Colega nebuna
Raspunsuri - Pagina 2
salcia spune:
Si eu cred ca e inacceptabil sa-ti aduci isteriile la job, dar la noi se intampla, si deloc rar! De fapt, in viata mea profesionala am intalnit numeroase astfel de specimene, aproape toate femei (cu parere de rau trebuie sa spun ca am ajuns sa prefer de o mie de ori sa lucrez cu barbati, in conditiile in care eu militez pentru egalitate, echitate intre sexe etc.; dar n-am incotro, experienta m-a adus la concluzia asta, trista pentru mine).
La job are ceva rezultate, nu e o femeie proasta, dar problema e ca toti colegii sunt terorizati de ea, desi ea ar trebui practic sa relationeze cu toata lumea (ca doar asta ii e jobul). In schimb, oricine are de-a face cu ea, pentru un proiect comun, sau o simpla discutie etc. aproape inevitabil ajunge sa fie balacarit etc. Cat despre atitudinea sefilor ei, le mai face si lor faze aiurea cand o apuca, deci chiar ma mir ca e tolerata. Sa aiba vreo legatura si faptul ca ei sunt numai barbati si ea arata bine?! Pe de alta parte, sunt convinsa ca se duce la ei cu diverse barfe, pare etc. si, din pacate, multi sefi apreciaza asta.
Cat despre viata ei personala, eu n-am nimic cu ea, si sunt convinsa ca exista si femei cu familii la fel de nebune (am si intalnit de altfel), am incercat doar sa arat ca ea are un background marcat de probleme emotionale grave (nu va inchipuiti ca noi comentam ceva despre problemele astea in fata ei). In plus, neavand viata personala, se concentreaza intr-un mod absolut nesanatos asupra jobului (i se pare ca ea este guru in toate domeniile, ca fara ea compania ar pieri de pe fata pamantului, ca trebuie sa ne lumineze ea pe toti - ar trebui sa vedeti cum imi explica mie - si nu numai - anumite lucruri legate de domeniul meu, cu care nu are nicio treaba, iar eu am o experienta de muuuuulti ani in ceea ce fac). Ideea e ca, plecand de la ceea ce stiu despre ea si comportamentul actual, am ajuns la concluzia ca are probleme psihice grave.
De inversunat nimeni nu vrea s-o inversuneze si sa si-o puna in cap, pentru ca este foarte razbunatoare si se afla intr-o pozitie in care poate face mult rau si nu ar ezita sa o faca (si nu-i trebuie mult, a facut niste lucruri foarte grave unor persoane doar ca sa iasa ea basma curata intr-o situatie in care era vinovata). Daca va spun ca o credem in stare de represalii fizice?!
Solutii chiar nu prea vad, deci cred ca deocamdata, din pacate, putem doar compatimi impreuna, cei afectati de astfel de persoane. Noi speram cu totii sa fie trimisa undeva, cat mai departe.
Nadyana, tu aveai probleme cu asistenta ta?! Incredibil! Si nu ai reusit s-o pui la punct?! Ma rog, pe undeva inteleg, daca nu esti construit astfel si nu ai treaba cu "mancatoriile" si cutitele infipte in spate, poti fi usor pacalit si e greu sa te descurci in lupte din astea de "guerilla" (mai ales cand persoana respectiva intra, cumva, in gratiile sefilor). Si eu sunt la fel, niciodata nu prea m-am priceput la barfe si scandaluri, si am oroare de manifestari din astea, mai ales la job. Asa ca, incerc sa fiu zen, sa am cat mai putin posibil de-a face cu persoanele cu probleme si sa-mi vad de treaba mea, cu speranta (care moare ultima) ca la un moment dat (nu foarte indepartat, hopefully) vom scapa de ele.
Ma gandesc eu ca la noi in mediul corporatist din Romania e si un fel de jungla urbana, in care orice mijloace sunt bune pentru atingerea scopului. E un soi de capitalism salbatic si feroce, in care scapa cine poate si cum poate...
kristinutza spune:
referate punctuale, documentate; scrisori colective in care descrieti cateva situatii, exemple - trebuie sa fiti un grup mare, unit, profesionisti, vechime in firma, apreciati.
daca nu - rabdare, tutun si umor cat cuprinde.
ceela spune:
Filmata si inregistrata.
Inregistrarile sa le primeasca chiar ea pe un cd pus pe birou.
unii oameni pana nu se vad si se aud, nu constientizeaza.
Poate ati vizionat casete de la pe treceri cand se da cate unul in spectacol, si cand se vede a doua zi pe caseta nu-i vine sa creada ca el a facut asa ceva.