despre caderea parului in timpul alaptarii
servus sant mamica a 2 baietei ,unul de 4 ani si unul de 5 luni, si in primul caz si de data asta dupa varstA DE 4 LUNI A BEBELUSILOR MA CONFRUNT CU O CADERE MASIVA A PARULUI CA DEJA NU MAI SUPORT ,ESTE PAR IN TOATA CASA.
cu baietelul cel mare am recurs la un tuns periuta,dar acum nu vreau sa ma mai tund iau de o luna vitamine CENTRIUM ,dar in afara de faptul ca ma ingras, parul tot imi cade.
daca s-a confruntat cineva cu asa ceva si are solutia scrieti-mi va rog
alaptez inca si am de gand sa-i dau san cel putin 1 an.
cu drag Adriana
Raspunsuri
Alizee spune:
Parul iti cade din cauza unei dereglari hormonale, nu fiindca alaptezi.
In timp, s-ar putea sa isi revina la normal nivelul hormonilor. Daca nu, va trebui sa faci tratament, care nu e complicat deloc.
Sanatate.
allinta
Lorikay spune:
Nici eu nu cred ca e din cauza alptatului. Eu am avut cel mai frumos si sanatos par cat am fost gravida si cat am alaptat. a inceput sa-mi cada din cauza stresului si oboselii cauzate de noptile nedormite.
anna-mama spune:
Si mie mi-a cazut ingrozitor parul dupa ce am nascut, am luat timp de trei luni pastile cu extract de urzica (una pe zi) si m-am spalat cu un sampon de la plafar tot pe baza de urzica. Rezultatul, o imbunatatire, tot imi mai cade parul, dar nu in cantitati asa de mari.
blackgirl0 spune:
Eu am taiat din par (sorry, dar decat 3 fire lungi, mai bine mai mici, dar mai dese! ) si mi-am cumparat tratamentul-fiole si samponul special de la Vichy. Costa ceva, insa punand in balanta alternativa (chelia ), mi-am spus ca sunt money well spent! In 3 luni, la urmatoarea tunsoare, deja se vedeau crescute firele noi de par! Incearca eventula (insa nu stiu daca sunt compatibile cu alaptarea) pastilele de la Revalid. Un tratament complet dureaza 3 luni. Succes!
Natasa spune:
Parul cade din cauza schimbarilor hormonale si nu ai ce sa-i faci. Inclusiv alaptatul inseamna schimbari hormonale. Vestea buna e ca trece in citeva luni, fara sa dai bani pe medicamente scumpe. Vestea proasta e ca pina trece e deprimant si enervant. La mine a inceput prin luna a treia si m-a tinut pina in luna a sasea, timp in care am crezut ca o sa chelesc.
In timpul perioadei de sarcina (din motive pe care eu nu le stiu) ne cade mult mai putin par, dar pe urma tine neaparat sa recupereze...O sa mai gasesti aici multe subiecte pe tema asta, nu stiu daca toate proaspetele mamici, dar un procent foarte mare are aceasta problema.
vlahos spune:
totae mamicile ce alapteaza au aceasta problema. eu m-am tuns scutu si parul cade incontinuare dar nu-mi mai umple dusumeua fiindca e scurt
baiatul de 5 ani nu m-a recunoscut
beshter spune:
Si mie mi-a cazut parul incepand din luna a treia - ai fi zis ca sunt otravita lent cu arsenic. Cand n-am mai suportat, am taiat din el. Si am asteptat sa se opreasca din cazut, ceea ce s-a intamplat undeva prin luna a zecea.
Trouve avant de chercher
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Si mie mi-a cazut parul incepand din luna a treia - ai fi zis ca sunt otravita lent cu arsenic. Cand n-am mai suportat, am taiat din el. Si am asteptat sa se opreasca din cazut, ceea ce s-a intamplat undeva prin luna a zecea. Trouve avant de chercher |
si mie imi cade alarmant de mult par. Bebe are 5 luni si alaptez exclusiv.
Daca o tine asa pana la 10 luni raman cheala
conchita spune:
e normal sa cada, e ala in plus capatat in timpul sarcinii. :-))
la mine a incetat fenomenul putin timp dupa intarcare, deci eu cred ca sunt legate una de alta, la nivel hormonal.
roli25 spune:
Dereglare hormonala. Si eu m-am confruntat cu problema asta, la amandoi, pana i-am intarcat. M-am tuns in perioada aia.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)