islamul denunta violenta si teroarea??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

In orice caz, sunt sigura ca Beyaz Melek ( pe romaneste "Ingerul Alb")a inteles cum sta treaba pe aici, din pacate , si sigur nu se mai asteapta la un dialog.

Mi-ar parea rau sa fie asa. Putem avea un dialog, daca sunt macar doua parti sincer interesate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Aoleu,ti-ai dat foc la valiza !Eu am plecat!

Gresit ,trebuia sa lasi semnul exclamarii...

Ce fel de subiect de discutie ar mai fi fost, cu semnul exclamarii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren
3) nuvela "The Satanic Verses" de Salman Rushdie (auto-declarat ateu).

Care e ironia cea mai mare? Faptul ca un procent absolut minuscul de musulmani stiu ce contine cartea "The Satanic Verses". Este o nuvela complexa, intr-un stil sofisticat, pe scurt greu accesibila cititorului mediu. Si este despre foarte multe subiecte - nu despre Islam.

'The Satanic Verses' e un roman, nu o nuvela. Complex si sofisticat, evident.
A, si procentul ala de musulmani e la fel de minuscul ca procentul de crestini care-au citit 'O Evangelho Segundo Jesus Cristo'.

Si cu asta m-am carabanit la loc in vagauna mea.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
3) nuvela "The Satanic Verses" de Salman Rushdie (auto-declarat ateu).

Care e ironia cea mai mare? Faptul ca un procent absolut minuscul de musulmani stiu ce contine cartea "The Satanic Verses". Este o nuvela complexa, intr-un stil sofisticat, pe scurt greu accesibila cititorului mediu. Si este despre foarte multe subiecte - nu despre Islam.

A, si procentul ala de musulmani e la fel de minuscul ca procentul de crestini care-au citit 'O Evangelho Segundo Jesus Cristo'.

Right ... I stand corrected. Sa ma explic: am o pozitie aparte relativ la utilizarea neologismelor in limba romana. Sunt adeptul definitiei in limba engleza, unde "novel" inseamna " the longest genre of narrative prose" - lucru pe care sunt convins ca-l stii foarte bine. Dar - mea culpa - ar trebui sa folosesc definitiile limbii in care scriu. E putin dificil, dat fiind ca sunt plecat de 15 ani din Romania.

Acum, la subiect: multumesc pentru comentariu, sunt perfect de acord. Citez (din traducerea in limba romana ca sa evitam alte neclaritati) pe unul din autorii mei preferati: "Daca metempsihoza exista intr-adevar, atunci pisica aceasta avea toate sansele sa devina o buna crestina, caci la ea vanitatea ocupa locul doi, dupa bautura. De cate ori prindea vreun sobolan mai maricel, il aducea in camera unde ne aflam cu totii, il aseza la vedere si-astepta sa fie laudata."

Pentru cei care nu au timp sa citeasca un intreg paragraf: ignoranta si bigotismul sunt la fel de raspandite intre toate religiile.

Iar acum, ca sa atingem si ceea ce conteaza cu adevarat: desi crestinii sunt la fel de ignoranti si plini de prejudecati ca si musulmanii (poate chiar mai mult, sa spunem ... de zece ori?), clericii lor sau credinciosii auto-declarati nu profeseaza/practica violenta in numele religiei. Compara, te rog, cu situatia lui S. Rushdie si vei observa ridicolul disproportiei.

A, prozelitii metodisti americani sunt alungati cu bate din Moldova? Da, la indemnul preotilor ortodocsi autohtoni, care isi vad clientela diminuata. Daca esti cetatean israelian dar nu esti recunoscut de ortodocsii lor, trebuie sa mergi sa te casatoresti in Cipru, pentru ca nu poti in Israel? Da, dar sunt mai putin de 1/4 milion de evrei "ortodocsi" in Israel, a se compara cu mai mult de un milion de emigranti din fostul U.R.S.S. (care mananca porc si muncesc de shabat).

In termeni de proportie, religia musulmana este reprezentata de componente precum clerici, fanatici, etc. care propaga un mesaj de violenta si intoleranta incomparabil cu mesajele celorlalte religii majore (sa nu-i includem, precum Eliade, pe canibalii din Africa).

Sa mai fac o comparatie? Violenta care rezulta din islamism azi e comparabila ca cea datorata crestinismului din Evul Mediu (de la Torquemada la Luther, sa fim democratici).

Ar fi o usurare ca - macar din cand in cand - sa citim un raspuns decent (confirmand cele de mai sus) din partea practicantilor de Islam (ca sa o citam pe Baroness Margaret Thatcher, la cateva zile dupa 9/11).

A bon entendeur, salut!

Mergi la inceput

Citat:

Ma tem ca vom divaga de la subiect, dar e greu de rezistat ... O intrebare: ce rost are sa ne demonstram vanitatile intelectuale in detrimentul subiectului (de mare importanta, dat fiind ca multi oameni mor zilnic in Iran pentru incalcarea codului religios)?

Poate ca destui crestini au citit Evanghelia dupa Cristos, poate chiar si Evanghelia dupa Iuda. Poate si cea dupa Maria. Poate unii au citit chiar si Pendulul lui Foucault, cine stie? Oricum ar fi, nimeni n-a murit din ignoranta sau blasfemia atasate acestor texte.

Inapoi la vanitate: nu vreau sa compar pe Joyce cu Rushdie, sau sa discut paternitatea discursului modern intre Chomsky si Eco. Nu am timp, si ar fi insultator la adresa subiectului. La fel de bine, as putea vorbi despre Boutroux si Gambier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Amina,poate intr-una din cartile in format electronic ale fundatiei Taiba,vei gasi raspunsul.Sunt 52 de carti dar poti incepe cu "Muhammad in Biblie" de la pagina a 2-a,poate iti va raspunde la intrebarile ridicate ;"cine era ca cine".

http://www.islamulazi.ro/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=90&limit=8&limitstart=8

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Citat:
"Daca metempsihoza exista intr-adevar, atunci pisica aceasta avea toate sansele sa devina o buna crestina, caci la ea vanitatea ocupa locul doi, dupa bautura. De cate ori prindea vreun sobolan mai maricel, il aducea in camera unde ne aflam cu totii, il aseza la vedere si-astepta sa fie laudata."

Ei, iata, la mine vanitatea ocupa locul intai. Si tot nu sunt o buna crestina.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Citat:

Ma tem ca vom divaga de la subiect, dar e greu de rezistat ... O intrebare: ce rost are sa ne demonstram vanitatile intelectuale in detrimentul subiectului (de mare importanta, dat fiind ca multi oameni mor zilnic in Iran pentru incalcarea codului religios)?

Nu stiu. Asta m-am intrebat si io.

Citat:

Poate ca destui crestini au citit Evanghelia dupa Cristos, poate chiar si Evanghelia dupa Iuda. Poate si cea dupa Maria. Poate unii au citit chiar si Pendulul lui Foucault, cine stie? Oricum ar fi, nimeni n-a murit din ignoranta sau blasfemia atasate acestor texte.

Poate ca destui musulmani au citit Versetele.

Citat:

Inapoi la vanitate: nu vreau sa compar pe Joyce cu Rushdie, sau sa discut paternitatea discursului modern intre Chomsky si Eco. Nu am timp, si ar fi insultator la adresa subiectului. La fel de bine, as putea vorbi despre Boutroux si Gambier.

Ti se pare ca eu as vrea?
I-ai uitat pe Lacan, Derrida si Baudrillard. Si oricine altcineva da bine la demonstrarea vanitatii intelectuale

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Citat:
Citat:

Atunci, sa revenim la chestiune (desi nu ma tem de intreruperi, d-le presedinte - ca sa-l parafrazez pe un bun rrroman):

"On 14 February 1989, a fatw#257; requiring Rushdie's execution was proclaimed on Radio Tehran by Ayatollah Ruhollah Khomeini, the spiritual leader of Iran at the time, calling the book "blasphemous against Islam" (chapter IV of the book depicts the character of an Imam in exile who returns to incite revolt from the people of his country with no regard for their safety). A bounty was offered for Rushdie's death, and he was thus forced to live under police protection for years afterward. On 7 March 1989, the United Kingdom and Iran broke diplomatic relations over the Rushdie controversy.

The publication of the book and the fatw#257; sparked violence around the world, with bookstores being firebombed. Muslim communities in several nations in the West held public rallies in which copies of the book were burned. Several people associated with translating or publishing the book were attacked, seriously injured, and even killed.[16] Many more people died in riots in Third World countries.

On 24 September 1998, as a precondition to the restoration of diplomatic relations with Britain, the Iranian government, then headed by Mohammad Khatami, gave a public commitment that it would "neither support nor hinder assassination operations on Rushdie."[17][18]

Hardliners in Iran have continued to reaffirm the death sentence.[19] In early 2005, Khomeini's fatw#257; was reaffirmed by Iran's spiritual leader, Ayatollah Ali Khamenei, in a message to Muslim pilgrims making the annual pilgrimage to Mecca.[20] Additionally, the Revolutionary Guards have declared that the death sentence on him is still valid.[21] Iran has rejected requests to withdraw the fatw#257; on the basis that only the person who issued it may withdraw it,[20] and the person who issued it - Ayatollah Khomeini - has been dead since 1989."

16. See Hitoshi Igarashi, Ettore Capriolo, William Nygaard
17. b Anthony Loyd (8 June 2005). "Tomb of the unknown assassin reveals mission to kill Rushdie". The Times.
18. "26 December 1990: Iranian leader upholds Rushdie fatwa". BBC News: On This Day.
19. Rubin, Michael (1 September 2006). "Can Iran Be Trusted?". The Middle East Forum: Promoting American Interests.
20. a b Webster, Philip, Ben Hoyle and Ramita Navai (20 January 2005). "Ayatollah revives the death fatwa on Salman Rushdie". The Times.
21. "Iran adamant over Rushdie fatwa". BBC News. 12 February 2005.

Mergi la inceput

Citat:

A, acum am inteles! Desigur, musulmanii care vandalizau librariile si ardeau Versetele erau revoltati din cauza calitatii scazute a textului, a mijloacelor artistice rudimentare si a lipsei de originalitate narativa! Cum de nu m-am gandit la asta? E un scenariu demn de Sasha Baron Cohen, cred ca am sa i-l propun si-l va produce.

Mergi la inceput