Febra

Febra | Autor: baby-boom

Link direct la acest mesaj

Cu ce mai pot scade febra? Am folosit la 19.30 paracetamol supozitor de 250 mg, cu care a scazut la 36.8. Acum are din nou 39, si urca, asa ca i-am pus cartofi in palme si la sosete, si inainte i-am si frecat piciorusele cu otet mere/alcool sanitar/apa. Intre timp a adormit asa cu febra mare dar noaptea e luunga. Pe la 11 incerc nurofen...ar merge si algocalminul, daca nu reusesc cu altceva??

Of, intotdeauan o patim in weekend...

Astept sugestii...

Florina, mama de Elise(9 iulie 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Daca e pe la 39 cu Novocalmin. Va avea un kk puturos rau dupa, dar e eficient.
Noi suntem dupa 3 zile de 39, am scapat cu cate un Novocalmin pe zi pe langa cele 3 doze de Nurofen (la 8 ore).
Sanatate multa!

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

pai schema ar fi ibuprofen (nurofen) si paracetamol(panadol), alternativ la 4 ore. si, la nevoie novocalmin (independent de cele 2 de mai sus), dar nu mai mult de 2 in 24 de ore. ar trb sa continui asa 3 zile, cand incerci sa o lasi numai pe unul din ele (fie paracetamol, fie ibiprofen) la 8 ore.

in plus fata de astea, daca nu fac fata, ii mai poti face impachetari cu cearsafuri ude, la temperatura camerei, baite hipotermizante cu apa la temperatura pe care o are ea, si incerci apoi sa scazi temperatura dar nu la mai putin de 36-37 grade. nu o pui in apa rece direct pt ca e periculos.
ii mai poti pune sosete imbibate in otet+apa (jumi-juma) si schimbate des, imediat ce se incalzesc/usuca. la unii copii merge, la altii nu. la fii-mea a mers chiar f bine.
in camera temperatura scazuta, aerisit bine. imbracat copilul cat mai subtitre. eu o las in chilotei.

cam asta imi vine acum in minte.
sanatate multa!

edit: daca ii dai algocalmin, se da fiola, cate 1 pic/kg corp.
adica daca are 15 kile, 15 picaturi. dar nu cred ca ii poti da si algocalmin si novocalmin, pt ca e aceeasi substanta.
eu nu i-am dat niciodata algocalmin/nevralgin.

noua pediatrul ne-a prescris cand a avut febra mare, acum 1 an jumate, clisma cu diazepam desitin. nu detaliez acum, poti da o cautare pe google, daca ai timp.
este un anticonvulsiv, pt ca in fond, asta e spaima mare la asa febra.
oricum, nu te ajuta asta f mult acum, ca nu se elibereaza decat pe baza de reteta.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput