PRIETENE FARA TITLU (57)
Raspunsuri - Pagina 8
monica70 spune:
BRANDUSA asadar sa stau in espectativa cu tusea lui Tudor ... asa ma gandeam si eu,dar e cam greu ca nu am antrenament deloc! Pai Diana prima oara a tusit dupa 3 ani jumate in toamna cand a mers in premiera la gradinita si atunci putin si rar de tot.Si dupa alea cca doua luni ,iar n-a mai tusit deloc.
Singura problema e ca nefiind obisnuita deloc cu tusea, de cate ori il aud ma gandesc tot la chestii gen laringita/bronsiolita/pneumonie sau alte minuni citite p-aci Cum naiba sa le deosebesc ?
A si intrebai daca e mai veche de 2 saptamani ... pai asta de-acum e de vreo doua zile doar.A mai tusit odata atunci cand a luat antibiotic,dar mai rar si mai putin si a tinut sa zicem una-doua saptamani atunci.
DENISA deci ceai de ceapa e o idee ... ca si-asa voiam sa il diversific si cu supa de legume,sa incep taman cu ceapa ? Dar decat ambroxol sau alte minuni tot e mai bine! Bravo lui Alex ce cuminte ca s-a adaptat asa rapid! Acum alta belea cu testul ala ... cum vine tradus in romana? Senzorial ... ce?
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
Denisam spune:
Moni-adica o evaluare senzoriala, ca am observat eu niste chestii si ca sa eliminam orice dubiu.
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
Ingrid S spune:
LA MULTI ANI, RAISA! SA CRESTI MARE, SANATOASA SI NOROCOASA!
Am cateva minute libere sa scriu, mi-e cam foame si ma bate gandul sa imi iau un corn. Adevarul e ca mananc putin si beau apa, o sa ajung ca si calul tiganului. Am primit un alt aparat, ala cu cinci curele pentru celulita, asa ca imi petrec vreo ora dupa ce doarme Diana la el. Ma uit la tv si curelele lucreaza pentru mine...
Moni, noi pe sambata venim la voi, asa ramase, daca imi amintesc bine discutia. Scriu aici, ca acasa, nu mai pun mana pe computer.
Nu cred, referitor la Diana, ca e ca fiica ta. Nu cred. A mea s-a tampit (pot s-o zic lejer, nu?, nu apar ceva tantile sa-mi dea in cap), vorbeste ca la usa cortului. O fi o faza. Dar eu sunt satula. As vrea sa dibuiesc mecanismul care a dus la manifestarile astea, dar ma depaseste. I-am luat ieri pana si desenele si creioanele colorate...a ramas doar cu tablita magnetica. Pentru ca vorbeste urat. Plus ca desena, un ex., o casa hasurata toata cu negru, o persoana neagra langa, apoi facea cu furie toata foaia tot cu negru.
Ieri a vrut sa ne impacam si mi-a desenat foarte frumos o casuta, un copac langa, acoperite cu zapada...super i-a iesit. Plus ca a desenat si zapada cazand din nori, pe jos straturi, a adaugat si niste gheata...bun, am laudat-o etc, iar seara a inceput cu istericalele din nou. Uf!
Crezi ca Tudor a avut roseola? Nu l-a vazut pediatra? Pentru tuse vezi de Robitusin sau Humex, la noi a functionat. Dar nu ceai de ceapa. Stiu ca pediatra mi-a indicat ceaiul asta doar dupa un an. Miere n-are voie, asa ca doar siropuri de tuse raman, dar mai bine sa intrebi medicul de care.
Iar cu varicela, nu cred ca a fost. Asa s-a inselat si sora-mea la Robi, ca e varicela si e usoara etc...ei bine, n-a fost. Cansd a facut-o, s-a vazut diferenta. Buibitele, chiar daca sunt putine, trebuie sa arate ca niste pustule cu apa, am vazut la nepoata mea, a facut anul trecut in vara, la 9 ani abia. Si ce forma urata...brr, eu o vaccinez pe Diana in primavara.
Astery, mersi ca nu crezi ca e Diana asa...nu, ca nu stiu cum s-o caracterizez. Dar uite ca se intampla. Si chiar mai des decat ne imaginam. Am rascolit netul ieri cautand explicatii. Tot degeaba.
Pupici la Razvi si sa fie cumintel si ascultator la lectii!
Bee, am citit ca ai probleme cu sotul. Sau ma rog, cu neadaptarea lui. Desi sotul meu e mereu aici si ma ajuta, daca il trimit sa-mi aduca o bluza din camera Dianei, musai specificat si punctul cardinal in care o gaseste, sud-vest, nord-est...intelegi matale. Se descurca mai greu ei..barbatii. Pentru ca suntem noi aici, de aia. Sa stii ca Daniela a judecat foarte bine, probabil si din perspectiva faptului ca sotul ei e plecat mult, ea ramane cu toate in spate. Cand se intoarce, cam greu sa se integreze. Dar, un pic de bazaiala si de implicare n-ar strica..adica pune-l mama la treaba nitel, ca asa e frumos tare, eu stau comod, iar copiii cresc ca din apa sub ochii mei, ca alta se ocupa.
Ma bucur ca Tavi nu-ti da dureri de cap, mai spune-mi despre Ana. Ca poate asa, din povesti, aflu si eu de ce ii apuca crizele si dilemele existentiale pe copii. La Razvi ii place puzzle? ce fain, poate o antreneaza si pe Ana in joc.
Denisa, ati petrecut fain la cabana. Noi tot vorbeam sa iesim, dar mai bine ca am stat acasa, a fost fratele meu in Austria si canci zapada...doar pe partie si pe versanti. Cand au plecat, a inceput sa ninga.....s-a crizat de nervi.
Chiar vroiam sa zic, la Emma mai functioneaza sistemul ala cu mutrite? Ca la Diana, nimic. Cum de e fetita ta asa cuminte? A mea, la gradinita e un inger. Acasa e .
Eu am cumparat siropuri de catina, dar cum nu-s consecventa, mai mult nu i-am dat. Ce ii dau zilnic e vitamina C cu propolis, cate 3 comprimate. A tot avut episoade de raceala, care au trecut ca prin minune. O fi si de la sucul de fructe care i-l face mama tot zilnic. Plus fructele cu biscuiti.
Vine mami tau la schimb cu socrii? Cred ca te bucuri. Ce bine ca n-ai avut probleme cu Alex la schimbarea gradinitei...mare lucru!
Cum e evaluarea senzoriala a micutului? In ce consta? Se iau in calcul analizatorii, cutanat, vizual, auditiv?
Lili, si-a facut copilul bani de masinute? Super! Cum is alea, care merg singure? Cu telecomanda, nu? Zau ca eu ma uitam impreuna cu Diana la Roary, chiar mi-as fi jucat cu ea daca o cumparam, doar ca n-a vrut-o. Deh, are masini, dar nu de marca. Nu o intereseaza asa...din cate imi amintesc, doar trenurile ii erau mai dragi.
Tu mai conduci? Fara centura, cred. Pana in luna a saptea am mai condus, apoi peste o luna am nascut. Ma gandesc ca ti-e comod in scaunul de masina, tare imi placea sa ma cuibaresc in el, lua forma mea si parca imi treceau durerile de coloana..nici Diana nu se zbantuia tare cand conduceam.
restul fetelor, ma intorc la treaba.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
asteryaro spune:
Ingrid, dar ai scris, nu gluma.
Te-ai gandit sa intrebi un psiholog de copii? La gradinita ma gandesc ca-i imposibil sa auda asa grozavii, si totusi, de unde?
Eu as mai incerca altceva: dat inapoi toate jucariile, desene animate, pupat, dragalit, iubit, giugiulit, tot-tot-tot, si cand incepe... ignorata, adica nu total, ci vorbit cu ea in continuare, dar ca si cum la urechile voastre nu ajunge ceea ce spune ea. E o varianta, si-o poti analiza.
Moni, si eu am vrut sa zic la vremea respectiva ca nu mi se pare varicela ce a avut Diana ta. Nu mai stiu daca doctora voastra a vazut-o atunci? La varicela este cuma spus si Ingrid, apoi se fac coji, care cad singure, si sunt nenicule niste mancarimi urate si cam greu de suportat. Razvan a facut fata cu brio cand a avut in iulie 2008, dar cu mixtura mentolata, non-stop. Si cum am mai zis, nu are niciun semn, multumesc Domnului!
Brandusa... noi am mai vorbit despre asta... e dificil, ca sa fiu concisa. Nici la mine nu se implica viorel cu nimic. Intradevar, de anul trecut din luna mai, de cand a inceput munca aici, vine seara dupa 21 acasa, in cel mai fericit caz... si este rupt rupt rupt. O fi si varsta, nah. Si are patima pt. TV , stiri, meciuri... am tot incercat diferite metode, niciuna n-a mers. E frustrant, el nu stie ce astept eu de la el, el are 5 maini stangi ... in plus, eu sunt o fiinta lipsita de rabdare (de cele mai multe ori, cand vine vorba de treburi casnice), plina de energie... sa le fac eu, numai eu, pe toate, ca doar eu le fac cel mai bine . Am lasat-o mai moale cu perfectiunea, si e mai bine. Mi-a spus clar sa nu-i cer anumite lucruri sa faca, pt. ca NU se poate. Si doar nu declar razboi pt. asta. O iau asa cum este. Dar, daca il solicit. de ex. sa iasa cu Razvan afara - o face, si chiar cu placere. Se intampla rar, ce-i drept.
Deci, ori renunti sa mai astepti - ceea ce nu-i de dorit, ori stati de vorba intro seara, linistiti cat se poate, despre toate.
Ei bine, la noi este si ceva mai delicata situatia v-a-v de Razvan, drept pt. care am cerut chiar si consiliere psihologica parentala la Bucuresti, la dr. la care mergem. O vom face luni, pe 11 ianuarie, cand mergem la control. E cel mai corect, pt. toata lumea, pt. ca Razvan are nevoie de noi intregi, nu obositi psihic sau frustrati (eu, adica ).
Revin.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
asteryaro spune:
LA MULTI ANI , DARIA de Deea !
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
teolinda spune:
LA MULTI ANI DARIA! papusa cu ochisori albastri
SA CRESTI SANATOASA, FRUMOASA SI BUCUROASA.PETRECERE FRUMOASA SI CADOURI PE MASURA.
Asa... eu am reusit ieri sa conduc nu mi-a venit sa cred... bb mic a stat cumintel in burtica si nu m-a deranjat. Mi-am dat scaunul pe spate si am condus mai tolanita asa... noroc ca e masina inalta si-aveam vedere asupra soselei. Asa a stat si bb relaxat ca nu l-am inghesuit. Tensiunea era buna, m-a ascultat la plamani.. nu am nimic... deci si mi-a dat sa fac aerosoli cu prospan si sa iau un sirop de tuse plus o pastila de paracetamol pe zi dar nu mai mult de 3 zile. Vorbesc pe nas si aseara dupa ce am facut aerosoli chiar mi=a dat drumul la secretii de ziceai ca am plans.
Azi am ajuns la biserica dimineata si m-am impartasit.Dupa aceea am venit acasa si am dormit ca un bebelush... 2 ore... asta inseamna ca mi-a priit, nu?
Ufff eu can citesc si vad ca bebeii au probleme cu tusea si raceala ma apuca... nici nu vreau sa ma gandesc ... ca vorba aceea si cu astia mari cand ii apuca o tragem rau... dar cand sunt mici e si mai nasol. Moni s-ar putea ca de tuse sa scape abia la primavara asta micu... daca tot o tine asa de-atata vreme. Dar niste Ketof nu ti-a prescris medicul?
Eu zic ca "leacurile babesti" sa le lasi mai dupa 1 an vorba lui Ingrid si sa incerci cu ce-ti spune medicul pt ca ca bebei asa mici... nu se dau prea multe.
Chiar de Revel au venit finii nostri cu finutza Maya si avea nsucul infundat si vroiam sa ii punem ceva in nas... dar din cate chestii aveam in casa nu era nimic pt copil de 9 luni nici macar Karvol nu am putut sa ii punem in camera. pana la urma tot cu serul si batista bebelusului a desfundat-o.
Astery deci si tu cu una bucata sot..."gomos" neimplicat... ma roog poate si noi suntem prea pretentioase si le cerem sa "observe"... Pe de alta parte... are si Ingrid dreptate poate nu-i implicam suficient... si aici recunosc ca si tine Cristina ca prefer sa fac singura lucrurile decat sa ma enervez ca nu le face el cum trebuie. Ce sa spun cat inchid eu ochii la "curatenia casei" pe care o face Robert... ma roog doar aspirat ca in rest... nu-i mai cer. Doar de sarbatori a avut un exces de zel si a facut cumparaturi, pus aspiratorul de la el inspiratie si as minti sa nu recunosc ca a pus masa, a facut platouri, strans masa, spalat vase , servit musafiri...
Ba mai mult in noaptea de Revelion a zis ca ne apreciaza pe noi femeile ca avem curajul sa facem bb... ca i se pare ciudat sa iti misune ceva in tine si sa iti dea tot felul de stari/dureri.
Chiar am observat ca de la o vreme a devenit mai... melancolic... sau s-o instala "roza-scleroza" ca si-a adus aminte ba decand s-a nascut Nicolas, ba de cand mi-a dat inelul de logodna... "mai sa fie... papadie" - vorba lu' Nicolas, defapt a lu' Fifi.
Oricum un lucru e cert... neghidat nu face nici el mare lucru. Acum 2 seri m-am enervat pe el pt ca desi venise acasa la 17 nu daduse zapada de pe terasa si scari... pai spuneti si voi ce astepta sa o dau eu? Si s-a enervat pe mine ca i-am zis la ora 22 si dupa ce isi facuse dush deja... Pai asta era lucru sa il spun eu, ziceti si voi... halal spirit de observatie.
Eh .. haideti ca iau o pauza mica si revin.... ca tooot stau si scriu si nu mai termin...
Denisa, Bee, Moni, Ingrid, Cristina...
LILIANA 35+ si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
monica70 spune:
Salutare fetele!
LA MULTI ANI DARIA!
Se pare ca Daria e exceptia printre obraznicaturile noastre de fetite.Ea e tot cumintica.Doar ca nu mai vrea la gradinita,ca nu ii place educatoarea.E vorba de alta gradinita una cu copii cuminti de data asta,dar cu educatoarea mai in varsta si mai militaroasa.Deci momentan sta acasa.
DENISA am inteles, sper sa treaca Alex si testul ala.
LILI bine ca esti ok.Figura mare husbandu' tau
Din fericire Tudor pare ceva mai ok exceptia tusea aia care si azdimineata cand s-a trezit suna horror ... dar de-atunci nu stiu daca a mai tusit de maxim doua ori.Bine ca doarme bine,mananca bine si si-a revenit si cu scaunul.Deci nu ii dau inca nimic.
CRISTINA si INGRID stiu ca asa se manifesta varicela cum ziceti voi, dar am gasit pe net multe cazuri in care se descriu formele super-usoare care-s asemanatoare cu ce a avut Diana. Respectivii pe langa ca au fost diagnosticati de pediatrii, au transmis mai departe varicela si de-aia erau si mai siguri ca aia fusese.Nu pot zice ca 100% aia a avut si Diana,dar mi s-a parut cel mai probabil.La ea la o singura buba s-a format o mica pustula si coaja dupa.O sa vad eu daca e asa la urmatoarea epidemie de varicela de la gradi,ca precis or mai fi din astea ...
INGRID da pe sambata a ramas
Nu stiu ce sa zic de Diana ta,faza cu coloratul in negru o fi fost in semn de protest ca e pedepsita
In rest eu p-aci cu munca .Diana e iar la mami.Iar Tudor ... doarme,papa,se joaca,gangureste la greu si tot mai haios cand e satul si odihnit.Cand ii e somn sau e plictisit strigaaaa in ultimul hal cand nu il bagi in seama Cum mergi la el cum e cu gura pana la urechi.
BRANDUSA tu unde il ti ziua pe Tavi? Nu imi zi ca in brate Sta singur in patut,bouncer,carucior cand e treaz? Se joaca cu jucariile singurel? Tudor o mai face dar sfarseste prin a se enerva rau pe ele si incepe miorlaiala.Cel mai fericit e cand il pun in patul mare din dormitor ca sa se poate rostogoli in voie.De-aia o sa stric zilele astea bradul sa am loc sa ii pun pe jos salteaua (care nu mai stiu unde e ) sau daca nu chiar o plapuma groasa pe care n-o folosim.Macar sa se desfasoare baiatu' din plin sub directa mea supraveghere.Dintii nu il supara? Ca Tudor isi tot scoate suzeta si si-o baga invers sa roada pe ea,nu mai zic ca roade tot ce prinde.In partea de jos parca se vede deja alb prin gingie.
Uraa a atipit (il leganam in bouncer cu piciorul in timp ce scriam) asa ca ma apuc iar de treaba.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
Denisam spune:
Salutare,
Ingrid- mersi si -da,cam asa cu testul ala la Alex-problema acuma e sa gasesc sa il fac gratuit rapid, ca asa cu bani se gaseste cam pe la sf. lui ianuarie.
Legat de crize,eu zic sa mai astepti ca poate isi revine, si Emma are toane sa stii,dar nu le face cu mine decat f. f. rar si eu o o ignor sau ii spun ca nu mai suntem prietene si ea nu rezista la asta(si dc o pedepsesc in camera ei-iarasi f.ff. rar se intampla, plinge maxim 5 min dar urat,spre deosebire de A) si coboara si zice ca vrea sa ne impacam si nu mai face. Ea cand are cate o criza imi spune" I don't like you or you are bad boy"-mai mult nu poate si imi place ca dc pe tasu il scapa ceva ne la locul ei ,deja il pune la punct serios.
Daca nu isi revine si stii sigur ca la gradi nu aude nici o expresie din asta(la noi a venit E odata cu una si mi-a zis ca o stie de la un coleg si profesoarele au laut masuri).
Cristina-tinem pumnii la control. SI eu am parte de o bucata de sot asemanatoare, asa ca inteleg perfect,doar ca eu stiu clar ca o sa inceapa perd de lectii si va treb sa se implice, la mine nu mai tin scuzele cu vin tarziu,sa faca bine sa vina mai devreme, ca avem destui bani(7 ani de zile jobul lui a fos t pe primul plan) si nu ne treb cu noi in pamint, ci educatia copiilor si timpul petrecut cu ei acuma e CRITIC SI IMPORTANT,dupa 12-13 ani nu mai prea vor compania noastra si e cam tarziu sa indrepti sau sa recuperezi din greseli- sau timp-ma gandesc cu groaza cum voi face fata la lectii,cand sunt 2 si la distanta mica, deci lectii sa fac in 2h cu ei in acelasi timp cam greu e psoibil-plus ca ca dc nu au rabdare si altele, ce le trebuie Domne 2 copiii? sa nu ii faca sau sa ramana cu TV dc nu sunt in stare de compromisuri pt cativa ani-adica ce la batrinete nu pot sta in fata TV???
Piua ca nu are sens sa umplu pagina cu chestiile astea,greu ii mai schimbam si treb sa merg sa si lcurez ceva si sa imi iau o cafea ca tare prost am dormit..
Denisam spune:
Roza scleroza..
DEEA-LA MULTI ANI PT DARIA! Sa fie sanatoasa si norocoasa ca frumoasa si desteapta este!
Moni-cum mai e Tudor cu tusea?
Ingrid S spune:
LA MULTI ANI PENTRU O PRINTESA FRUMOASA, DARIA!
Deea, ma bucur sa aud ca fetita ta e cuminte. Nici nu ma asteptam la altceva. Deci, educatoarea o fi din aia de care vorbeam eu in capitolele precedente, hitlerista. Nasol moment!
Moni, ia de aici o mostra servita chiar azi catre maica-mea: "ce te bagi si tu in seama?" Probabil avusese magnificul tupeu sa intre peste conversatia ei cu a mea, carevasazica daca noi doua vorbim, al treilea, fie el si adult, sa taca. O idee, ceva?
Astery, uite draga, am facut fix cum ai spus tu. Am vorbit frumos cu ea, i-am inapoiat toate jucariile, totul a fost bine pana la momentul cu maica-mea.
Dar, uite ca am gasit vinovatul: televizorul! Am auzit azi la Disney niste cuvinte care m-au facut sa rosesc. La Disney...rahat cu ochi.
Pauza de papa, mancam organizat toti. Vin peste o ora, dupa ce adoarme.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues