Angajatori si angajati in Romania si pe glob
Raspunsuri - Pagina 14
ruxij spune:
Oricine in pozitie de subordonare se considera a fi mai slab. Daca dai cuiva putere nelimitata fara sa o reglementezi, abuzurile sunt sigure. De exemplu in relatia profesor-student, studentul se considera a fi mai slab, iar seful nostru de departament intotdeauna apara cu precadere studentii au-n-au dreptate. De aceea nu ai voie sa ai relatii cu studentii, pt ca se considera ca ai putere asupra lor si i-ai putea constrange. Nu inseamna ca e rau sa fii student. As putea sa ma vaicaresc ce naspa de mine ca sunt profesor si nimeni nu ma intelege cate fac eu, nu doar predau, dar conduc un grup de cercetare, trebuie sa fac rost de bani sa platesc salariile ,nu dorm noaptea din cauza asta samd... Totusi ei sunt mai slabi ca mine, ca eu pot sa nu ii mai platesc, sa le cer lucruri imposibil de facut, sa ii stresez, sa le spun ca orice fac e prost indiferent dc e bine sau rau, sa nu le dau scrisori de recomandare la sfarsit sau sa le dau unele proaste samd. Asa si cu angajatorul. Normal ca angajatorul e mai puternic si poate folosi diverse moduri de constrangere/intimidare samd. Trebuie sa existe legi care sa apere angajatii de abuzuri. Nu inseamna ca toti angajatorii comit abuzuri, dar aceste legi trebuie sa existe. Si consider ca aici sunt mai bune. Asta cu sanatatea o fi buna daca ziceti voi, dar aici n-am mai auzit de cine stie ce probleme in care asmaticii lucreaza la ciment samd, asa ca mie mi se pare abuziva si invaziva. Desigur ca exista si cadru legal in care angajatorul este protejat,dovada ca te poate da afara fara preaviz.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli vreau sa spun ca el - angajatorul - plateste salariul. si ca poate pune niste conditii. in mod normal conditiile sint ok si de bun simt. in alte situatii conditiile sint dure si de neindeplinit. pentru asta cred eu ca e facuta legea, ca sa evite conditiile dure ce ar putea fi puse de angajator. eu n-am zis ca-i rau sa fii angajat. n-am frustrari si nici experiente rele ca sa fiu subiectiva. mi-am spus parerea. care nici macar nu e diferita de a voastra, chiar nu pricep indignarea. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Nu sunt indignata, pur si simplu nu intelesesem, de aia am intrebat.
Deianira spune:
Eu va rog sa nu inchideti subiectul ca mie imi place ce citesc .
Tot nu m-am lamurit cu o chestie... e LEGAL sa intregistram interviurile/intelegerile verbale?
Si Andries zicea ca regreta ca nu si-a inregistrat superiorul, si eu regret asta pentru ca am fost mintita (si nu doar eu ) si nu sunt crezuta de angajator, evident e crezut managerul.
A doua chestie aiurea mi s-a intamplat cand am vurt sa plec de aici din firma si am mers la interviu pentru un job de "Coordonator echipa bla bla", mi s-a zis ce o sa fac cu echipa , am fost intrebata de pretentiile salariale, mi s-au spus conditiile de lucru etc si in prima zi de lucru am descoperit ca eram un simplu angajat, nu coordonam pe nimeni (eu eram echipa ) si ca salariul era cu tot altul . Am avut noroc ca nu mi-am dat demisia de la jobul actual, dar m-am infuriat foarte tare cand am vazut cum sta treaba in prima zi si cand i-am luat la intrebari mi-au zis ca ceea ce mi-au zis in interviuri (vreo 4 la numar ) mi-au zis ca "da bine", again . Si eu m-am ridicat frumos si am plecat si i-am lasat cu tot cu minciunile lor .
ruxij spune:
Andries, f. stresant! Nu poti sa cauti alt job? Acum cu criza asta...de fapt intrebarea asta poate nu are rost.
buli spune:
Deianira, poti sa inregistrezi, dar cu acordul lor
chiar daca inregistrezi pe furis, nu poti folosi nicaieri.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Elena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violetan Fetelor, hr-itelor, Elena! Help! Caut ca disperata in COR corespondentul pentru postul de Business Development Manager si nu gasesc. Nu vreau sa ma gandesc la ce tampenii de corespondente am gasit in COR versus denuiri de posturi care chiar au intrat in limbajul comun si sunt chiar decente si lucrative! Imi trebuie si fisa postului pt BDM si tot nu gasesc. Are cineva idee unde as putea gasi cele de mai sus? Multumesc mult, va pup! Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007 |
Violeta, sa stii ca si eu am cautat anul trecut pozitia asta in COR si nu am gasit nimic echivalent. Singura titulatura care se apropie cat de cat este Director Vanzari, pentru ca practic si el face business development.
Fisa a postului difera foarte mult de la o firma la alta, pentru ca fiecare angajator are particularitatea sa si in functie de asta defineste postul.
Pot sa-ti dau cateva responsabilitati care se regasesc in principiu in majoritatea fiselor de post pentru aceasta pozitie, insa trebuie sa o completezi tu cu ceea ce stii ca trebuie sa faca aceasta persoana:
- Mentinerea unei bune relatii cu clientii companiei,
- Intocmirea studiilor de piata si descoperierea oportunitatilor relevante pentru dezvoltarea companiei,
- dezvoltarea la nivel national (sau multi-national, daca este cazul) a companiei prin atragerea de clienti si/sau investitori
Poti sa te mai inspiri si de pe anunturile de pe site-urile de recrutare, ejobs, bestjobs, etc.
uite aici de exemplu:
http://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/business-development-manager/394978/sqi
sau
http://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/business-development-manager-for-the-n-w-region-of-romania/392811/sqi
_
Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.
Elena spune:
Pentru ca subiectul a deviat foarte mult de la ideea initiala am sa-i schimb numele si am sa deschid un nou topic cu subiectul propus la inceput.
Mediajust, stai linistita, nu ai de ce sa-ti ceri scuze.
_
Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.
andata spune:
Deianira, eu zic ca e legal atata timp cat nu e interzis prin lege. Si mie imi pare rau ca nu am inregistrat una din primele discutii cu superiorul meu la un moment dat, in care pomenea de "gentlemen agreement" si de faptul ca nu trebuie pus totul pe hartie, ca o asemenea intelegere se respecta. Normal ca nu a respectat ce spusese despre renegocierea salariului dupa 3 luni, plus altele... Si era cetatean britanic iar eu chiar crezusem ca isi va tine cuvantul...
ladyJ, se pare ca fiecare a avut experiente diferite. Probabil exista multi angajatori de bun simt, imi place sa cred ca si eu m-am numarat printre ei, dar in calitate de angajat si eu si sotul meu am avut multe experiente triste. Ultima a fost acum 6 luni, am povestit-o. In plus sotul meu s-a imbolnavit de spate la o firma, sa-i spunem x, apoi angajatorii, pentru ca nu il puteau da direct afara, au inceput sa ii faca tot felul de sicane. I-au taiat sporurile, i-au luat contractele si in consecinta i-au taiat comisioanele. Fiind reprezentant vanzari, salariul era minim pe economie, banii importanti veneau din comisioane. Cand a cerut socoteala i s-a spus ca i se pare, ca are prea multe ghinioane, ca minte si mai bine sa consulte un preot (!). Nici la ITM nu a rezolvat nimic, nici in alta parte. L-au fortat efectiv sa plece. Ca sa mai dau un exemplu tot de la firma respectiva: unul din muncitori a cazut de pe casa. Prima grija a patronului? Sa urle la angajatul lungit pe jos si plin de sange ca i-a spart o bormasina si ca o sa ii retina pretul din salariu. Nici nu a vrut sa auda ca angajatul sa fie dus la spital, l-a trimis acasa. Nu a investigat incidentul nimeni de la ITM, desi s-a depus plangere.
Mai am exemple si de la alte locuri de munca, dar raman la acestea.
Intr-un singur loc a fost tratat corect si cu tot salariul trecut pe cartea de munca, dar firma a intrat din pacate in incapacitate de plata.
http://community.webshots.com/user/annadana1
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/
http://paul-mihaita.blogspot.com
lara_c spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Mediajust
Exista reglementari speciale pentru corpul diplomatic, functie de zona in care este misiunea - legate de vaccinari, clima etc - nu stiu amanunte, n-am fost niciodata Ministerul Afacerilor Externe, deci n-am trimis diplomati. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Acum inteleg.
Asta inseamna ca exista reglematari diferite si pt diplomatii straini/angajatii altor ministere de externe straine in reprezentantele din Romania.Am specificat in postarea anterioara ca institutia nu era romaneasca.
Si probabil si alte exceptii.
Macar dorm linistita ca nu am incalcat legea..Oricum analize imi faceam in fiecare an, doar ca nu mi s-ar parea ok sa imi ceara angajatorul..mi se pare invechita si cam...comunista legea ...
Daca ar fi vitala s-ar aplica si in alte tari.
Despre politie /armata etc stiam.Ei te pun sa dai teste medicale complexe, inclusiv ginecologic (indiferent in ce perioada te aflii, daca intelegeti.....)inainte sa candidezi pe post.Adica daca se inscriu 500 de oameni pe 20 de posturi (cam asa se si intampla), toti 500 fac analize complete PE CARE LE PLATESC EI din buzunar si decat 20 sunt angajati.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
violetan spune:
Elena, multumesc foarte mult!
Imi cer scuze si eu ca am fost off topic; initial deschisesem subiect, dar am renuntat la idee, pentru ca nu mi s-a parut suficient de atractiv...
Inca o data multumesc mult pentru info!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007