nu doarme noaptea....
Baietelul meu de 2 luni nu face diferenta intre noapte si zi.... adica face...doarme ziua... Sunt rupta de oboseala, azi-noapte de exemplu a adormit la 5. Inteleg, pana la 1 a plans ca il durea burtica, dar dupa radea si avea chef de admirat peretii. Si dupa cum il cunosc de la 5 ar dormi pana seara cu pauzele de masa. Cineva mi-a spus sa nu il las ziua sa doarma,sa ma joc cu el... am incercat dar ii prea mic, ma baga in seama 15 minute maxim, apoi ori plange ori adoarme... cum? ce sa te joci cu un copil de 2 luni? Iesim si afara in fiecare zi, deci sta la aer... Am incercat noaptea si in carucior plimpat prin camera, si brate si tot. Am stins si lumina si televizorul dar mi-a urlat non stop, de dormit nici vorba. Cum sa il tin treaz ziua?
Spuneti-mi va rog ca sincer nu stiu cat mai rezist... De 2 luni nu cred ca am adormit 3 nopti inainte de 3 (in cel mai fericit caz).
"Dormi cand doarme el" mi-au spus unii... dar trebuie sa imi fac si treaba prin casa (oricum asta am cam neglijat-o in ultimul timp) sau am musafiri sau pur si simplu nu pot sa dorm atunci.
Raspunsuri
szivarvany spune:
Cred si eu ca esti rupta de oboseli.
Ce as face eu ?
Poi as refuza in primul rand vizitele celorlalti si m-as odihni, as reduce la minim activitatile din casa - dar minim-minim - si as dormi si as lungi perioada de veghe al lui bb mic si smecher dupa orele 18,00 - adica daca doarme pana la ora asta, as iesi la o plimbare cu el in marsupiu, as canta-dansa, arata imprejurimile camerei , as face baita in fiecare seara cu mult fast si apoi as lungi masajul si as lasa doar o luminita de veghe in camera lui. Si in functie de ritualul de somn - l-as pune in patut, l-as pune langa mine sau cocotat pe burta mea. Probabil nu vor fi minuni din prima, dar incet incet isi va regla somnurile - cel dinainte de pranz, de dupa-masa si noapte.
Si ma repet, profita si te odihneste MULT, altfel te imbolnavesti psihic si fizic.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
roli25 spune:
Ai un ritual pt bebe? Eu le-am facut program de cand am venit din maternitate...chiar daca sunt foarte mici, au nevoie de niste repere.
Dimineata, faceam lumina, trageam draperiile, ii faceam toaleta la trezire, schimbat in hainute de zi, papa, ii tineam in carucior, in tarc, sau in balansoar. Ziua, intotdeauna erau zgomotele obisnuite ale casei, niciodata nu faceam liniste deplina, sau intuneric cand dormeau peste zi. Ii scoteam afara cam la aceleasi ore, cateva ore pe zi. Seara, aveam ritual de culcare de la care nu ma abateam niciodata ( baie, masaj, papa), in liniste, fara TV. Iar culcarea intotdeauna in patut, cu lumina stinsa (fara lumina de veghe).
Nu sunt toti copiii la fel, sunt multi care invata mai greu sa doarma noaptea, dar ritualul, mereu acelasi ii ajuta, caci au niste repere.
Daca il alaptezi, conteaza foarte mult si starea ta de spirit, daca esti agitata, ii transmiti tot.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
anya spune:
Ma recunosc in ceea ce zici. La primul meu copil eram si eu zombi. La al 2-lea m-am desteptat.
1. Am pus jaluzele opace, bleumarin si cat ar fi de soare afara eu pot face noapte in camera (eu nu pot dormi ziua).
2. Am facut program bunicilor sa scoata piticul afara. Pe cel mare l-am dat la gradi .
3. Pe langa laptele meu (stiam ca insuficient, de la primul copil) ii mai dadeam si in biberon supliment. Daca era satul - era si mai linistit.
4. Musafirii veneau cand ii chemam eu (in prima luna deloc) si nu ma stresam prea mult cu "bibilitul" lor.
5. In cateva cazur cand a facut urat noaptea, am facut ture cu taica-su. 2 ore (alaptat, schimbat, hatanat)-eu, 2 ore tata lui (ce-i facea treaba lui, dar pleca cu el din camera si inchideam 2 usi).
m_monique spune:
cheama-ti ajutoare pt treburile din casa, dar si pe astea cu program.
pt bebe obligatoriu facut program. dupa ora 18 nu-l mai lasi sa doarma, oricat de obosit ar fi. te joci cu el, ii canti, faci gimnastica.
pentru somnul de seara faci un ritual: spalat cam la aceeasi ora (de ex 21), pregatit de culcare, stins lumina, lapte si somn.
nu vei reusi din prima, dar cu rabdare si perseverenta vei reusi.
in aceeasi situatie a fost si o prietena de-a mea. fata ei se culca pe la 1-2 noaptea, ca la ora 18-19 daca ii era somn, prietena o culca, iar fetita se trezea pe la 21 fresh. am pus-o sa-i faca program. cam dupa o saptamana a reusit sa o culce pe la 21.
alra spune:
asa am patit si eu cu fetele mele: ziua taiai lemne pe ele si noaptea jucau tontoroiul. solutia a fost sa le indesesc mesele de peste zi. le-am trezit eu la maxim 3 ore de la inceputul mesei anterioare in cazul in care nu s-au trezit ele singure sa ceara de mancare. daca au cerut ele mai devreme foarte bine, au primit, daca nu, le-am trezit eu.
seara ambele aveau o perioada "fuzzy" in care mancau (cereau mancare) in continuu timp de 4-5 ore.
cu fata mica am avut si probleme cu greutatea din cauza ca dormea prea mult (ma rog, problemele de fapt erau mai complexe). pediatra a zis ca 3 ore e cam repede sa o scol, mai bine la 4 ore insa eu am alaptat si mi s-a parut prea lung intervalul de 4 ore.
daca se scoala noaptea, evident, cat mai intuneric, cat mai putin fuzz, si culcat rapid la loc.
nu merge din prima, dureaza ceva, insa in cele din urma reusesti sa ii schimbi ritmul.
mie chestia asta cu tinutul treaz x ore nu prea mi-a iesit, adica pareau obosite si extenuate si parca si mai plangacioase.