antibiotic la rosu in gat cu febra?
Raspunsuri - Pagina 3
dry_votka spune:
O raceala e o raceala, si pana in 37,5 e ok fara antibiotic, dar, ma scuzati, cand este vorba de 38-39 de grade nu mai e vorba de o raceala, este clar o infectie, iar infectiile se trateaza doar cu antibiotic...asta este, momentan.
Cand aveam 13 ani, am facut o viroza puternica, 40,7 grade iar ai mei nu au chemat salvarea, m-au indopat doar cu antipiretice....urmarea? Am surzit brusc la o ureche si asa am ramas. Complicatii, adica...
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
Alizee spune:
Da, cand este vorba despre febra puternica se da antibiotic + antitermic; se poate ajunge si la retard mintal daca nu este tratata astfel.
La noi, nu a fost cazul, fiindca nu am avut febra, doar tuse si gat foarte rosu, inflamat.
allinta
SARBATORI FERICITE !
herra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dry_votka O raceala e o raceala, si pana in 37,5 e ok fara antibiotic, dar, ma scuzati, cand este vorba de 38-39 de grade nu mai e vorba de o raceala, este clar o infectie, iar infectiile se trateaza doar cu antibiotic...asta este, momentan. |
ba si virozele dau febra asa de mare, nu doar infectiile!
ce sigur sunt emise niste afirmatii complet inexacte...
dry_votka spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui herra
ba si virozele dau febra asa de mare, nu doar infectiile! ce sigur sunt emise niste afirmatii complet inexacte... |
Doamne ...bine ca ai aterizat tu direct sa ma luminezi
Uite din dex:
viroza
VIRÓZA, viroze, s.f. Nume generic dat pentru bolile oamenilor, animalelor si plantelor provocate de virusuri. – Din fr. virose.
viróza s. f., g.-d. art. virózei; pl. viróze
VIRÓZA; ~e f. Boala provocata de un virus. /<fr. virose
VIRÓZA; s.f. Nume generic dat bolilor infectioase provocate de virusuri. [< fr. virose].
VIRÓZ#258; s. f. denumire generica pentru bolile infectioase provocate de virusuri. (< fr. virose)
si
INFÉCTIE, infectii, s.f. 1. Proces rezultat din patrunderea si dezvoltarea în organism a unor agenti patogeni (paraziti, microbi sau virusi) si din reactia tesuturilor la acest atac, manifestata prin inflamatii, supuratii, cangrene etc. 2. Miros urât, duhoare, putoare, miasma. #9830; Fig. Contagiune morala;. [Var.: infectiúne s.f.] – Din fr. infection.
si ceva din wikipedia:
"n biologie, un virus este un agent patogen inframicrobian, invizibil cu microscopul optic, care se reproduce numai în interiorul celulelor vii si provoaca diverse boli infectioase[1]"
....asa ca nu te mai repezi sa dai oamenilor in cap , asa cu una-cu doua
L.E. : asadar virozele (provocate de un virus evident ) sunt boli infectioase ; deci infectiile/bolile infectioase, includ si virozele
Plus ca nici nu ai citit intregul meu mesaj.
...of, ce mult imi lipseste emoticonul acela care rade in hohote, nu il gasesc....
iulia_b spune:
Si "raceala" ce este? sa nu-mi spui ca este provocata de curent, de spalatul pe cap, de lipsa caciulii, fularului, de picioarele reci, de mancatul de la frigider etc.
dry_votka spune:
Printre altele....ba da
R#258;CEÁL#258;, r#259;celi, s.f. 1. Temperatur#259; sc#259;zut#259;; frig. #9830; Senza#539;ie de frig. 2. Fig. Lips#259; de afec#539;iune, nep#259;sare, indiferen#539;#259;. 3. Nume generic dat unor boli contagioase localizate pe c#259;ile respiratorii superioare, manifestate prin guturai, traheit#259;, bron#537;it#259;, tuse cu expectora#539;ie, febr#259; etc. – R#259;ci + suf. -eal#259;.
Zau ca nu inteleg de ce unele dintre voi sunt atat de tafnoase?!
Sau acum vreti sa deschidem un mic tratat de virusologie, aici, pe net?
In orice caz, atunci cand temperatura creste suficient de mult, inseamna ca este pericol, iar sistemul imunitar, de aparare, intra in "ofensiva" , iar temperatura mare denota ca face fata cu greutate; el trebuie deci ajutat. Stiu ca multora dintre noi nu ne convine sa folosim antibiotice, si mai ales mai des, dar daca situatia o cere...Eu, sincer, stiu pe pielea mea si a membrilor familiei ca efectele edverse ale antibioticelor sunt muuult mai usor de acceptat si suportat decat complicatiile bolilor - chiar in cazul unor "simple" gripe, viroze, infectii in gat...pot fi cu usurinta afectate caile respiratorii, nervii cranieni - ai auzului, nervii trigemeni etc , doamne fereste, dar se intampla mai des decat credeti
Insa: cum bine spunea cineva mai sus, allinta parca, se slabeste si mai mult sistemul imunitar -si de aceea este bine sa sustinem deopotriva imunitatea organismului - vitamina C (vitamine si minerale in general), echinaceea, Imunostim. Si, daca este cazul, administrarea concomitenta de Stamicin/Nistatin pentru a inactiva candida ( de regula la copii se manifesta prin limba "incarcata" si care ustura).
iulia_b spune:
"Raceala" de cele mai multe ori este o viroza (sau infectie virala). Si rujeola este o infectie virala, si gripa si totusi nu se trateaza cu antibiotice, pentru ca sunt ineficiente pe virusi. Deci nu orice infectie se trateaza cu antibiotic, asa cum ai spus, ci cu antivirale, antimicotice, etc. orice infectie bacteriana insa necesita antibiotice. Asa ca nu ai de ce sa te superi, raspunsul dat de Herra a fost o recatie cat se poate de normala la o informatie gresita.
dry_votka spune:
Offf....
Daca chiar vrei sa intrii in domeniul virusologiei, sunt o gramada de articole pe net, te invit sa le citesti, te rog. E muuult prea mult de spus.
Foarte foarte pe scurt: intr-adevar virusurile in general nu sunt ucise de antibiotice, si in general sunt invinse de sistemul de aparare uman prin complicatele informatii de la nivelul moleculei genetice; insa, in timpul sau in urma acestei batalii de regula poate apare -sa zicem, suprainfectie bacteriana , adica se activeaza si capata amploare anumite bacterii. Care acestea sunt extrem de periculoase. Foarte des, sistemul imunitar, deja slabit in urma "bataliei" cu virusul nu are suficienta forta sa se mai lupte si cu aceasta, sau chiar nu are suficiente "informatii", si deci trebuie ajutat. altfel, de multe ori, se ajunge la deces.
In cele mai multe cazuri, unei infectii cu virus ii urmeaza si o suprainfectie bacteriana; de aceea se iau antibiotice.
Sper ca macar acum sa se fi inteles.
witeflower spune:
Daca incercam sa analizam un pic la rece...
Cred ca cel putin 90% dintre mamicile din Ro au medici care dau antibiotic la rosu-n gat, indiferent de varsta copilului, mai ales daca e insotit de febra, tuse sau dureri.
Pe de alta parte, de cate ori vorbesti cu o mamica din Germania sau alta tara mai... europeana... afli ca antibioticul se da foarte rar la copii - si mai ales la copiii sub 2-3 ani. Chiar si antitermicele se dau cu prudenta, pentru ca febra (chiar si febra mare) e considerata o reactie de aparare a organismului, care ajuta in lupta cu boala. (Nu inseamna ca se lasa copilul cu febra 40 - 3 zile fara sa incerci sa i-o scazi).
Si da, in unele cazuri, e nevoie de spitalizare, iar antibioticul nici macar atunci nu e neaparat necesar . Auzim si citim tot mai des ca orice gripa poate da simptome urate si febra mare, ca uneori e nevoie de spitalizare si tratament cu antivirale (si numai daca apar complicatii de natura bacteriana e necesar antibioticul! Altfel, antibioticul nu numai ca nu ajuta, dar chiar slabeste organismul).
Luind in cosiderare aceste date, si faptul ca noi, parintii, de obicei nu suntem si medici... E normal sa apelam la un medic pentru diagnostic, dar e normal sa ne punem semne de intrebare cand medicul prescrie pentru orice rosu-n gat (si la orice varsta!) antibiotic.
Eu intreb de fiecare data daca nu avem alta solutie (stiu ca devin sacaitoare pt medic, dar... e vorba de copilul meu). Si pt ca, de obicei imi spune ca TREBUIE sa-i dau antibiotic, merg la farmacie, iau medicamentul si-l pun in dulap. Dupa care incerc sa procedez cum face cumnata mea din Germania, la recomandarea medicului ei: astept 1-2 zile sa vad cum evolueaza (incerc sa tin febra sub control, dar il las sa faca si putina febra totusi. Il vitaminizez, il hidratez,pun comprese cu otet, ii dau fructe si supica, sterg muci, etc).
Daca vad ca e mai bine, las antibioticul in dulap. Daca lucrurile se agraveaza, dupa 1-2 zile, incep sa i-l dau. (Uneori sunt tentata sa i-l dau, avand impresia ca e mai rau, dar am invatat in timp sa "citesc" unele semne care aduc a insanatosire - lucruri pe care un medic nu le vede la consultatie, dar eu le vad, observand copilul indeaproape).
De aceea, diagnosticul medicului imi este util, dar ma bazez si pe observatiile mele ca parinte, pe ceea ce stiu despre copilul meu si despre cum reactioneaza el la boala - lucruri pe care medicul nu le stie - si nici nu prea are rabdare sa ma asculte si sa le ia in calcul).