).
Multa sanatate!
patrisuca spune:
Multumesc pt sfaturi!!! am fost azi la pediatra si mi-a prescris un indulcitor de la humana-milchzucker pt ceai, in loc de miere(care nu e recomandata). acest indulcitor are si efect laxativ. mi-a spus sa incerc asa, si sa raresc supozitoarele incet, incet. daca nu da randament, sa-i bag suc de morcov, apoi sa adaog si suc de para in el.incerc asa poate reusesc. multa sanatate la bebei. pup
Ralukutzza spune:
Am mai scris si pe la alte subiecte asemamnatoare si stiu ca pe alte mamici le-a ajutat...ca si pe mine de altfel...atata timp cat il alaptezi bea si mananca mult ananas...eu am inceput mai intai cu 500 de ml de suc de ananas proaspat pe zi dupa care am inceput sa mananc pulpa de fruct tot cam jum de kg pe zi si bebebul nu a avut nici o problema...si-a reglat tranzitul in 3 zile si de atunci nu am ami avut probleme.
Eu una as incerca si varianta asta inainte de a-i pune zaharoza in ceai...s-ar putea sa se obisnuiasca prea repede cu gustul dulce si sa refuze diversificarea.
Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008
patrisuca spune:
am inceput sa-i dau suc de morcov pe care nu-l primeste deloc..cat despre constipatie ce sa va zic..am lasat-o 3 zile fara supozitor si in sfarsit astazi a facut singurica. m-am bucurat enorm are 2 luni de cand nu s-a mai intamplat lucrul acesta. in viitorul apropiat o bag pe suc de pere. astea nu le fac de capul meu ci indrumata de pediatra.
ina78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patrisuca humana-milchzucker |
Am folosit si noi. Si a fost super ok. Apoi suycul de mere.
http://www.e-joculet.ro/punctaj.php?user=ina78&id_user=1525
Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008
patrisuca spune:
se pare ca problema noastra s-a rezolvat.. multumesc mamicilor pt recomandari, si pt ajutor.