Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 10
Hilde spune:
Fetelor aveti o reteta de prajitura cu branza sau placinta cu branza buna?
N-am mai scris aici, am si uitat de bucatarie, suntem rasfatati de mama soacra lunile astea.Dam comanda seara si a doua zi gasim mancarea facuta. Acum a cumparat sotul branza dulce si vrea ceva dulce cu branza.
Ramona J spune:
Norocoaso!
Eu o fac pe asta:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/5912/Prajitura-turnata-cu-mere-sau-branza/
N-am incercat cu mere, in varianta cu brinza iese foarte buna.
Ramona J spune:
Am facut zilele trecute supa asta, e fantastica!
http://allrecipes.com/Recipe/Solianka-Or-Russian-Beef-Soup/Detail.aspx
N-am respectat-o suta la suta. Printre altele n-am pus sunca, am folosit cirnati afumati (home made), jumatate din cantitatea de rosii ca eu nu sint big fan si numai jumatate din cantitatea de unt. N-am respectat nici ordinea din reteta, dar sint sigura ca iese buna oricum.
Edit, ca uitai! Hilde, pune te rog ceva retete bune de-ale soacrei tale. Mi-e dor de ceva mincare buna din Banat. Better yet - nu faceti un pachetel?
Hilde spune:
M-a omorat cu prajiturile, Ramona!
Noi nu mancam dulce prea mult dulce de obicei dar acum avem mereu in frigider cel putin o prajitura. In momentul asta mananc islere. Stii ce-s alea?
Nu-ti pun pachet, te astept pe la mine.
Ramona J spune:
Ah, stiu! Eu nu ma incumet la praji pretentioase, dar m-am gindit eu ca ea e "the real thing" si face tot felul de bunatati.
Poate n-ajung prea curind, dar daca inveti retetele astea le incerc pe cind am ocazia sa ajung in zona ta.
Hilde spune:
Am uitat sa-ti spun ca nu prea am retete de la mama soacra. Mai face si de la voi din Banat( cred) dar in general ea stie cam ce mancare ne place noua si se conformeaza la meniul nostru unless e cerere speciala.
Cand vine, sta vreo saptamana-doua si urmareste ce facem, invata si apoi face si ea.
Astazi am mancat ciorba de legume, marca ei: varza, brocolli, cartofi, ardei, morcov, ceapa,telina, rosii. Tare buna a fost.
Apoi a facut o reteta care ne place noua: somon cu varza,morcov,ceapa, ginger si cumin.
Si la desert am avut islere. Marca ei din nou.
Macrina spune:
Ramona, uite un site banatean: http://cuinabanateana.blogspot.com/
Aveam si eu o intrebare: la reteta cu buttermilk pie ce inseamna baking mix? E de la plic? cum il inlocuiesc?
Hilde, daca vrei sa faci o praji buna, poti sa faci una care are blat reteta de pandispan (6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina), pusa pe o tava intinsa si lasata la cuptor pana se aureste putin (nu trebuie crocanta)
O scoti, o desprinzi de pe tava, o lasi la racit si o umpli cu un amestec de: branza de vaci + 2-3 lg zahar + stafide..
O rulezi bine si o bagi la frigider..
Ramona J spune:
Hilde, ce rasfat pe voi!
Multumesc Macrina, stiu site-ul. Tot planuiesc sa fac clatite ca la Ana Lugojana, dar nu apucam, ca mincam clatitele prea repede! Dar sint foarte bune, nu stiu daca le-ai incercat.
Scrisesem undeva despre mix. E faina, baking powder si un pic de sare, dar nu mai stiu cantitatile. Am scris cu niste pagini in urma, cred ca-i spuneam chiar lui Hilde. Eu am folosit intotdeauna mix. Nu uita sa reduci cantitatea de zahar, ca altfel lesini!
Macrina spune:
Mersi Ramona. Am retinut cu zaharul
Clatite Ana Lugojana?.. sa ma uit.. mie orice imi suna bine acum