Cum asteptam colindatorii?!

Cum asteptam colindatorii?! | Autor: inbox

Link direct la acest mesaj

Zilele astea incep sa vina colindatorii, apoi copii cu steaua, cu sorcova etc!
Daca se poate se insiram ce obiceiuri sunt si, noi ca si gazde cu ce trebuie sa-i asteptam!
Anul trecut am fost asa prinsa la seriviciu ca pe 23-24 cand au venit colindatorii nu aveam nimic in casa- decat carduri si cumparaturi care trebuiau preparate, m-am simtit ca naiba! Le-am dat copiilor bani-dupa ce m-am cautat prin toate buzunarele...m-am simtit oribil! Cand am iesit cu fiica-mea pe afara mi-au zis copii ca de Colinde se dau mere si biscuiti nu bani , ca atunci cand vin cu Steaua se dau bani!

Anul asta vreau sa fiu pregatita, sa nu-i dezamagesc! Eu cand eram mica la tara la bunici mergeam cu sorcova si cand eram la ai mei in oras mergeam cu o verisoara cu in cantec gen " Ala bala, bortocala, noi suntem copii de scoala...". Stiam si colinde dar le cantam doar in casa cu rudele! Plus ca la noi venea Mos Gerila ( de Revelion) -oficial :), neoficial venea si celalalt Mos!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu nu le dau covrigi si mere le dau bomboane (din cele primite de fiica-mea in cantitati industriale si pe care nu le va manca nici in jumate de an). Iar cand vin cu steaua, sorcova sau plugusorul le dau bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Inseamna ca voi traiti intr-un loc ideal, daca v-au spus copiii ca trebuia sa le dati mere si biscuiti si nu bani...eu de cate ori le-am dat si altceva pe langa bani aruncau dulciurile/merele cat colo...nu aveau nevoie decat de bani. Dar sa nu le fi dat deloc...

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Inseamna ca voi traiti intr-un loc ideal, daca v-au spus copiii ca trebuia sa le dati mere si biscuiti si nu bani...eu de cate ori le-am dat si altceva pe langa bani aruncau dulciurile/merele cat colo...nu aveau nevoie decat de bani. Dar sa nu le fi dat deloc...

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Da si eu le dadusem bani in ideea ca ii incata mai mult decat merele si biscuitii...probabil ca asa a fost dar or fi zis sa ma invete si ei pe mine ceva :), ca m-au vazut ca eram incurcata (eu sunt noua in cartier).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

eu am luat dulciuri (prajiturele 7days), si covrigi (ca sa raman totusi in traditie).

anii trecuti le-am pregatit pachetele cu mandarine, covrigi ceva dulce.

la noi se canta:
foaie verde portocala
noi suntem copii de scoala
si-am veit sa colindam
pe la case sa uram
buna dimineata la mos ajun!
ne dati ori nu ne dati?
ne dati ori nu ne dati?
ne dati, ne dati....

fii-mea o sa cante "foaie verde lamaita, noi suntem de gradinita..."

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Inseamna ca voi traiti intr-un loc ideal, daca v-au spus copiii ca trebuia sa le dati mere si biscuiti si nu bani...

Da, corect...
Niste pachetele cu ceva dulciuri cred ca bucura orice copil, chiar daca banul a devenit lege.

Chestia cu "foaie verde lamaita" - mortala!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

In seara asta vin colindatorii...noroc ca mi-a spus o vecina ca eu ii asteptam maine :)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

La noi au venit! Am pregatit 20 pachetele cu mandarine, bomboane de pom si cate o cioco mica. Evident, ca si bani. Maine le voi da numai bani.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

mie mi se pare ca noi stricam traditia asta frumoasa a colindatului, cu banii.
ce rost isi au banii in seara asta? cand oricum vin maine cu steaua si primesc bani....? eu una nu inteleg.
macar obiceiul asta, al colindatului sa ramana "nemurdarit" de bani. ca dupa cum se stie...daca isi baga banii coada....nu-i a buna.

parerea mea!

.....................................

a fost si fii-mea cu colindul, pt prima data...a venit incarcata cu covrigi, biscuiti, mere, mandarine, portocale, eugenii, sticksuri, bomboane, bezele, prajiturele...
si cu 3 bancnote de 5 lei

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput