Preparate din porc specifice Craciunului

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

e ca-n povestea cu Boronul Munchausen si friptura...si compot
acum lasand gluma la o parte da sunt f bune sarmalele in care se pune vin...am aflat si eu siretlicul asta de mai putin de o luna da' nu l-am aplicat la sarmalele astea de Craciun

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Le-am fiert in vin sec,!Se topesc in gura!



Cred ca dupa o portie buna te pilesti nitel...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Da de unde Rufus! La cat au stat in cuptor s-a dus etilicul si au ramas aroma si fragezimea !

D'a eu cred ca sunteti pricinosi ca v-am spus secretul prea tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

hai la multi ani si Craciun fericit fetelor!
eu am facut sarmale invelite in sorici si varza sunt o bunatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

fetelor dar cum se impaca vinul cu varza murata ?? nu se zapaceste gustul ?

Craciun fericit! si un colind pt voi
http://www.youtube.com/watch?v=NDZOzM3u97Y

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Craciun fericit!
Hai sa va mai prezint o specialitate de la mine din familie!
Noi mancam de Craciun "Caltabosi in zeama cu stafide".

In principiu este vorba de o compozitie ca pt. sarmale(carne,ceapa,orez,sare,arome:piper,boia,cimbru + stafide,musai!) care se pune in mat cret si se fierbe in apa cu dafin.Matul se inteapa,cand este gata(dupa cca.1 ora) sucul care iese este albicios nu rosu.
Se serveste fierbinte:bucata de caltabos si zeama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Azi am facut lebar...am sa va poftesc putin mai tarziu sa seriviti virtual
Aici Lebar de casa

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Monica eu fac alta reteta:
-un ficat;
-splina si inima de porc;
-o bucata de carne grasa egala cu organele;
-3 cepe;
-200g slanina;
-mate crete;
-arome:dafin si boabe de enibahar,in apa de fiert;piper,nucsoara,boia,in compozitie.
Se fierb separat organele si carnea.Cang ficatul s-a albit(el se pune mai tarziu la fiert,pt. ca fierbe mai repede) se scot si se toaca organele de 2 ori;carnea dupa ce s-a fiert se scoate.
Ceapa tocata se inmoaie in putina grasime si putina zeama de la carne.
Se toaca impreuna ceapa si carnea.Se amesteca cu ficatul si cu slaninuta taiata bucatele mici.
Daca nu este legata compozitia se poate adauga putin lapte (100 ml).
Dupa ce s-a pus compozitia in mate,acestea se inteapa cu un ac mai gros si se fierb cam 15 min.nu in apa in care au fiert organele, ci in apa in care a fiert carnea si daca este necesar se mai adauga apa.
Lebarul se scoate imediat si se pune la rece presat cu o greutate deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Si eu am facut de sarbatori sarmale fierte in vin,pentru prima data,si pot sa va confirm ca sunt extraordinare,o bunatate.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

mireluta vinul rosu sau alb ,cit pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Anita,1 cana obisnuita(de ceai) de vin alb am pus.Am o cratita de inox in care fac sarmalele de obicei,cred ca are 6-7litri.Am pus vinul odata cu pasta de tomate,dupa 1ora de fierbere.O bunatate.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput