AJUTOR ! Sunt disperata.

AJUTOR ! Sunt disperata. | Autor: cipriana85

Link direct la acest mesaj

Buna, in primul rand "La multi ani!" si va multumesc ca m-ati primit in clubul vostru, sunt o membra noua, dar si o proaspata mamica, fara experienta, a unui baietel de 3 luni,si am mare nevoie de ajutorul vostru (cu sfaturi si sugesti), ca .
Problema mea este : bebe este vioi, rade, gangareste, dar refuza sa manance total, bea doar ceai. Aceasta problema o avem din maternitate, unde bebe fiind mic (2,250 gr) nu m-au lasat sa ii dau titzi, ma mulgeam si ii dadeam biberon, toate bune si frumoase doar ca nu lua in greutate cum trebuia,dupa doua sapt de stat in spital am facut si noi 2,370 gr., si ne-au lasat acas, acas am continuat sa ma mulg (ca titzi nu imi mai lua ) dar a inceput sa nu mai ia in greutate, pediatra lui bebe a spus ca nu am laptele bun si a spus sa ii dau mipupa1.
Nici acuma nu luam in greutate cum trebuie, pt ca nu mancam cum trebuie de la 90 ml in prima luna, am ajuns la 120 ml in a doua, dar acuma sapt trecuta am scazut la 90ml, sapt aceasta la 60 ml, iar azi la 30-10 ml, si acestea mancate fortat, deoarece in momentul cand il pregatesc sa manance incepe scandalul bebe incepe sa planga, tipa,este foarte agitat si nu vrea nici cum sa manance, se inroseste la fata de durere cred, dar ce il doare ca nu mai stiu? si are gaze ca un om mare si dureroaseca se agita mai mult cand ii vine sa traga un gaz,iar acestea sunt non-stop, daca avem 1 ora de liniste intre mese.
Ajutati-ma cu un sfat, o parere, poate careva a mai patit asa ceva, ca eu nu mai stiu ce sa fac.
Multumesc anticipat si astep raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ai incercat sa il hranesti in somn?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niculina_ina spune:

buna

sa stii ca si eu am avut probleme de genul acesta cu fetita care are acum 5 ani.Este perioada colicilor insa este f bine ca elimina gazele.Cu siguranta il doare burtica, insa si aceasta scadere de cantitate a laptelui este destul de mare. Cate mese ii dai in 24 ore? Eu asa pateam cand eu incercam sa-i dau acelasi nr de 8 mese pe zi si ii cresteam si cantitatea de lapte pe masa. Cand ii cresti ml per masa ii maresti si distanta intre mese. Si nu-l forta pentru ca-ti va voma. A mea a avut 1300 gr la nastere prematura, a scazut la 850 gr si acum are 18 kg. Asa ca iti vorbeste o mamica disperata de mesele copilului. Eu insa am avut un pediatru f bun care m-a indrumat si cum sa-i dau mesele si cum sa i le diversific, doar prin telefon.Ne vedeam la o luna si vorbeam o data la 2 zile.Ce m-a invatat in privinta colicilor si la noi a mers a fost faptul ca dupa fiecare masa tinut copilul in sus, pe umarul tau si masaj incet pe spate 1/2 de ora dupa fiecare masa . Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Oh, cat imi plac mie medicii astia! Si Matei s-a nascut cu 2.300 si in afara de primele 3 zile, cat am stat eu la terapie intensiva si a papat formula din biberon, numai de la sursa s-a hranit.
De unde stie pediatra ta ca nu ai laptele bun? L-a gustat, l-a testat?

Ai dat multe informatii dar totusi nu suficiente.

Neuronul meu e super obosit, asa ca trebuie sa le iau babeste.

1. De ce ii dai ceai?
2. Cat ceai ii dai si care sunt momentele, inainte sau dupa supt?
3. De care ceai ii dai? Il indulcesti?
4. Cat a luat in greutate in fiecare luna?
5. Cate scaune are pe zi si ce consistenta au sau cum le face? adica se screme, vomita
6. Ii mai dai lapte de la tine? Daca da, ce mananci tu?
7. Ai incercat mai multe tipuri de tetine? adica silicon, latex, anatomice?

Din ce ai spus pana acum, bebele tau arata ca un copil normal, cu colici.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

ai incercat sa il hranesti in somn?

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Fix asta voiam sa intreb si eu!
Si fetita mea a avut o perioada in jur de 4 luni cand refuza cu indarjire sanul ,dar il accepta semi-adormita fiind.M-am chinuit vreo luna asa cu ea,dar si-a revenit si am alaptat-o pana pe la 9 luni.
Si dupa cum descri si eu cred ca are si colici.Ceaiul mai mult rau face,dupa parerea mea,mai bine nu i-ai mai da deloc ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipriana85

[font=Arial] deoarece in momentul cand il pregatesc sa manance incepe scandalul bebe incepe sa planga, tipa,este foarte agitat si nu vrea nici cum sa manance, se inroseste la fata de durere cred, dar ce il doare ca nu mai stiu?

Nu cumva in timp ce papa nu sta comfortabil? Nu stiu, zic si eu... Poate nu sta intr-o pozitie buna sau altceva il deranjeaza, si asociaza mancarea cu acel discomfort.
Sau se mai poate si sa nu-i placa gustul laptelui. Ai spus ca ii dai Milupa. Incearca si cu alt lapte.
Cu colicii nu ai ce sa faci... astia sunt! O sa treaca insa!

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Sugestia cu hranitul /alaptatul in stare de semi trezire am adoptat-o si eu la ambii copii si a functionat.

La 3 luni exista un asa numit "prag de crestere" cand nevoile bebelusilor se schimba.
Sunt ele mai multe in primul an de viata dar asta se simte foarte mult la aproape 90% din bebelusi.
La cei alaptati se rezolva prin pus la san cat mai des. La cei pe formula se ajusteaza mesele, mai putin si mai des, in momentele in care copilul este mai linistit ( aici merge starea de semi-trezire ), cu pauze facute pana bebe se relaxeaza, eventual siropuri de colici.

In primul rand trebuie sa fi tu cat mai relaxata si linistita deoarece bebe te simte daca esti agitata.

O alta varianta ar fi ca bebelusului nu ii place extrem de mult tipul de formula folosit. Schimbarea lui poate aduce o crestere de apetit.
Humana sau Milumil pot fi o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Si ceaiul ar trebui sa dispara de tot din meniu daca vrei sa nu isi mai umple stomacul cu calori "goale".
Ei au un stomacel mic si daca bea ceai ar putea sa se simta satul si de aici lipsa apetitului.

Pentru hidratare mai bine ii dai putina apa simpla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niculina_ina spune:

Mie dr mi-a spus ca atata timp cat nu a inceput diversificarea nu are nevoie de apa sau ceai.Isi ia din lapte totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davidoff spune:

Cum au mai spus si alte mamici,nu-i da ceai,si nu-l forta sa manance,stai linistita ca va papa!!!daca iti spun ca puiul meu a baut doar un biberon de lapte pe zi timp de 2 sapt ,ma crezi??dar era mai maricel ca puiul tau,sunt unii bebeii care le ies dintisorii mult prea devreme(stiu o fetitza care a avut dintisorii la 4 luni)si depinde iar cum a mai spus o mamica,ce anume mananci tu,nu manca fasole!si dupa ce papa,pune-l pe umarul tau si maseaza-l pe spate pana ``ragaie``si durerile de colici le mai poti ameliora daca mai tii mana ta pe burtica lui,in loc sa-i dai ceai ,dai un pic de apa(nu prea multa) apa fiarta si racita,e mai sanatoasa,maseaza-ti puiul pe burtica cand ii dai titzi,si al meu era la fel...cand va veni timpul pt ceiuc evita `zaharul`e prea mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Cipriana, dicirstea a punctat f bine intrebarile, mai ales pe cea referitoare la calitatea laptelui tau. In completare incerc sa le iau si eu intr-o relativa ordine:
1. banuiesc ca ii indulcesti un pic ceaiul. Daca ma insel, imi spui. In conditiile acestea e normal sa refuze laptele, care nu e chiar asa de dulce.
2. La cat ceai bea, mai ales daca e impotriva colicilor, nu prea ar trebui sa aibe colici. Totusi, daca se chinuie atat de mult pana elimina gazele, ai putea sa ii cumperi Sab Simplex. Din experienta iti spun ca ajuta la eliminarea lor.
3. I-ai schimbat tetinele cumva? Au gaura mai mare sau mai mica, se ineaca sau se chinuie sa suga?
4. La san ai mai incercat sa il pui?
5. Si eu ii dau fetitei supliment de lapte dar cand ii dau nu o tin in brate. Tinutul in brate e doar pt suptul la san. In consecinta, desi de la doua luni i-am introdus si o masa de lapte praf, nici dupa 4 luni nu a renuntat la san.
6. O pediatra care chinuie si copilul si mama recomandand direct laptele praf nu e o pediatra buna. Cred ca ar trebui sa ceri si opinia unui alt medic.
7. Au mai fost si alte probleme de te-au tinut atata in spital? Mie mi-au dat drumul acasa dupa 3 zile desi fetita mea scazuse 400 g, de la 3200 la 2800.
8. Inclin sa cred ca esti si f stresata. Linisteste-te, totul se va rezolva. Stresul mamei se transmite micutului. Hraneste-te cum trebuie, ai grija de tine si de puiut. Nu te mai framanta atat si vei vedea ca va fi bine.

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput