tuse

tuse | Autor: seceleanu

Link direct la acest mesaj

am o fetita de 7 ani care de cind merge la scoala a racit de 3-4 ori,si in urma acestora a ramas cu o tuse uscata,care nu a raspuns la tratament.tusea este uscata fara expectoratie,seara si dimineata si la efort.vreau sa consult un medic de specialitate dar nu stiu unde sa ma duc.va rog frumos sa ma indrumati.va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Ca sa ajungi la medicul de specialitate trebuie sa treci pe la pediatru sau medicul vostru de familie, ei stiind mai bine unde sa te trimita. Dar cum acus e Revelionul, iti recomand ca pana trece (rev.-ul), sa ii dai fetei sirop "Prospan", care e din extract de iedera, si pe care il gasesti la orice farmacie. Eu le-am dat alor mei (cel mare are sase ani) si le-a facut foarte bine: baiatul a inceput sa expectoreze, iar fetei i-a trecut tusea (la ea era mai mult o tuse sacaitoare). Daca nu ma insel nu are nici contraindicatii. Poti sa il incerci.
Sanatate multa fetei si un an nou plin de bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Medicul de specialitate la care trebuie facute investigatii ar fi pneumologul, eventual un pneumolog pediatru. Vad ca esti din Constanta si daca vrei sa afli un nume de medic, adreseaza o intrebare la Gasca de Constanta, poate sunt fete care te pot ajuta sa ajungi la un dr bun in orasul tau.

Nu stiu cate si ce tratamente a urmat fetita ta, nici de cand tuseste, dar si eu iti recomand Prospanul pana ajungi la medic sa te asiguri ca nu a ramas cu vreo sechela pulmonara. La noi a dat rezultate de fiecare data. La fel, produse bune pe baza de plante sunt Sinupret si Bronchicum.

Multa sanatate!

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Asa am patit cu fetita, de cand e la gradinita tuseste mai mereu. Acum doua luni a avut o viroza, a trecut relativ repede dar a ramas cu o tuse care ne-a terminat psihic. Am luat toate siropurile la rand, nimic. Nu avea febra, nu mucisori, nimic, doar o tuse chinuitoare. Acum doua zile am decis sa-i dau totusi antibiotic, dr imi zisese sa-i dau Klacid daca face febra, nu a facut febra dar totusi i-am dat si de a doua zi se simte f bine, ieri mi-a tusit f putin, de doua ori dar scurt, apoi nimic pana acum. Se pare ca a avut totusi ceva un streptococ, stafilococ in gat din moment ce raspunde la antibiotic. Am gresit ca nu i-am facut exudat, scapa demult daca faceam, dar am tot zis ca e de la raceala respectiva si tusea trece mai greu etc. Plus ca doctorita nu ne-a zis decat ca e bine, a tot consultat-o si ca e ok, nu rosu in gat, nimic la plaman, ne mai dadea un siropel si cam atat. Data viitoare nu mai repet gresala, la fiecare raceala o duc la exudat, nu mai stau la ghici. Asa ca iti recomand si tie s-o duci, in special ca e mai mare, si daca e cazul ii dai antibioticul de pe antibiograma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

inceputul intrarii in comunitate duce la raceli, viroze...
nu au imunitatea fromata si iau tot ce se poate...asa am patit noi cu codrin..cum l-am dus la cresa..un an a fost mereu racit, tuse, muci...am ajuns la patilute pt imunitate si la gradila prima raceala la aerosoli...acum e deja al doilea an de gradi si e multmult mai bine..a racit doar o data din septembrie..
eu recomand cum am mai spus aerosoli si pastilute(siropuri)pentru imunitate...

www.duracell-romania.ro/galerie-foto/lorellay/2/" target="_blank">[ Un vot pentru Codrin va rog mult!]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

La noi a mers foarte bine septilin pentru imunizare si grintuss pentru orice fel de tuse! Sunt ambele pe baza de plante!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Pentru tuse recomand, cu rezultate100%: tinctura de propolis. Se pun in lingurita cateva picaturi de tinctura (cate se specifica pe cutie, de regula 10), adaugam nitica miere (chiar inainte de a turna tinctura in lingurita) si o inghitim. Nu bem apa dupa, chiar daca ne ia gatul foc. Se consuma de 3 ori poe zi. In doua-trei zile bolnavul e vindecat complet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

pe andrei, dupa 3 saptamani cu tuse care nu ceda cu nimic, l-am trecut pe aerosoli. i-am faut cu ACC300 si ser fiziologic. dupa 6 sedinte nu mai tusea, dar a trebuit sa le fac pe toate 10.
de atunci, cand tuseste, pun aparatul de aerosoli in functiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annabiagiola spune:

Am trecut si noi prin acesta experienta.Tot dupa cateva episoade de raceli repetate, a ramas cu o tuse persistenta timp de cateva luni, exact in aceleasi conditii, la culcare, in timpul noptii, dimineata la trezire, la efort, si la plans.Dupa ce am epuizat toata gama de expectorante , dupa repetate exudate faringiene si analize, am ajuns la pneumolog, care, in urma unei spirometrii a pus diagnosticul de ,,tuse cronica cu variatii de astm,,. Baietelul avea 3 ani.Deja tusea de vreo 4 luni cand l/a depistat. Mi/a explicat sa nu ma impacientez, pentru ca exista un medicament care face minuni.Si asa am facut un an tratament cu Singulaire.La vremea aceea costa foarte mult/ 1 800 000, in bani vechi. Dar cu scrisoare medicala la medicul de familie, tratamentul a fost compensat total de casa de sanatate. Dupa aceea, problemele au disparut complet.Sunt sigura ca la fetita ta nu e asa grav, voiam sa/ti spun ca totul are o solutie, si ca experienta prin care am trecut noi, poate sa te ajute cumva. Medicul care ne/a salvat, se numeste prof. Cernatescu Ioan de la spitalul Alfred Rusescu din Bucuresti. Multa, multa sanatate!

Mergi la inceput