Preparate din porc specifice Craciunului
Raspunsuri - Pagina 3
monica-elizabet spune:
e ca-n povestea cu Boronul Munchausen si friptura...si compot
acum lasand gluma la o parte da sunt f bune sarmalele in care se pune vin...am aflat si eu siretlicul asta de mai putin de o luna da' nu l-am aplicat la sarmalele astea de Craciun
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Cred ca dupa o portie buna te pilesti nitel... RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Da de unde Rufus! La cat au stat in cuptor s-a dus etilicul si au ramas aroma si fragezimea !
D'a eu cred ca sunteti pricinosi ca v-am spus secretul prea tarziu!
ANITA75 spune:
hai la multi ani si Craciun fericit fetelor!
eu am facut sarmale invelite in sorici si varza sunt o bunatate
crista-s spune:
fetelor dar cum se impaca vinul cu varza murata ?? nu se zapaceste gustul ?
Craciun fericit! si un colind pt voi
http://www.youtube.com/watch?v=NDZOzM3u97Y
b.nica spune:
Craciun fericit!
Hai sa va mai prezint o specialitate de la mine din familie!
Noi mancam de Craciun "Caltabosi in zeama cu stafide".
In principiu este vorba de o compozitie ca pt. sarmale(carne,ceapa,orez,sare,arome:piper,boia,cimbru + stafide,musai!) care se pune in mat cret si se fierbe in apa cu dafin.Matul se inteapa,cand este gata(dupa cca.1 ora) sucul care iese este albicios nu rosu.
Se serveste fierbinte:bucata de caltabos si zeama.
monica-elizabet spune:
Azi am facut lebar...am sa va poftesc putin mai tarziu sa seriviti virtual
Aici Lebar de casa
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
b.nica spune:
Monica eu fac alta reteta:
-un ficat;
-splina si inima de porc;
-o bucata de carne grasa egala cu organele;
-3 cepe;
-200g slanina;
-mate crete;
-arome:dafin si boabe de enibahar,in apa de fiert;piper,nucsoara,boia,in compozitie.
Se fierb separat organele si carnea.Cang ficatul s-a albit(el se pune mai tarziu la fiert,pt. ca fierbe mai repede) se scot si se toaca organele de 2 ori;carnea dupa ce s-a fiert se scoate.
Ceapa tocata se inmoaie in putina grasime si putina zeama de la carne.
Se toaca impreuna ceapa si carnea.Se amesteca cu ficatul si cu slaninuta taiata bucatele mici.
Daca nu este legata compozitia se poate adauga putin lapte (100 ml).
Dupa ce s-a pus compozitia in mate,acestea se inteapa cu un ac mai gros si se fierb cam 15 min.nu in apa in care au fiert organele, ci in apa in care a fiert carnea si daca este necesar se mai adauga apa.
Lebarul se scoate imediat si se pune la rece presat cu o greutate deasupra.
mireluta39 spune:
Si eu am facut de sarbatori sarmale fierte in vin,pentru prima data,si pot sa va confirm ca sunt extraordinare,o bunatate.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
mireluta39 spune:
Anita,1 cana obisnuita(de ceai) de vin alb am pus.Am o cratita de inox in care fac sarmalele de obicei,cred ca are 6-7litri.Am pus vinul odata cu pasta de tomate,dupa 1ora de fierbere.O bunatate.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com