preferam degetele sau pumnul in locul suzetei

preferam degetele sau pumnul in locul suzetei | Autor: T_Andreea

Link direct la acest mesaj

Buna,
David al meu are 5 luni, si are obiceiul de a-si scoate suzeta din gura si baga degetul sau pumnul. Sa il las in pace sau sa ii pun manusele? Imi este frica ca nu cumva sa se obisnuiasca cu acest obicei si apoi sa ma chinui cu el pana il dezvat.
Iar cu suzeta, din experienta voastra, cand va renunta la ea?
Multa sanatate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Probabil ii dau dintii si trebuie sa exploreze zona :) ! Nu cred ca e cazul sa-i pui manusi!
Fata mea a renunta la suzeta la 2 ani, singurica, nu am insistat niciodata sa o fac sa renunte la ea...mi-a dat-o intr-o dimineata sa o iau cu mine la serviciu si de atunci nu a mai cerut-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nu exista o regula in ceea ce priveste varsta la care se scapa de suzeta. Ce este insa de stiut este ca de suzeta se scapa. dar degetelele nu ai cum sa i le iei. Am cunoscut un baiat care si-a supt degetul pana la 8 ani. Asta nu inseamna ca toti care-si sug degetele le vor suge pana la aceasta varsta. Cum ziceam, nu exista regua.
Si baiatul meu mic are o preferinta pentru degetelele lui in defavoarea suzetei. Baiatul mai mare a fost fan suzeta. I-am scos-o cand incepuse sa fie atat de atasat de ea ca baga doua suzete deodata in gura. Adica la 1 an si 7 luni.
Eu nu suport manusile la copilasi (nu stiu de ce, pur si simplu nu imi plac) asa ca prefer sa il urmaresc si sa-i scot degetelele din gurita. Bineinteles ca apuca sa traga de ele cand sunt prinsa cu altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Desi le-am dat suzeta din primele zile, tot degetele au fost preferatele baietilor mei. Suzeta au aruncat-o (la 7 luni cel mare, la 1 an cel mic). Cel mare acum mai suge degetul doar pana adoarme, cel mic il mai suge si ziua daca e suparat (cand il cert ) sau daca e obosit. O sa renunte, nu-mi fac griji.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tessh spune:

Bumbi a mea sugea la Suzi intr-o veselie tot asa pana si-a descoperit manutele... acum strange din buze cand vreau sa ii dau suzeta si apoi baga pumnul sau cracaneaza degetele pana ajunge la degetul mare.

Totusi eu sunt de parere ca e mai sanatoasa suzeta, ca macar pe aia o poti dezinfecta si stii ca i-o dai curata, degetele le va pune peste tot si apoi le va baga in gurita si cine stie ce paraziti intestinali sau alte minuni mai face... Ca sa il dezveti de faza cu mana in gura va trebui sa ii pui ardei pe degete la un mom dat cand creste daca nu renunta singur... pe partea ailalta si dupa Suzi va plange... cum o dai cum o intorci tot rau e... Singura parte naspa la suptul degetelor, in afara de faptul ca le va baga uneori murdare in gura mai este si faptul ca si le poate deforma. Eu stiu un caz concret in care isi deformase degetul mare urat de tot de la supt, a fost chiar cineva din familia mea din pacate.

Oricum ar fi, incearca dupa ce ii dau dintisorii sa ii pui in mana un biscuite sau un mar sa incerce sa le roada... nu va reusi sa manance nimic dar macar isi va satisface nevoia de ros...

--------------------------------------------
mami de bumbi mic Francesca-Maria

Ce e mai bun abia urmeaza! Ne bucuram de fluturasul mic asteptat cu multa nerabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Andreea spune:

Multumesc ptr raspunsuri.. Chiar imi faceam griji... Eu cunosc pe cineva care are fetita in clasa a 4a si isi suge limba inaite sa adoarma... si de asta nu se duce in excursii, de rusine.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

am un raspuns numai la titlu:
Copil destept, lasa-l in pace:))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

E bun, gustos, nu-l pierzi niciodata prin patut sau pe jos..., nu ti-l confisca nimeni cand mai cresti!... Deci pumnul/ degetelul prezinta o multime de avantaje.

Asa ca subscriu: Bebe destept!

Si al meu baiat tot asa - de cand si-a descoperit manutele si pana la 2 ani. Nu si-a deformat dantura, doar si-a cam tocit degetelul, dar dupa ce a incetat cu suptul, si-a revenit rapid. Iar acum se distreaza copios cand ii povestesc cum il sugea.

Si asteptam sa vedem daca pe bebe nou il vom putea pacali cu suzeta sau nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela7575 spune:

Isabel are 1 an si 3 luni si noaptea are 3 suzete in pat,as vrea sa incerc sa o dezobisnuiesc,sunt sigura ca o sa fie greu,si asa noaptea se trezeste si dupa cel putin o ora mai adoarme,daca ii iau si suzeta nu stiu cum o sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Mie manusile astea atasate la costumase mi se par asa pur si simplu; trilu-lilu. Cum sa poarte un copil sanatos manusi in casa/ pai nu-i transpira manutele? Si il impiedica in a-si dezvolta simtul tactil care este un simt foarte important la bebei.Eu pe toate le aruncam..Pai, daca mi-ar piune mie cineva manusi in casa sigur nu mi-ar placea.
De suzeta noi am scapat la un an la toti copiii destul de usor.Adica 2-3 nopti cu treziri si explicatii plus titi la greu pentru consolare dupa care uitau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Noi am insistat sa tina suzeta, macar o puteam steriliza des, manutele mai scapau pe jucarii, pe jos si mi-era teama sa nu bage scame, microbi etc. Bineinteles ca in perioada dintisorilor mai baga si pumnul la molfait. Cu degetul am avut fixatie, eu de-abia in clasa a 5-a am renuntat la supt degetul si chiar imi afectase dantura si se subtiase si degetul. La 2 ani si jumatate a renuntat f usor la suzeta, chiar nu mi-am imaginat ca se poate asa usor. Eu am mai incercat sa i-o arunc pe la 2 ani dar jale, sa i-o cumpar din nou. Apoi mi-a venit ideea s-o pun pe ea sa o arunce, vroia s-o las la baie sa ma spele pe mine cu buretele si i-am zis ca daca arunca suzi la gunoi ii dau voie. A aruncat-o, apoi i-a parut rau dar nu s-a intors dupa ea si de atunci gata. Si-a asumat fapta. Doua saptamani se frichinea la culcare, ii era greu dar nici nu o cerea, apoi s-a dezobisnuit, adormea fara probleme.

Mergi la inceput