la ce ora adormiti copiii seara?
Raspunsuri - Pagina 10
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitza2005
Cu toate ca nu asta e subiectul o sa iti raspund eu: programul nostru de culcare nu e "sanatos" dar sa vezi ce sanatos e sa fii femeie dimineata, si dupa ora 24 . Daca vrei poti -poate sa se culce copilul la ora 18 , ca daca nu vrei tot gasesti scuze |
Gabitza oricat as vrea eu nu pot fi femei dupa ora 24 ca la 23 sunt in pat. Inar dimineata la 7 plecx la servici. Asa ca daca l-as trezi pe al meu pe la 5,6 dimineata nu pentru alte nebunii ci doar pentru a vorbi si noi intre 4 ochi despre treburi care nu-i privesc pe copii, cred ca m-ar arunca pe geam.
Monica stai linistita, am inteles, era doar o gluma. Parerea mea e ca fiecare le stie pe ale lui. Si da, probabil problema sta in faptul ca in Romania se insista mult pe dormitul la pranz (nu pot spune exact de ce) iar aici se considera ca o ora de culcat seara normala e pana in ora 9 pm si daca un copil nu mai necesita somn la pranz nu il va mai avea. (deci un copil care nu adoarme pana in 9 e clar ca a dormit prea mult la pranz deci poate e timpul de scos somnul de pranz). Dar cum spuneam fiecare si le stie pe ale lui si are propriile prioritati.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
szivarvany spune:
citat din mesajul lui gabitza2005
Cu toate ca nu asta e subiectul o sa iti raspund eu: programul nostru de culcare nu e "sanatos" dar sa vezi ce sanatos e sa fii femeie dimineata, si dupa ora 24 . Daca vrei poti -poate sa se culce copilul la ora 18 , ca daca nu vrei tot gasesti scuze |
asa e, unele sunt matinale in toate
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
Luna1 spune:
citat din mesajul lui Natasa
Luna, iti raspund eu la intrebare. Atunci cind adormea la 11 noaptea, picam si noi frinti dupa ce faceam un dus si mai puneam ordine prin casa. De cind copilul doarme de la ora 8, avem si noi timp pentru noi, ca adulti care mai au nevoie si de momentele lor. Cit despre transformatul subiectului in mame abuzatoare si mame care lasa copiii liberi pina la ora 1 noaptea pentru ca "nu vor" sa doarma, sper sa nu se intimple si aici. A respecta opinia/personalitatea copilului inseamna cu totul altceva decit a-l culca la miezul noptii pentru ca asa vrea el. Eu am o cunostinta care isi culca fetita de 2 ani la 1-2 noaptea pentru ca plinge daca o pun in pat si o iau de la joaca, asa ca exagerarile adultilor pot ajuge foarte departe. |
Luna1 spune:
Avasancuta cred ca ati putea rezolva problema daca i-ai da trezirea cateva zile la 8 dimineata. Cred ca dupa 2-3 zile ar pica rupta pe la 9.
dry_votka spune:
Intr-adevar, exista copii care prin natura lor se culca tarziu. Dar, cum spunea cineva mai sus, macar se poate incerca trezitul copilului mai de dimineata, pentru ca seara, cel tarziu la 21.30-22 deja sa doarma. Pentru ca mai incolo, acest program de somn ii va folosi.
http://verze.ro
simtul umorului inca nu a murit
femei cu simtul umorului
A_Iulia spune:
Pai daca trebuie sa se trezeasca la 7 si nu dorm la pranz, normal ca 10-11 seara e ora nepotrivita. Nici eu nu ma trezesc asa devreme, la 7 dorm , ma trezesc la 7 jumatate.
Fii-mea se trezeste la 8 jumatate. Ma gandesc cu groaza ca o sa schimbam programul de la anu', cand va merge la scoala. Dar o sa ne obisnuim, asa cum ne obisnuim si cu schimbarea orei de vara si iarna, o ora-doua diferenta in sus sau in jos n-or fi moarte de om.
Zina spune:
Hai sa vedem ce-ati face in locul meu, ca eu de teorii sunt satula.
Baietelul meu de 3 ani, doarme la pranz in jur de 2 - 2 1/2 deoarece nu poate sta treaz pana seara. In jurul orei 14-14.30, pica de somn. Normal ca il culc, adoarme destul de repede. Seara intra in camera in jur de 10 - 10.30, si ii ia cam o ora sa adoarma, si doarme pana a doua zi la ora 9 - 9.30.
Pana aici hai sa spunem ca e ok, ne-am obisnuit.
Dar de aprox. 10 zile, se trezeste noaptea si tipa si urla, plange de nu-l pot opri. Am ajuns la concluzia ca nu este pavor nocturn. Aseara a adormit la ora 1 noaptea, prima data!!!! Am innebunit. S-a trezit la 3 dimineata tipand si urland, ca asa vrea el, s-a trezit apoiu la ora 9.
Ce vreau sa spun este ca, baietelul meu nu poate adormi seara mai devreme, dar nici fara somnul de la pranz nu poate. Voi ce-ati face, ca eu sunt stresata si obosita la maxim. E una sa spui ca nu merge dupa ei, dar e alta cand te afli in fata afaptului implinit.
Zina si Rares (26.10.2006)
A_Iulia spune:
Zina, pai din cate ai povestit copilasul nu tipa noaptea de plictiseala, poate are o problema, nu cred ca programul de somn e cauza, vezi exact ce problema are.
szivarvany spune:
Zina, fi`mea urla de nervi cand e trezita din somn ... cand o scapa pipi ...
Se intampla rar, ca de obicei ii cer sa faca seara orice ar fi inainte de a se baga in pat, dar se mai intampla :(
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
Tala spune:
Oricat de scandalos suna ora 22 sau 23 ca ora de culcare pentru un copil, cred ca e mai grav sa-l tot trezesti cand nu are chef pentru a-i regla 'programul' pentru ca asa scrie in carti = este egal cu alaptatul la 3 ore fix. S-a intamplat si la noi sa nu adoarma la pranz (din diverse motive), iar seara a adormit fix la ora lui obisnuita. Cred ca ceasul biologic al fiecarui organism trebuie ascultat inainte de toate. Cu cat am incercat sa-l culc mai devreme, cu atat a adormit mai greu si a dormit mai mult astfel incat a doua zi la ora <<normala>> de culcvare era cat se poate de fresh.
pana la urma la acest topic se discuta despre programul benefic pentru un copil (care, inca odata, in opinia mea, este cel dictat de propriul lui organism) sau de programul de sex al parintilor? (eu una stiu sigur ca nu as primi nici o reclamatie daca l-as trezi pe tati la 3 noaptea pentru orice tip de 'discutii' - asta ca sa fiu on-topic cu off-topicul)
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!