Probleme adolescenta !

Probleme adolescenta ! | Autor: liliana29s

Link direct la acest mesaj

E vorba de copilul unor prieteni de familie . Au ajuns intr-un punct mort si in momentul acesta nu prea vad rezolvari.

Fetita deosebit de buna eleva de 9 si 10 , caracter putin rebel dar cu toate mofturile facute , copil unic si extreme de iubit. Acum un an s-a indragostit si toate au inceput sa mearga prost. A inceput sa nu se mai tina de scoala , sa umble cu cine nu trebuie, discutiile cu parintii se soldau cu tranteli buseli si crize. Nu a comunicat niciodata foarte bine cu mama si o gaseste vinovata pentru orice lucru marunt care o deranjeaza, mergand uneori pana la absurd. Nu au functionat nici un fel de presiuni, iar dupa o cearta cu mama, in primavara trecuta a incercat sa se sinucida inghitind o folie de pastile. Din fericire pastilele erau vitamine asa ca nu a fost foarte grav, a stat cateva zile internata .

Crizele au continuat si fiind un copil destept, stie sa manevreze destul de bine unele situatii, in exterior se plange de nefericirea ei , de faptul ca e chinuita spune ca-si detesta mama si in general nu-i pasa de parinti . Poate fi dulce si draguta atata vreme cat nu i se opune nimeni .

Din cate stiu au fost si cateva sedinte la psiholog dar fara rezultate vizibile deoarce nici la psiholog nu spune adevarul. Poate o parte din problema sa apara din faptul ca mama e ceva mai dura si cedeaza mult mai greu presiunilor spre deosebire de tata care e genul intelegator . Copilul prinde si speculeaza aceste divergente de opinii mergand spre concluzia ca e nefericita , are dreptate si mama e “dusmanul”.

Mie direct mi-a spus ca nu-si aminteste nimic fericit din viata ei , ca a avut o viata nefericita iar fericirea a inceput cand l-a intalnit pe “EL” alesul inimii.

“El” e un pusti plin de teribilisme si probleme dintr-un sat din apropierea orasului si care profita de situatia ei materiala . Nefiind o situatie deosebita totusi parintii s-au straduit sa-i asigure tot ce si-a dorit , 3 telefoane , laptop , bijuterii , aparat foto in masura posibilitatilor si atat cat se putea. Situatia a mers destul de departe , ultimile “meciuri” dintre mama si fiica soldandu-se cu protest fizic din partea copilului . Mai clar cand mama a incercat sa-i confiste un telefon ca penalizare pentru faptul ca refuza sa se culce (la 2 noaptea) copilul a imbrancit-o .

Ultima problema presanta e faptul ca vrea sa mearga sa petreaca revelionul la “EL” acasa , zona nu prezinta deloc siguranta , satul nefiind dintre cele bine vazute . Parintii i-au oferit alternative invitatiei prietenului acasa la ei , alternative refuzata de “EL” . Fata ameninta ca le face revelionul de cosmar daca nu e lasata, iar parintii nu se indura sa o lase datorita pericolului in care ar fi pusa si poate si in parte fiindca sunt suparati pe ea. Presiunile si santajul din partea copilului pot fi de orice natura iar discutiile cu ea nu au ajutat in nici un fel. Parintii sunt deschisi la discutii sunt foarte foarte intelegatori dar practic in momentul acesta copilul nu e absolute deloc dispus sa faca concesii .

Sper sa primesc un sfat valabil din partea parintilor care au trecut prin aceasta situatie , in primul rand un sfat legat de o mai buna comunicare si apropiere cu copilul si in al doilea rand legata de revelion.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Ce varsta are adolescenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Aproape 17 ani acum.

Acasa sta numai cu nasucul in calculator pe messenger , asta fiind un alt motiv pentru care parintii nu reusesc sa aiba o buna comunicare cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sa intre si ei pe mess Daca ea doar pe mess sta si poate asa in scris ar comunica.
Sau sa scrie ambele parti pe coala de hartie ce-i nemultumeste si sa faca schimb.
Nu stiu, cred ca e al naibii de greu.
Insa trebuie sa o faca sa inteleaga ca trebuie sa comunice cu ei si toata lumea trebuie sa fie dispusa la un compromis.
La 17 ani nu e ca la 15 ani, adica daca unui copil de 15 ani i poti interzice sa nu mearga de revelion, la 17 e mai greu.
Sa-l cheme pe baiat acasa si sa se puna toti 4 la masa la o cafea si sa dezbata subiectul revelionului deschis, sa spuna si baiatul ce conditii are acolo, cine va mai fi si sa spuna si parintii de ce prefera alt loc.
Sincer nu cred sa rezolva ceva, ori o vor tine acasa in certuri - asta daca fata nu pleaca oricum si fara voia lor, ori o vor lasa sa plece cu anumite conditii: de exemplu sa aiba mobil deschis, mess-ul deschis etc. Ma gandesc ca le frica pt siguranta ei fizica, pt ce anume se pot intampla la chefuri unde se consuma alcool.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu, daca ar fi fata mea, as lasa-o cu conditia sa ma sune din ora in ora si mi-as petrece revelionul in masina, la 100 de metri de sediul revelionului (fara ca ea sa stie).
as mai conditiona si cu prezenta unei alte fete, prietena cu ea.
daca l-as intreba pe sot, asta sigur i-ar planta si un microfon.
si nu glumesc.

a incepe o discutie pozitiva cu ea despre sexul cu si fara prezervativ si despre anturaje.
i-as spune ca nu sint de acord cu ea si cu felul in care se poarta. dar tot la fel i-as spune ca o iubesc foarte tare si daca are cea mai mica problema sa vina la mine si garantez ca n-o voi pedepsi.
acu, sincer vorbind, mai aberant decit sa-i cumepri 3 telefoane, mi se pare doar incercarea de a-i confisca unul din ele.

iar sotul ar pune un program de urmarire pe calc, a.i. sa vada si el ce vorbeste.

vorbesc acum din experienta mea de adolescenta. ai mei m-au tinut foarte din scurt, drept urmare am invatat sa ma ascund f bine si numai pt ca am avut noroc chior, sau m-a pazit Doamne-Doamne am iesit cu bine din niste situatii bizare.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

daca l-as intreba pe sot, asta sigur i-ar planta si un microfon.
si nu glumesc.

iar sotul ar pune un program de urmarire pe calc, a.i. sa vada si el ce vorbeste.

Nu comentez restul propunerilor, dar astea doua nu tin cont absolut deloc de respectul pe care il datoram copilului nostru mai mult decat oricui. Parintii mei au fost genul care gandeau asa si rezultatul a fost ca nu stiau nimic despre viata mea in ciuda incercarilor lor disperate.

Si nu ma pot abtine sa nu comentez ca cel mai tare mi s-ar parea sa stea parintii ca prostii in masina in seara de revelion in timp ce fata se lafaie in asternuturi cu iubitul. Chiar ma amuza ideea. In cazul in care ar face asta as spune ca parintii si-o merita!!! Ar fi ca in filmele cu prosti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

decit sa fie victima unui viol de grup as prefera sa stau ca proasta degeaba in masina.
si sincer, chiar nu ma intereseaza parerea ta.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da' parintzii ei au incercat sa ia legatura cu parintzii lui?Sa vada ,poate chiar se face ceva organizat de revelion,deci sunt si parintzii in preajma,mai sunt invitatzi si altzi tineri!

Oricum,eu personal nu cred ca toate pedepsele,restrictziile,ingradirile de orice fel vor duce la un rezultat!Ba din contra,adinceste si mai mult conflictul!

Nici nu cred ca statul si pazitul in masina(buli te rog sa n-o iei personal)este rezolvarea problemelor!Poate o alta abordare asupra"alesului"ar duce la o alta perspectiva!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mai voiam sa spun dar m-am grabit,ca prevad o evadare si abandonare a scolii dupa ce juna va implini 18 ani!Daca situatzia persista bineintzeles!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si eu sunt pt discutie parintii ei cu parintii lui.

Nu cred ca fata va abandona scoala, niciun copil de 9 si 10 nu face asta....am avut si eu perioade de chiul etc etc, dar nu s-a pus problema de abandonat scoala, asta se intampla in alte medii....fata e in oras, la un liceu bun etc etc.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu cred ca in educatia fetei s-au sarit niste etape si acum acestea "se razbuna". Discutiile despre gasirea unui partener, despre inceputul vietii sexuale, despre asumarea unor responsabilitati si riscuri ce decurg din alegerile pe care le facem, ar fi fost de dorit sa aiba loc mult mai devreme, treptat si firesc, astfel incat sa existe o pregatire a fetei pentru viata.
Parintii i-au cerut performante scolare si i-au dat in schimb recompense materiale. Daca fata ar fi ales singura un anumit drum nu si-ar neglija acum scoala, daca prezenta ei de-a lungul timpului la diferite petreceri ar fi fost negociata in functie de anumite reguli, daca ar fi avut un grup de prieteni de incredere alaturi de care sa mearga, se puteau baza pe prezenta lor si tot asa... E mult de recuperat si nu mai e timp, la 18 va fi majora dar complet nepregatita pentru viata!
Tentativa de sinucidere e un semnal grav, mai grav poate decat ce ar putea risca mergand la acel Revelion.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput