Probleme adolescenta !
Raspunsuri - Pagina 3
baby-boom spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Liliana, oare tu ai putea avea un pic de timp sa iei fata de mana sa vizitati un adapost pt femei abuzate? Are fata incredere in tine? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Da, asta poate fi de folos, daca nu e spalata definitiv pe creier de acel baiat. Din ce am vazut pana acum e extrem de dificil sa te infiltrezi in increderea cuiva orbit de iubiri adolescentine. Succes mult, caci s-ar putea sa mearga si s-o sensibilizezi!
Florina, mama de Elise(9 iulie 2004)
Deianira spune:
Au doamne!!!! 
Ala o bate si problema e revelionul??????
Nu stiu ce e in capul parintilor de nu s-au dus direct la politie. Chestia asta cu bataia mie mi-a bagat-o taica-miu in cap de mica, de o palma e nevoie pentru inceput, restul o sa vina dupa prima, indiferent de la cine vine palma. Asa ca intotdeauna am stiut ca de la tata am ajutor neconditionat.
Liliana, nu numai ca trebuie sa te gandesti la propunerea Sabinei, dar trebuie sa vorbesti si cu parintii, ceea ce s-a intamplat e extrem de grav
. Mi-e rau numa cand ma gandesc, de prietenele care iau si ele bataie nici nu mai zic, asa se intampla cand ai asa un anturaj
.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui liliana29s As prefera daca nu va suparati sa lasam motivatia pentru care s-a ajuns aici momentan. Nu exista parinte perfect , fiecare va face greseli intr-un fel sau altul de-a lungul timpului . Fiecare incearca in felul in care poate sa faca ce e mai bine pentru puiul care-l are . [...] Problemele sunt mai multe nu doar cele enumerate mai sus , e vorba de faptul ca ea a mancat deja bataie de la prieten de 2-3 ori pana acum , lucru care a ajuns sa nu o mai deranjeze , tot ce conteaza e sa fie cu el. |
Fata asta a fost tratata de parintii ei ca o printesa, nu a fost atinsa nici cu o floare, i s-a vorbit mereu pe un ton civilizat, in casa parinteasca domneste linistea si armonia iar ea iubeste un barbat care o bate? Foarte ciudat! Exista greseli izolate pe care le poate face un parinte si exista conceptii complet gresite despre cresterea copilului aplicate in mod constant in ideea de a face 'ce e mai bine', bineinteles. Acestea din urma nu se mai pot indrepta, consecintele lor sunt incontrolabile si viata copilului respectiv ajunge la mana norocului...unii cad mereu in picioare, altii nu. Si cand un om spune ca este nefericit, si cand pe omul ala pretinzi ca il iubesti, atunci problema ta ar trebui asta sa fie...ce ai facut tu ca parinte astfel incat copilul tau sa simta ca "nu-si aminteste nimic fericit din viata ei , ca a avut o viata nefericita iar fericirea a inceput cand l-a intalnit pe “EL” alesul inimii". Vorbele astea venite din partea unui adolescent au exact aceeasi valoare ca venite din partea unui om matur si de la ele ar trebui plecat. Parintii sa caute sa inteleaga unde au gresit si daca se mai poate indrepta ceva. Sa mearga in scopul asta la un psiholog - ei, nu copilul. Copilul acum e ferict, ei nu...probabil pana acum a fost invers.
buli spune:
Deianira, chapeau!
mai ales ca esti aproape de virsta fetei
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
liliana29s spune:
Nu stiu exact despre ce fel de bataia a fost vorba , tind sa cred ca a fost mai degraba ceva de genul maini sucite la spate si 2-3 palme. Eu personal le incadrez tot la capitolul bataie .
Plagere la politie cum poti face atata vreme cat "agresatul" nu va recunoaste ?? Ea il intelege ca a batut-o , ea face echipa cu el , cu agresorul , nici nu le-a spus parintilor direct. Nu cred ca poti reclama undeva ca-ti bate cineva copilul atata vreme cat copilul nici nu are semne si nici nu e dispus sa recunoasca ceva ce l-ar afectat pe iubit.
De asta spuneam ca nu e usor, ea e foarte idealista , in momentul acesta tot ce vede si conteaza e iubirea pentru "minunea din viata ei".
Cu mine mai vorbeste intr-o oarecare masura sper deschis , eu stiu de bataie direct de la ea. Vorbeste si cu parintii atata vreme cat nu ataca subiecte care o deranjeaza, e genul simpatic si prietenos dar totul se rastoarna daca nu e cum vrea ea.
olympia spune:
Liliana, cand am mentionat posibile cauze ale situatiei de acum, am facut-o tocmai pentru ca de acolo trebuie reluat si recuperat totul, reconstruita relatia dintre parinti si copil, cu sau fara asistenta unui psihoterapeut...
Daca iubitul o bate, eu as face orice este posibil pe lume pentru a impiedica aceasta relatie. E o lupta contra-cronometru pe care o au de dus parintii pana la majoratul ei, pentru ca din acel punct incolo, deciziile vor fi doar ale fetei si ea e evident incapabila sa le ia corect.
Daca tatal ei are mai multa influenta, e foarte bine, el trebuie sa fie cel care s-o ajute in primul rand, sa-i vorbeasca despre felul in care se construieste o relatie, despre capcanele care pot exista si mai ales, sa inteleaga de ce fata asta se valorizeaza atat de putin incat accepta sa fie abuzata de un partener.
Nu aceasta prima relatie e problema, ci felul in care ea intelege sa fie iubita, de ce se supune unor violente fizice si, mai mult, tine partea agresorului? De ce nu are pretentii mai mari de la un posibil partener, de nu-i pune aceleasi conditii pe care le pune parintilor, de ce nu-l "joaca", asa cum fac alte fete de varsta ei, de ce capituleaza neconditionat?
Pene colorate... cate putin din toate!
ladyJ spune:
Problema fetei are radacini in trecut, acolo trebuie lucrat nu la situatia de acum. Asta e doar o concluzie.
Am inteles ca conflictele ei sunt mai cu seama indreptate spre mama. Exista ceva in relatia cu mama, ce o face pe adolescenta sa accepte lucruri nepotrivite(bataia de la iubit) doar pentru a o pedepsi pe mama(care, este clar ca sufera din cauza acestei relatii ale fiicei ei)
Incercarea de sinucidere a fost tot un act de pedeapsa.
Parintii trebuie sa o lase sa mearga la revelion. Cu inima indoita, stiu, dar cu cat se opun mai mult cu atat devine fata mai ferma pe pozitii. Sunt acte de pedeapsa, cum am mai spus.
Rezolvarea acestui conflict nu se face asa, cu interdictii(din pacate). Este nevoie de psiholog pentru parinti si pentru fata. Dar de unde stiu parintii ca domnisoara a mintit la psiholog?? Au fost de fata? Este o porcarie...
XIO spune:
Vai , ce mi-ar placea sa am o dicutie cu o "revolutionara' ca fata asta.
Ideea de baza este sa NU o pedepseasca si sa nu faca ceva ce ar putea duce la o reactie definitiva din partea ei .
Parintii sunt maturi si destepti , trebuie sa isi schimbe abordarea , fara pedepse, fara crize , fara certuri, sa o ia frmos de mana si sa discute niste reguli.
Spre ex. , are 17 ani , deci are voie sa aiba o viata a ei , dar dat fiind faptul ca e copilulor trebuie sa respecte si ea niste reguli.
In al doilea rand daca ar mai lovi-o cretinul cu care este as lua-o de mana , as duce-o la legala si pe el l-as denunta.
As pune-o sa discute cu niste femei abuzate , sa vada emisiuni despe asta , sa discute cu un psiholog care sa ii explice ca e in postura de presh pt. baiatul ala si ca el e dereglat.
Nu stiu ccum ea nu isi da seama de penibilitatea situatiei , e cam trist.
Poate ar trebui sa incerce parintiisa discute cu o prietena buna de-a ei care sa ii deschida ochii.
si ca un p.s: nua avut o tentativa de suicid, daca vrei sa te omori te omori, ca nu e reu. Ce a facut ea se numeste parasuicid si este doar o forma de manipulare, respectiv un semnal tras ca ceva nu este bine.
pacat ca nu e din tm ...
***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/
http://freecycletm.ecosapiens.ro/
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html
Alizee spune:
| citat din mesajul lui olympia Nu aceasta prima relatie e problema, ci felul in care ea intelege sa fie iubita, de ce se supune unor violente fizice si, mai mult, tine partea agresorului? De ce nu are pretentii mai mari de la un posibil partener, de nu-i pune aceleasi conditii pe care le pune parintilor, de ce nu-l "joaca", asa cum fac alte fete de varsta ei, de ce capituleaza neconditionat? |
Bune intrebari. Cred ca asemenea comportament docil in fata barbatului l-a invatat de la mama ei, involuntar.
Din pacate, inca de la inceput, educatia fetei a fost gresita; un copil degeaba este recompensat cu 3 telefoane si alte bunuri materiale, daca nu se simte iubit si ocrotit de parintii sai. In permanenta.
Chiar si acum, relatia parintilor cu ea s-ar putea imbunatati daca ei ar fi mai maleabili ( nu sa creada ca pierd teren daca lasa de la ei in fata fetei ).
Daca fata mea ar fi in asemenea situatie dificila, as vorbi cu baiatul, cu parintii baiatului, inclusiv despre aceste batai. I-as permite fetei sa vina cu el acasa, cu conditia sa nu-si abandoneze scoala si as invata-o cum sa se protejeze de o sarcina nedorita.
Cu atitudinea lor restrictiva fata de relatia acestor adolescenti, nu vor ajunge la niciun rezultat pozitiv.
Aici nu este important orgoliul, ci este in joc viitorul fiicei lor.
allinta
SARBATORI FERICITE !

olympia spune:
Vreau sa va mai spun cateva lucruri, cu sau fara prea mare legatura cu acest caz...
Adolescenta e varsta care acutizeaza toate trairile si duce des la un comportament autodistructiv. Ceea ce simte copilul ca a primit din ce are nevoie si ceea ce cred parintii ca au oferit sunt lucruri total diferite.
Am cunoscut indeaproape un caz al unei colege de scoala, care la 15 ani fura bani, desi provenea dintr-o familie foarte buna, apoi facea cinste la toata clasa la cofetarie... Avea si ea o relatie dificila cu propria mama si o invinovatea pe aceasta de toate cele (ca-i prea severa, ca n-o intelege). A avut cateva tentative de sinucidere. Si ea s-a lasat batuta de primul si mai apoi si de alti iubiti din viata ei. Acum are 40 de ani, traieste la voia-intamplarii si la limita legii, a facut un copil nerecunoscut de tata (extrem de frumos si inteligent, adolescent acum) si intre timp, chiar un an de inchisoare.
Cu ani in urma, in adolescenta, cand mama a vrut s-o duca la psiholog, tatal s-a opus, ca fata lui e desteapta, inzestrata si n-are nevoie de asa ceva... El era "parintele bun si intelegator" care prefera sa creada ca problemele nu exista.
Prin prisma unor astfel de intamplari (cea povestita nu e singura pe care o cunosc) cred ca mai bine "sufli si-n iaurt" ca parinte de adolescent, desi unora asta li se va parea poate o exagerare, decat sa speri ca problemele se vor rezolva de la sine.
Pene colorate... cate putin din toate!