Reteta de crema a doamnei dr. Culcer

Reteta de crema a doamnei dr. Culcer | Autor: Mirona

Link direct la acest mesaj

cer aici ajutorul mamicilor ce frecventeaza cabinetul doamnei doctor Culcer.

fiecarei mamici i se da aceasta reteta de crema, buna pentru pielea sensibila a copilului.
este vorba de o combinatie de glicerina, vaselina, vitamina A, vitamina B, etc.

o are careva? mi-o poate cineva scrie? nasa copiilor mei o avea la primul copil, dar a piedut-o.

multumesc mult anticipat.

lucrusoare de vanzare - ultimele reduceri de pret

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu sunt apropae convinsa ca e aceeasi cu cea gasita la parterul Municipalului in farmacie. si noua ne-a zis la al2lea bb sa mergem sa o luam de acolo, ca astia o fac pe banda rulanta si e mai sigur decat sa o comanzi altundeva.
Am luat si eu acum ceva timp, s-a facut 5 lei cutia de 30g, dar ajunge o gramada... Se numeste crema cu vitamine.

Sper sa-ti fie de folos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

annablue - iti multumesc de raspuns - insa nu ma ajuta - nu sunt din Bucuresti - deci nu stiu daca ar fi aceleasi vitamine in reteta si la Timisoara.

pe mine ma interesau proportile - deci exact reteta doamnei doctor cu care sa merg eu la farmacie aici si sa rog sa mi-o prepare.

chiar nu o are nici o mamica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Buna,

Banuiesc ca nu te referi la o crema de corp, ci o crema pentru eritem fesier sau zona intima iritata.

Nu stiu care este reteta dr Culcer, dar iti pot recomanda urmatoarea reteta, pe care o am tot recomandata de un doctor pediatru dermatolog, care mi-a vazut fetita iritata timp de doua luni in zona intima, iritatie care nu-i trecea cu absolut nimic. Dupa ce i-am facut tratamentul, care dureaza 10 zile, nu a mai avut nimic.

1. Crema preparata in farmacie.(nistatin 2g, neomicina 0,25g, hidrocortizon acetat 0,25g, talc, ozid de zinc 15g, vaselina 70g))
2. Nizoral
3. Sudocrem

In primele 5 zile, dimineata si seara dai cu crema preparata in farmacie, la pranz dai cu nizoral si in rest cu sudorecm. In urmatoarele 5 zile dimineata pranz si seara ungi copilul cu nizoral, iar in rest sudocrem.

Dupa cele 10 zile , mai poti unge copilul cu sudocrem si doar daca mai apar iritatii, cu crema preparata. Este valabila o luna si de preferinta sa o tii in frigider.

Andra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
Banuiesc ca nu te referi la o crema de corp, ci o crema pentru eritem fesier sau zona intima iritata.

nu - din pacate este vorba de crema de care zicea Ana - la parterul Municipalului in farmacie.
este o crema pentru dermatita atopica - este foarte buna si se tine dermatita in frau cu ea.

merci insa si tie pentru ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Eu am reteta primita de la dr. Culcer la externarea fetitei mele mai mari dupa nastere, adica de acum 6 ani. Daca de atunci nu s-au schimbat ingredientele cremei, acestea sint:

vaselina
lanolina (in dreptul amindurora scrie aa 50 gr.)
vitamina A - o fiola
vitamina E - o fiola

Nu pot sa-mi dau seama la gramajul vaselinei si lanolinei daca impreuna se pun 50 de gr. sau fiecare cite 50 gr.

Eu imi amintesc atunci ca n-am folosit-o pt. ca la farmacia spitalului nu o mai aveau preparata si ar fi trebuit sa ma intorc a doua zi sa o iau ceea ce era prea complicat.

Poate mai vine o mamica cu informatii mai exacte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

din fiecare cate 50 de grame

Mergi la inceput