Obicei de adormit
Raspunsuri - Pagina 3
anamona spune:
si sugestia mea e sa incerci sa iti pompezi laptele la servici si sa il aduci acasa pentru a il consuma a doua zi.
nu cred ca e cazul sa il inveti cu lapte praf atata vreme cat vrei si poti sa ii oferi laptele tau.
cat despre adormit in timpul zilei, bebe poate adormi in brate, leganat usor. Seara, va adormi la san ca de obicei.
Noi asa am procedat, eu am inceput lucrul cand fetita mea avrea 6 luni, acum are 1 an si 2 luni si este inca alaptata.
cat despre biberon, noi am sarit peste etapa asta, i-am dat direct din pahar - acum asta depinde de copil, a mea nu a vrut sa accepte biberonul, iar noi nu am insistat avand in vedere ca ii placea sa bea direct din pahar.
anamona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mobriq uite aici o brosura f buna despre adormit copii (metoda karitane). http://www.karitane.com.au/families/pdf/SLEEP%20AND%20SETTLE.pdf am incercat sa aplic niste metode de acolo dar nu a functionat, Theo urla din gura de sarpe cand il puneam in patutz. Acum il adormim in carut pt somnul de pranz iar seara (pana acum doua zile) il adormeam la tzitzi. Sunt copii si copii, de exemplu cel mare nu avea nici o problema sa adoarma singur in patut la el. Monica, Eduard (05.04.04) si Theodor (22.08.08) |
nici eu nu as incerca sa aplic metoda asta atat vreme cat exista si alte metode (leganat in brate, adormit in carut, etc) care nu implica plansul bebelusului
carena spune:
Dupa o lunga absenta, revin ca sa postez continuarea povestii noastre, poate mai sunt mamici in dilema in care am fost noi, pe care le pot incuraja: asa cum zicea YMCA, se poate:)
Baietelul nostru are acum 9 luni si eu am inceput serviciul de cand a facut el 7 luni:(. Am avut o perioada de adaptare de vreo 2 spatamani in care am stat acasa, eu tati si cu bebe, timp in care adormitul de peste zi a fost numai sarcina sotului. Cum a reusit? Il pune pe pat si se intinde langa el, bebe se joaca o vreme cu jucarii, canta, lalaie, apoi intoarce fata la perete si adoarme. A plans la inceput, si mi-a fost f greu sa il aud fara sa intervin, mai ales in prima zi cand a plans vreo 20 minute care mi s-au parut o vesnicie. Nu a stat insa singur, tati a fost in permanenta langa el. A doua zi a mai plans dar f putin, si apoi deloc. O luna a stat acasa cu tati, si de la 8 luni merge la cresa, unde a invatat sa adoarma singurel in patutul lui.
Inca il alaptez seara, noaptea si dimineata, iar completare la masa de la pranz merg la gradinita si ii dau sa suga pentru ca nu e mare fan legume si cu formula din biberon abia acum se obisnuieste.
Mentionez ca ziua eu nu pot sa il adorm fara sa il pun la san:). E smecher si daca sunt langa el, plange dupa tzitzi. Daca e tati langa el, sta linistit si se joaca pana adoarme. Copiii sunt niste mici genii:)
Multa sanatate, rabdare si curaj!
ganesha spune:
carena... multumesc ca mi-ai impartasit experienta ta. Si eu am un baietel de aproape 9 luni si ma tot gandeam ce o sa ma fac cand va trebui sa merg la lucru.
http://picasaweb.google.com/ginaconstantinescu/Amir8Luni#