Cheesecake suedez (Ostkaka) - cu ce seamana?!

Cheesecake suedez (Ostkaka) - cu ce seamana?! | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Le citesc de o vreme copiilor cartile scrise de Astrid Lindgren si multe dintre personajele ei sunt topite dupa desertul respectiv.

Asa ca, de curiozitate si pohta , asta seara am pus de o branza (un fel de cottage cheese neavand cum sa fac branza cu cheag ca in reteta) si peste cateva zile il voi incerca.

Cu ce seamana la gust (eu imi inchipui ca aduce a pasca de Paste cu branza)? Iar dulceata de lingonberries cu ce sa o inlocuiesc(mai pe scurt fructele sunt acre sau dulci)?

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da, ostkaka e originara din Småland, acolo unde a crescut Astrid Lindgren si la toate petrecerile pe care le dadeau pe vremea cand era ea copil(eu am citit de curand fetitei mele Emil din Lönneberga) era obligatoriu si ostkaka la desert. Eu nu am mancat, am vazut in magazine gata facut, dar nu am cumparat niciodata. Aici pe insula e un alt desert la moda si specific gotlandez, pe asta l-am incercat.

Eu am gasit o www.recepten.se/recept/ostkaka.html&ei=AB8_S8CMEIvc-QbB5-muCg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CBcQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dostkaka%26hl%3Den%26lr%3Dlang_sv" target="_blank">reteta faina, are si imagini si am tradus-o cu google, nu stiu in ce masura e ok, am citit inceputul si pare ok, dar e adevarat ca nu ma pricep la retete in engleza...(stiu ca google da erori mari la traducere ). In retetele suedeze ce le-am gasit, nu folosesc insa branza, ci laptele si o solutie pe care o gasesti la farmacie si careia nu i-am gasit traducerea in engleza. In romana inseamna cheag de branza.
Dulceata de lingon e acrisoara-amaruie(fructele nu stiu cum sunt la gust), dar scrie ca ostkaka se serveste cu frisca si cu orice fel de berries doresti.

Spor! Sper ca v-am fost cat de cat de ajutor...
.

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu faceam brinza cind era matei mic cu lapte dulce si calciu lactic - asta apropo de farmacie

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da si eu faceam in Ro la fel Buli, dar nu stiu in ce masura se gaseste aici...sau in alte tari. Eu fac branza de vaci aici din 2 l lapte gras 3% si 1 l de kefir rusesc. Stiu reteta de la o rusoaica, altfel duceam dorul branzei de vaci(eu fac papanasi din ei, e o mancare aproape saptamanala la noi ).

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

La multi ani fetelor !

eu sunt total off topic la acest subiect dar mor de curiozitate cum faci tu Mihaela_s brinza din lapte si kefir si cam cita brinza iese din cei 2 l de lapte si 1 l de kefir ??
Multumesc frumos (anticipat ) pentru raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

ioi, papanasi
io nu ma dau in vant dupa ostkaka.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu pun 1 l de lapte la fiert cand aproape fierbe pun kefirul(1 pahar de 200 ml) si imediat se taie laptele...si se face branza(trebuie folosit lapte proaspat dina cela de se tine in frigider nu de-ala de-l gasesti pe raft si tine cu saptamanile-lunile ca ala nu se "taie" asa repede) din cantitatile de mai sus ies aproximativ 250 gr branza

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Multumesc mult Monica

lapte proaspat ca am linga casa vaca de metal care da laptele cum bagi moneda si e lapte bun, gras, proaspat de la taranii din zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu fac asa: amestec intr-o oala laptele cu kefirul si il pun la foc mic, pana da intr-un clocot. Il iau de pe foc, acopar cu un capac si il las 3-4 ore. Apoi scurg branza de zar. Gata!

adeluci, daca vrei sa faci, cu kefir din asta:
http://annikaul.blogg.se/images/2008/arla_18395728.jpg
Ies niste papanasi....

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ah,, nu stiu cata branza iese, eu nu am cantar de bucatarie...dar cam 300-400 de g.

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput