La 2 luni vomita lapte branzit foarte mult !!!
Fetita mea are 2 luni si 18 zile si vomita lapte branzit dupa fiecare masa foarte mult. Este hranita cu lapte matern. In momentul in care este ridicata pentru a scoate aerul vomita foarte mult (cam 3-4 linguri) Are 5kg si 350 de grame si 62 de centimetri. S-a nascut de 3520gr si 51cm L.
Va rog foarteb mult sa ma invatati ce pot face??? Am fost aici la multi doctori pediatri si toti imi spun acelasi lucru: Este normal!! Dar mie nu mi se pare ok... Dumneavoastra ce ma sfatuiti?
Raspunsuri
Ayla21 spune:
Poate papa cu pofta. Opreste-o din supt de cateva ori, si tine-o la ragait, sa scoata aerul din stomacel. Toti bebelusii regurgiteaza. Da, este normal.
Uite chiar aici e o problema asemanatoare, poate te ajuta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146339
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma
SoriLea spune:
Si al meu regurgiata ff mult pana pe la vreo 4 luni, pt ca manca lacom si mult. Daca nu se satura urla de ma stia tot cartierul ca tin copilul nemancat , nu-mi vine sa cred ca am trecut de acea perioada cand eram si eu ff ingrijorata. De 2 ori mi-a vomitat chiar jeturi, de nu stiam ce sa mai fac.
Asa ca rabdare. Cum a spus si Monica, da-i sa manance cate putin si tine-l sa ragaie si nu te speia , ca E NORMAL.
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
Sabina spune:
si ai mei au fost f f vomitaciosi, mai ales cel mic care manca cu pofta ca haplea.
Atentie la pozitia de alaptat ca sa fie cat mai vertical copilul, si ...rabdare:)
Fetita a crescut foarte bine , ceea ce e extrem de linistitor.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
unique spune:
Si fetita mea vomita. Am alaptat-o la san si o plimbam mult timp in pozitie verticala, pe umar, dupa ce manca. Cand vomita, soacra mea spunea ca "alege laptele".
lavinia.p spune:
La fel si al meu vomita imbranzit foarte mult! Manca cu prea multa pofta, cine-l auzea ce sunete scotea cand sugea zicea ca-l tin infometat...asta este, n-avem ce face cu ei....MOnica are dreptate opreste-l din cand in cand sa dea aerul afara. Piticul meu a fost alaptat cu formula si a fost mai simplu la jumatea sticlei ne opream si dadea aerul afara, bine nu mai spun ce tipete ca l-am intrerupt .Faza cu vomitatul a tinut pana pe la 6 luni.MUlta rabdare si sanatate!
Mami fericita de printisor Rares Florin
http://picasaweb.google.com/lavinia.portelechi/CuPiticulAfaraLaPrimaLuiZapada#5417394568593775874
http://picasaweb.google.com/lavinia.portelechi/Poze6Luni#5408896925940798658
http://lb1f.lilypie.com/D3Sbp2.png
23.05.2009
http://luanababymall.ro/concurs/
Votati-l pe Rares la pagina 1! Multumesc!
lavi02 spune:
In primul rand felicitari ca o alaptezi exclusiv!
Si a doua fetita a mea facea la fel, prima nu. Fetita unei prietene la fel.
Explicatia pediatrei: este o forma de reflux gastro-esofagian. Daca copilul ia bine in greutate (deci ramane totusi suficient in stomacel ) = ceea ce la tine se intampla cu brio = rezolvarea va veni pe masura ce copilul mai creste si se dezvolta, va sta mai mult in pozitia ridicata (in fundulet) si va manca mancare solida. Toate astea se intampla cam dupa 6 luni.
Apropo, daca merge asa bine cu alaptatul sa nu o diversifici pana la 5-6 luni!
Cam asta faceam si eu, ce au zis fetele, tinut sa ragaie, tinut in pozitie vericala...
inbox spune:
Fetita mea vomita in jeturi de-i iesea si pe nas...asa ca sa nu te sperie vreun episod de genul acesta! Este normal sa regurgiteze! Cunosc un baietel care a avut astfel de "probleme" pana in jur de 2 ani!
sayadjasmine spune:
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.. acum sunt mai limistita... Voi incerca sa o ridic sa ragaie mai des...
T_Andreea spune:
Si al meu a vomat de vreo doua ori asa tare. Am v cu un medic si mi-a spus sa ii dau suzeta cand ii este foame tare trage de cateva ori din ea oboseste si apoi manaca calm, si asa am facut si nu am mai avut nici un fel de probleme.
Multa sanatate!
Viviannie spune:
Buna,
E ft normal sa regurgiteze la acea varsta, chiar daca e in cantitate mare, cum spui tu (de fapt ti se pare: gandeste-te ca 4-5 lg = 40 ml, iar ea papa cu siguranta mai mult)
Eu ink alaptez baietelul de 10 luni juma si i-am inceput diversificarea la 6 luni. Culmea! Atunci a inceput sa vomite de-i iesea si pe nas.
E normal o perioada, pana bb isi da seama de cantitatea pe care e normal pt el sa o ingereze (nu sa pape halit sau cat bunicile ii indoapa)si cand sa dea semne ca nu mai vrea, cat si pana reflexul gasto isi formeaza bine inchizatura...
Alapteaza mai oblic, nu orizontal si nu-i schimba scutecul imediat dupa ce papa, ci inainte.
Sarbatori fericite!