PRIETENE FARA TITLU (57)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Ingrid, Disney deci? Ai mei sunt mai mult cu Boom Hopi si Minimax. SI noi la fel, ca n-avem TV decat in living. Asa ca aud si vad ce-i in desenelea alea. Mie azi fii-mea mi-a zis: "Mami tu stii ca sunt si oameni fara bani? Hai sa vindem patul, dulapul, covoarele si ce mai avem sa le dam si lor bani. Ca-s si oameni batrani care nu au bani si casa" Am intrebat-o unde a azit asa ceva: La desene si la TV. Apoi am intrebat-o eu (nu stiu ce mi-a venit, oricum contextul nu a fost bine ales 'Care-i cel mai important lucru pe lume?" Raspuns, conform contextului: banii. Ca asa le-a spus educatoarea la gradi? Na poftim Io-s cam sceptica, fiindca fii-mea e f imaginativa.
Si uite un alt mesaj inceput fix cand il terminasem pe celalalt si trimis abia acum. Iar o sa fiu defazata.

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)
http://www.dropshots.com/dochia

E tare Ana, daca stau sa ma gandesc putin, si eu zic ca banii. Imaginatie am, inteligenta la fel, idealista sunt, banii imi lipsesc.
Si eu am stat mult la mesaj, l-am intrerupt si tot asa. Asculta odata Disney si vezi. E fostul Jetix. Eu o lasam la Sportacus si Mickey Mouse. Dar a mai scapat si la altele...

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu tocmai am iesit din
Diana a fost cuminte foc Aflata in vana,in timp ce eu il hraneam pe Tudor,a surprins-o taica-su in timp ce isi clatea gura cu apa din cada.Apa cu spumant de baie I-a zis de cateva ori sa termine si de fiecare data ducea iar cochilia broastei tzestoase din plastic plina cu apa la gura Eu eram cum va ziceam cu si n-am putut interveni,dar i-am explicat pe urma ce si cum,iar ea imi zicea ca n-a baut ... stiu ca n-a baut dar destul e si ca s-a clatit
Legat de desene animate la TV Diana prefera Minimax,iar la Cartoon se uita doar la Tom si Jerry si Scooby Doo.La alte posturi doar accidental nimereste si cand o vad eu, ii cer iute lui taica-su sa ii puna un DVD cu ceva film serios.
INGRID se gaseste si la noi ulei de dovleac? Trebuie sa caut pe la naturiste sa vad ...
BRANDUSA nu-i bai ca scri si "defazata". E super draguta Ana ce idealista si darnica e ea Trebuie sa o intreb si eu pe Diana mea sa vad ce imi raspunde la intrebarea ce e mai important lucru pe lume.
INGRID sa imi zici cum e cu alunitele ca si eu am una mare unde se incheie sutienul si as vrea sa o scot.Nici nu tin minte sa fi existat acolo,am obesrvat-o doar in timpul sarcinii cu Tudor cand crescuuuse si o puteam pipai!

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Astery, deci aveti si voi nevoie de consiliere! Te cred. Offf. Io o sa-i impachetez pe toti adultii din casa si-i trimit la psiholog. Am impresia ca au nevoie. Bine de mine, din depresiva am virat in paranoica.
Maine impachetez puii si merg la socrella s-o distram si pe ea ca prea-i merge bine singurica toata ziua acasa. Am sunat-o azi si am intrebat-o daca a luat apa sfiintita de la Biserica. De unde! Pai cand mai Brandusa, am fost pana la piata (ca in fiecare zi) si acum fac o varza! Am atata treaba. "Stiti, maine venim si noi" "Aaa, pai maine voiam sa merg in Unirii sa...." Si totusi noi venim! O sa fie fain! Abia astept.
Cu barbatu, cu cat va ascult pe voi, cu atat mai mult cred ca am o problema. Pai da, cand ii dau indicatii, i le dau amanuntite, dar nefiind el prea rabdator, tot nu se descurca. Daca nu pun ceva unde fix tb (ceea ce se intampla des), nu si-ar ridica sau roti ochii sa vada ceva in jur! Nuuu, niciodata! Insa e ordonat cu hainele lui, nu arunca, nu lasa, nu am ce strange dupa el. Zapada pe terasa? Glumiti? Pai ce noi stam la casa? Casa are terasa? Bla bla. Ma repet, absolut nimic! In schimb "toate-i put", nimic nu-i bine, nimic nu e cum l-ar face el. Pai fa-l nene, nu mai da cu gura. Nici macar luminitele nu le-a pus de Sarbatori! Pt copii sa le fi pus. Nu le-a pus cand i-am zis eu, apoi n-a mai reusit de Razvi, n-a mai avut chef, etc. Una peste alta, are o problema de atitudine: capos, orgolios, incapatanat, nerabdator, irascibil. SI da, am vorbit si la rece si la cald, i-am expus totul si a ramas cum am stabilit: ca el. Stie e ca nu e ok, ca nu procedeaza cum tb si ca-s poate prea toleranta, dar nu se poate abtine! Si cu mine chiar nu se poate abtine sa nu fie cam "al naibii" si-i pacat, ii pare rau. Asta-i ceea ce se poate expune din problema. Bine ca va spun voua, nu la "in unul sau in 2.." Oricum, eu nu-s prea suparata, sau mai bine zis cred ca-s oarecum resemnata si n-am chef si timp de certuri. Sa-l laud? E un tip fff pozitiv si optimist, ceea ce e minunat, dat fiind situatia dificila in care am fost si suntem (pt mine asta e esential si de asta-i si iert multe). Si in general nu ma incarca nervos cu lucruri "grele", desi stie ca stiu tot. Noi le macinam fiecare separat (aici ne intelegem)

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau dragelor!
Am fost sa-mi fac "operatia", mi-a scos doua alunite, se anesteziaza local amandoua, acum sunt cusute si bandajate, maine dimineata ma duc sa le vada. Ce sa spun, urmatoarea operatie, fie ea si de scos maseaua, am promis ca o fac in Honolulu...ce s-a panicat maica-mea, de parca mi-a deschis sternul.
Medicul a spus ca trebuiau scoase, adica nu aratau prea bine, amu sa-mi tineti pumnii stransi sa iasa ok la biopsie. Una, cea de pe coloana crescuse in ultimii trei ani...
Moni, sa ai trimitere de la medic, adeverinta de salariu si buletinul. Te programeaza si ti le scoate, max doua intr-o luna. E super usor. Bine, cu anestezistul langa mine, plus ca e cu internare o zi, dar am pufnit in ras si i-am aratat unde stau (peste drum), apoi nu m-au lasat sa ies decat dupa 15 min, eram cam galbena la fata si s-au speriat. Au vrut sa-mi dea o prajitura...ce vorbesti, cate calorii sa bag tocmai cand vreau sa slabesc? si am refuzat.
Acum ma doare putin locul.
Hai ca m-am lungit tare, revin pe seara.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Va salut pe ziua de azi.
Presimt ca am in mine un maaare mesaj de scris, fiindca am inspiratie si burta plina .

Ulei de dovleac: am sa caut si eu, pediatra lui Razvan mi-a recomandat mai demult sa-i fac niste coproparazitologice. Eu am o nedumerire: deci el nu mananca (eu am alte explicatii), de ingrasat o face imediat (tulburare metabolica???), si... de cateva zile il mananca nasul. Unghiile lui sunt mereu taiate si perfect curate, cel putin ce se vede la ochiu' liber, poate si datorita faptului ca uraste sa fie murdar sau lipicios pe maini.
O fi ceva sau nu?
Ramane de vazut.

Ref. la cresterea si educatia copiilor nostri. Sa nu uitam (si stiu sigur ca uneori mai uitam...) ca au 4 ani. Abia 4 ani . Personalitate in formare, parinti in schimbare... etc. Vorbim aici pana deseara. Important este targetul si consecventa, si multe altele.
Corina (una dintre terapeute) mi-a recomandat o carte - "Metoda Kazdin de crestere a copilului obraznic", mi-am comandat-o pe net, o astept sa soseasca. Intre timp, mi-am cumparat si "Cum sa sustinem copilul in functie de temepramentul sau" de Gerard Caron. O carte citibila, pe intelesul tuturor, abia astept sa ma apuc de ea.
Noi cu consilierea... ne trebuie de urgenta. Un copil cu tulb. de spectru autist are nevoie de niste parinti adaptati. Fermi. Consecventi. Intelegatori, dar pana unde, care-i granita? Si nu-mi mai vine si restul in minte. Veti spune ca toti copiii au asa nevoi, asa si este. Razvan insa (vorbesc aici in cunostinta de cauza) va trai toata viata lui "altfel". Si la maturitate se presupune ca va avea anumite comportamente, "copilarii" de controlat. Ne asteapta munci titanice, sa-l invatam despre autodeterminare, despre motivatie... dublu, triplu, decat la voi. Copiii vostri sunt tipici, normali, sanatosi, si DOAR obraznici (acum). Crescand, o vor face cu normele de conduita insusite si INTELESE, vor trai normal, fara a va intreba "mama, dar eu de ce sunt altfel?" (am citit la alte mamici ca mine, si mi s-a facut pielea de gaina).
De exemplu: Razvan nu stie inca despre sentimentul de RUSINE (penibil etc). Tot de ex., va trebui sa-l invat ca este extrem de rusinos sa atingi femei straine pe strada (ma refer la el cand va fi putin mai marisor). Nu stiu cat de clara sunt, dar am incredere ca veti intelege ideea mea .
Nu stie (nu intelege) de ce NU este permis sa intram in baie atunci cand acolo se afla deja altcineva (strain).
Si altele.
Ceea ce la copiii vostri vine natural, la noi vine invatat si "fortat", pisat cumva, pentru a ramane stocat. Si cea mai dificila treaba este aceea de a-l invata sa foloseasca ce a stocat. Se numeste GENERALIZARE. Este poate printre cele mai dificle lucruri de facut pentru un copil cu tulburare autista.
Uriasa mea dilema este: VOI FI CAPABILA sa-l invat, indrum, ajut, sprijin etc??? Mi-e destul de frica, am indoieli cat cuprinde insa... neavand de ales, merg cu Dumnezeu inainte. AM insa si doza mea permanenta de optimism, pai nu ?

Cu mare bucurie, vin si eu sa va spun ca si Razvan s-a facut obraznicut . De ce bucurie? Fiindca obraznicia si smecheria de copil sunt chestii de bine la autisti. Doar ca totul trebuie cultivat, modelat, framantat, pus la dospit... explicat DE CE asa si nu ALTFEL. Ca si la copiii vostri, de altfel.
Exista, dupa cum vedeti, fff multe asemanari, si tot atatea deosebiri in cresterea si modelarea unui copil tipic si a unuia atipic.

Asa...
Despre ne/implicarea sotilor... mai bine tac, am zis deja. Am durerile mele, si gata. Ma bucur cat pot de realizarile astuia mic, ma joc cu el cat se poate, facem la masuta cat pot si eu... daca tat-su nu vrea, nu poate, salut, fortat nu se poate. Stiu ca-l iubeste, adora, dar atat.

Mai revin.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Hielau si de la mine!

Moamaaa da' ce povestiti voi de mandrele voastre, ma speriati bre. Eu dibuisem ca fetitele-s mai "fitzoase" ca doar o am exemplu pe fina-mea Maria dar ca se intrec in obraznicii m-ati bulversat de-a dreptul. Va cred ca va apuca disperarea... probabil ca atunci cand eram eu disperata ca Nicolas batea copii din senin si nu functiona nici o metoda de a-l potoli. Bine eu am pus atunci si pe seama varstei ... 2-3 ani dar de-acum eu stiu ca avem alte pretentii de a ne intelege cu copilasii. M-ati blocat cu subiectul asta ca nici nu stiu ce-as face sa fiu in locul vostru. Deci sa ma bucur cat mai pot ca al meu puradel e cuminte... las' ca pe baieti ii apuca gagicareala la adolescenta si isi scot parleala din copilarie.

INGRID - tinem pumnii sa iasa bine biopsia. Bine ca ai scapat de ele... esti o curajoasa.

BEE - esti mortala. Deci soacra-ta e vraiste.. ceva gen socra-miu ei n-au timp decat de ceea ce au ei chef. Ia te uita n-a avut timp de luat agheazma toata ziulica.
Las ca si eu n-am mai apucat anul asta sa iau ca nu m-am mai dus la biserica dupa slujba. Mama intreba daca nu mi-a adus si mie o vecina... ete da... pe vecina o f... grija cum ma cheama pe mine ca a auzit pe preot sa s-a rugat pt nastere usoara... Sa stie babele astea tot dar vorba aceea un stop de agheazma nu s-a gandit sa-mi aduca si mie.Sau s-a gandit ca trece preotul pe la mine si-mi aduce daca tot suntem prieteni.

Asa cum am zis am fost si m-a impartasit... nu vreau sa stiu ce s-or fi framantat babele ca nu m-au vazut spovedindu-ma pt ca eu mergeam la o manastire de regula. Acum nici starea vremii si nici starea fizica nu mi-a permis sa mai ajung pana acolo si preotul de-aici a vb cu parintele la care merg eu si mi-a dat dezlegare sa ma impartaseasca el.

INGRID - cred ca starea de "melancolie" a lui Robert i-a venit de la Sarbatori... si-a dat seama ca ramanem din ce in ce mai putini si aducandu-si aminte cati eram atunci cand ne-am cunoscut noi... cu bunici, parinti etc... si cum din 12 persoane am ramas doar 5...

BEE - macar Radu tau e optimist... al meu e cam introvertit si nu-si spune framantarile , fierbe in sucul lui propriu. D-asta m-a si mirat ca l-a lovit "melancolia". Si-a adus aminte pana si de faptul ca pe la 25 ani ma apucase pe mine criza sa avem copil... si -acum ii pare rau ca n-a fost de acord cu mine atunci. Asta e... si-a dat seama ca a gresit imediat ce s-a nascut Nicolas dar intre timp mai "pierdusem" 5 ani...

Piua...

LILIANA 35+ si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

CRISTINA se pare ca in timp ce eu compilam la mesaj... ai postat tu.
Tu stii cel mai bine "problemele" pe care le ai cu Razvan. Dar cand spui de ce progrese face si cator activitati face fata... eu tot ma gandesc ca nu-i chiar atat de grava situatia . Si cand ma mai gandesc la "gomosul" tau... o fi ceva ratacit din comportamentul lui mai de "absent" si pe la Razvan.
Oricum ca te ocupi de Razvan sa fie un barbat pe cinste.

LILIANA 35+ si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Lili, uite-asa'mi creste mie inima cand sunt laudata .
Cu siguranta are ceva ratacit in ADN din lenea, comoditatea si etc din Viorel. Bag chiar mana in foc, dar uite, vorba lui Toby, stii tu: "nu ma las, nuuu ma las!", vreau sa scot ceva din el, ca fondul exista, dar trebuie lucrat intensiv la el. Cel mai grav ar fi sa ma apuce pe mine vreo lene, dar nu-mi fac griji prea mari. Eu sunt genul care, daca-mi vine vreo idee, imi sare somnul si ma apuca pandaliile, pana nu fac treaba respectiva, nu ma linistesc.
Mai, daca vrei iti trimit eu agheasma, ca am de la bambina lui socru-meu (fata care ii face menajul, asa a poreclit-o, "bambina mea).
Da, si eu m-am spovedit inainte de nascare, tare bine m-am simtit dupa, pacat ca n-am mai repetat, as avea ce sa declar acolosha .

Ingrid, tin si eu pumnii sa iasa bine biopsia. Ma bucur ca ai avut curaj sa le scoti. Sa te interneze? Haha, parca vad.
Acum am priceput si faza cu mama ta.
Diana cum este?

Moni, disparusi, faci la acte, te tzitzileste Tudor, te mai si odihnesti? Vezi ce bine e acasa cu bebe? E oarecum mai obositor, dar satisfactiile sunt nenumarate , mai ales ca ai bebe cuminte, vesel, razacios nevoie mare si mancacios, nah. Diversificare usoara in continuare.

Eu mai stau putin si plec la gradi dupa Razvan, mi-e dor de el , sunt dili. I-am cumparat o carte "Bucsa, ajutor de serif". Lili, o stii? E faina, mai ales ca de cateva zile el este personificat in Bucsa ori "cel viteaz" ori "cel maron". Are ceva imaginatie . Uneori este Gordon, ca si Nicolas al tau. Si el le adora pe Fifi si floricelele... deci multe asemanari.
Mai, sa stii ca eu cand mai pove aici despre el, uneori sunt si parti din discutiile cu Corina, ea pare (destul de) ingrijorata v-a-v de comportamentele gresite ale lui Razvan. In fine, le-om da de capat cumva.

Ne citim mai pe seara.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna si de la mine.Mi-am luat o cafea,tocmai am mancat asa ca sunt si eu in forma de scris,numai sa am ce ...
INGRID tin pumnii,eu nu stiu cand ajung la dermato ... trebuie sa scap intai si de operatiile la dinti.Avusesi anestezist? Wow fain,aici la dermato cine stie cum o fi ... poate ma inscriu si eu acolo la voi sa vad si niscaiva "botulinice" la fatza Apropo de-asta,aseara tocmai am aruncat la gunoi aproape nefolosite cremele de fata - de contur ochi si antirid si demachiantul ... "decedasera" asta vara pe canicula cred,desi erau in garantie si nici nu erau mai vechi de un an.Acum m-am uitat si nu mi-a placut cum aratau si miroseau Asta ca sa vezi ce des ma fac pe fatza cu crema Interesant ca cu cremele de corp nu se intampla asa ... Voi unde pastrati cremele de fatza?
CRISTINA imi pare bine ca e cam obraznicut Razvan,e semn bun asta! Si eu cred ca o sa faci fatza cu brio la ce urmeaza ,ai suficienta agresivitate in tine ca sa invingi orice,deci uite si partea ce a buna a ceea ce eu consider mai rau Cam imbarligat scrisei dar intelegi tu ce vreu sa zic sper
LILI deci iata inca un motiv de bucurie ca faci iar baiat si nu fata,altfel te cam blocam rau de tot cu obraznicutele noastre.

Ca tot vorbeati de ADN si mostenire genetica ... desi speram ca Tudor sa devina un mic Mark cumintel si linistit,se pare ca va fi un mic Rares brunetel.Deja nu mai sta locului neam.Pe la ora 15 i-am data papa si l-am trantit in bouncer nelegat,fiindca era lasat jos.N-au trecut 2 minute si priviti-l pe musiu cum ajunse :
http://www.dropshots.com/monica70#date/2010-01-07/16:06:31
Zau ca in asa scobitura si mie mi-ar fi fost dificil sa ma intorc!

In alta ordine de idei,azi am vrut sa spal dar mi-am adus aminte la timp ca e sarbatoare ... a daaa LA MULTI ANI IONILOR IOANELOR SI DERIVATELOR! Am dormit pana aproape la 12 ca si Tudor a mai dormit,am tras si o tura la cumparaturi ca maine e ziua prietenei mele si urmeaza a husbandului curand.
Diana e iar la mami,ca eu lucru de zor ... cica.Ma rog incerc eu,dar nu prea imi iese,precum Dianei cumintenia

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

LA MULTZI ANI IOANELOR SI IONILOR!
Moni-eu vreau sa te contarzic legat de baieti-o sa vezi defapt, ca chiar dc nu e asa de obraznic, o sa ai de tras cu altele,plus ca nu uita ca STATISTIC, fetele sutn cele fara probleme si baietii sunt cei mai expusi -aici in Nord America,anul trecut numarul copiilor cu probleme/nevoi speciale s-a dublat, iar baietii reprezentau 85%- asa ca statistici..
Revin ca rde..

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput