Bebe 3 luni care nu mananca cat trebuie...
Buna!
Am nevoie de sfatul vostru, iata cum sta treaba:
Am o bebelusa de 3 luni care nu prea vrea sa manance cat trebuie. A fost hranita mixt inca de la inceput. In momentul de fata mananca aprox 100 ml lapte muls de la mine si restul completare cu formula. Pana ieri a mancat Lactana si am inceput sa trec pe Nan in disperare de cauza. A luat bine in greutate, aprox 900 gr/luna, dar mai nou are mese la care nu vrea sa manance mai mult de 60-80ml, ceea ce mi se pare extrem de putin la un copil de varsta ei. Ceai nu prea vrea mai mult de 40ml pe zi, deci aportul de lichide nu este suficient, zic eu.
A avit probleme cu scaunul inca din prima zi, pana acum a functionat Lass Baby, mai nou nu mai merge si face numai cu supozitor.
Cele 2 probleme mi se par legate si am zis sa nu fie de la lapte, drept pentru care m-am gandit sa il schimb, vad insa ca tot nu vrea sa pape cat trebuie si nici kk nu face singurica.
Cantitatea de lapte zilnica ajunge cu chiu cu vai la 600ml, mananca cam din 3 in 3 ore si noaptea nu se trezeste pentru papa, are 5 mese pe zi.
Bebe nu are febra, arata ok, are tonus bun.
Ceva sfaturi si pentru mine?? Care ar putea fi cauza??Sa fac ceva investigatii suplimentare, si daca da ce anume? S-a mai confruntat cineva cu problema mea?
-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26.09.2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
Raspunsuri
_Ralu_ spune:
eu zic ca daca ia bine in greutate, inseamna ca atat ii trebuie ei.
si fii-mea manca extrem de putin, in comparatie cu copiii de varsta ei, dar cu atat a crescut, si a crescut ff bine. si a fost sanatoasa tun!
si eu i-am dat inca din prima zi lapte praf, tot nan. a crescut f bine cu el, insa abia tarziu de tot am aflat ca o constipa. adica nu imi dadeam seama ca de la el se constipa. si am auzit fff multe cazuri asemanatoare. la 2 ani am trecut-o pe milumil, si atunci s-a rezolvat problema cu caca.
nu pot sa iti zic eu sa ii schimbi laptele (iar), dar iti zic ca e f posibil ca de la el sa se constipe.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
alex25 spune:
Am mai auzit varianta ca Nan ar constipa si pentru ca are ceva mai mult fier, insa tot la fel am auzit ca Lactana nu constipa si totusi a mea a avut probleme cu scaunul din prima zi....deocamdata nu am trecut complet la Nan, dar macar o sa incerc sa vad cum ii merge. Nu stiu insa ce ma fac cu cantitatea pe care o mananca..offf..
Eseea spune:
Alexandra, nu stiu cat ar trebui sa manance un copil de 3 luni, ai mei au fost alaptati. Ceea ce nu inteleg este de ce ii dai ceai, care este scopul lui, in afara de a-i umple stomacelul, fara niciun aport caloric? Si ce pui in ceai? Poate pui si vreo planta care constipa... In loc de ceai, sfatul meu este sa-i dai tot laptic, poate asa va manca mai bine. Sau sari peste "masa " de ceai si va manca poate mai mult la masa urmatoare. Oricum daca bb a luat bine in greutate, e vioaie, vesela, umple scutece, atunci cred ca e ok. Pediatrul ce zice? Noaptea , macar prin somn, nu vrea deloc sa manance? Ca eu cred ca e cam devreme sa-si scoata mesele de noaptea. dar poate asta e ritmul ei.....
Mami de fetita si de baietel
alex25 spune:
Eseea, ceai ii dau putin de musetel pentru constipatie, nu bea mai mult de 5-10 ml odata, cand se trezeste din somn...deci nu am ce masa sa ii inlocuiec. Cat despre masa de noapte a scos-o de aproape o luna si nu vrea sa pape deloc, mi s-a recomandat sa nu o trezesc aiurea, mai ales ca dimineata nu e moarta de foame. Pediatrul si medicul de familie cam dau din umeri, ca cica ar fi ok, ca ea arata bine...maine ma duc sa ii fac si o coprocultura, tot ce am facut pana acum am facut cu recomandarea lor, insa nu mai stiu ce sa fac...
anya spune:
Nu o trezi noaptea pt masa. Strecoara-i usurel biberonul in gura noaptea (pe la 3-4) si vezi daca trage.
Eu le-am dat baietilor mei Bebelac si a fost ok.
AYSHA 2 spune:
nu-i schimba laptele, nu o trezi noaptea
nu am inteles de ce ai renuntat la Lactana daca asa ai inceput
daca nu tipa de foame, ia bine in greutate, dr zic ca e ok, eu zic sa te linistesti
coprocultura o faci pentru tine, ca ea nu are diaree ....
nu am inteles de ce ii dai ceai cand se trezeste
dupa ce se trezeste eu as pune-o la san (asa ii trece si setea)dupa care i-as da completare formula cat vrea ea
daca totusi ii dai ceai pt a avea scaun (si noi am patit la fel cu nan-ul)fa-o intre mese, asa ca o 'gustare" pt lass baby e cam micuta...
Sanatate si curaj !
_Ralu_ spune:
dar cantitatea nu este chiar atat de mica!
mie mi-a spus dr din spital cand m-am externat (la nastere), ca trb sa pape 7 mese a cate 60 ml. deci 420 ml. 600 ml la 3 luni nu mi se pare extrem de putin. poate unii mananca mai mult....dar nu pot fi toti la fel.
stiu ca fie-mii ii faceam 120ml la 3 luni, dar niciodata nu manca tot. am trecut la 180 ml tarziu de tot...aproape de 1 an. si nici a mea nu se trezea noaptea sa pape...ii dadeam eu o sg data pe noapte, in somn.(acum cred ca nu i-as mai da, dar atunci eram maxim stresata sa pape cat "trebuie")
edit: nu mai stiu ce cantitate recomandata este scrisa pe cutie, pt varsta ei, dar stiu ca mie mi se parea enorm. niciodata nu a papat cat scria pe cutie....
_Ralu_ spune:
aaa, inca o chestie. daca tii neaparat sa ii dai ceai de musetel, sa ii mai rezolve constipatia (si la noi functiona), ii poti face laptele cu ceai de musetel in loc de apa simpla. eu asa faceam, tocmai pt a nu ii mai umple burtica si cu ceai dupa ce ca manca putin. pediatrul imi zisese sa nu ii pun niciodata nimic in lapte, pt a nu ii schimba gustul...ca apoi sa nu mi-l refuze. dar eu...in disperare de cauza, am incercat. si a fost super-ok.
a mea oricum nu mi-a baut ceai simplu niciodata in viata ei. si nu-mi pare rau.
boticelina spune:
Alex25, nu stiu cat scriu cartile ca trebuie sa manance copiii la 3 luni dar pot sa te consolez spunandu-ti ca exista copii care n-o fac lucrurile astea cum trebuie. Eu am avut un soc cand am vazut ca fi-mea in primele trei zile in maternitate bea 5 ml de lapte la o masa. Apoi mi-a venit mie laptele si n-am mai putut vedea cat mananaca deci m-am calmat. La trei luni manca maxim 60 ml la o masa (era o zi odata cam la saptamana cand poate primea un bibe de formula). La 9 luni manca cam 90 ml, la 1 an 120 ml. Saltul spectaculos (de la 120 la 180 ) s-a produs cand am trecut de la formula la lapte de "vaca naturala", adica lapte de la tara. Acum are 1 an si 6 luni si cel mai mult a baut odata 220 ml.
Greutate: 12.5 kg la un an . Deci asa mananca ea, mai putin.
Sincer, daca tu si doctorul sunteti multumiti de evolutia ei, de ce iti faci atatea griji legate de cantitati?
Monica si gargaritza Nancy
blog revival - chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
T_Andreea spune:
Nici copilul meu nu se trezea noaptea sa manance, s-a trezit doar in primele 2 luni, dar din a 3a luna se trezea la 6-7 dimineata, iar acum la 5 luni doarme de la 10:30-11 pana la 9.30-10 si nu mananca noaptea deloc. Eu cred ca fiecare copil are ritmul lui de a manca, al meu de exemplu inca din materna manca de 2 ori mai mult decat ceilalti copii.
Multa sanatate!!