Dormitul la gradinita

Dormitul la gradinita | Autor: natalia_nica

Link direct la acest mesaj

Buna, fetele
Avem si noi o problema cu dormitul la gradinita. Denis (3 ani si 6 luni) merge la gradinita de la 2 ani (ma rog, cresa si apoi gradinita), s-a acomodat f usor, ii place, nici o problema. A invatat sa faca la olita de la cresa, f repede, n-a mai fost nevoie de pampers decat la somn. Ei, si aici apare problema. La gradinita nu ii pune nimeni pampers la somnul de pranz, el a facut de cateva ori pishu in pat, ceilalti copii au observat, cred ca si ingrijitoarea i-a spus cateva vorbe nu prea dragute (nu pot afla exact ce si cum), cert e ca acum puiul meu e speriat sa nu mai faca in pat, asa ca doarme cam 1 ora la pranz, se trezeste, cere la baie, se pune in pat, nu mai poate sa adoarma, cere iar la baie, sta cu ochii pe pereti pana se trezesc si ceilalti copii... Rezultatul e un copil stresat de dormitul la gradinita, azi-dimineata era disperat sa nu-i las pijamale (daca nu are pijamale = nu doarme). Am vb cu educatoarea, ea mi-a povestit ce se intampla, se pare ca rezolvarea va veni doar cand nu va mai fi stresat ca face pishu in pat... Intre timp eu il incurajez ca nu conteaza ce spun ceilalti copii, ca daca ii mai spune cineva ca face pipi in pat sa mearga sa se joace cu prietenii lui, sa-i spuna educatoarei etc... Nu pot sa-l tin acasa, nu am cum, avem joburi de 9-10 ore si eu si sotul, socri nu am, mama mea inca lucreaza, iar in tatal meu n-am baza, e un gen mai aiurit, nu isi da seama de pericole. Nu stiu ce as mai putea face... Ceva sugestii?
Multumesc!

Mami de Denis (17.06.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Problema este la atitudinea ingrijitoarei si a educatoarei. Vorbeste cu ele sa nu il certe niciodata, sa il incurajeze, sa se poarte firesc atunci cand se intampla accidente, nu sa faca un caz din asta, sa fie discrete si sa-l ajute sa se fereasca de ceilalti copii daca se intampla accidente. Numai schimbarea in atitudinea lor e solutia, tu degeaba ii spui acasa ce trebuie, il ajuti, il incurajezi. Problema e 99% acolo.
Du-i niste scutece de alea impremeabile sa puna sub cearsaful lui, sa nu se ude salteaua, roaga ingrijitoarea sa aiba grija inainte de a-l pune in pat sa-l duca la baie si sa-l asigure ca nu o sa se scape pe el pt ca tocmai a facut tot, tot.

Fata mea a avut probleme cu mancarea pt ca ingrijitoarea tipa la ea si ii baga in gura chiar daca ea nu mai vroia sau nu ii placea mancarea. Ajunsese sa nu mai manace nici acasa. Am rezolvat vorbind cu educatoarele si cu ingrijitoarea sa o lase in pace, am incurajat-o si acasa si am asigurat-o ca nimeni nu o mai forteaza. Acum e super ok si la gradi si acasa. Am vorbit cu ingrijitoarea de fata cu ea (nu a stat langa mine, dar a vazut ca vorbesc cu femeia si asta i-a dat multa incredere in mine. Ii promisesem ca vorbesc si a contat mult ca a vazut ea ca am facut-o)

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

da-i un pampers chilot impreuna cu pijamaua. fata mea are varsta similara si la somn tot timpul ii punem pampers. abia de cateva saptamani e uscat, dar nu ne riscam sa il scoatem.
daca vrea noaptea merge la baie, il da jos ca pe chilotei si il pune la loc.

vorbeste la gradinita in paralel si explica-le ferm ca copilul tau inca face pe el in somn (e inca normal la varsta asta, sa stii!!) si ca pediatrul a zis sa ii dati pampers chilot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Ai dreptate, Laura. Cu educatoarea am vorbit, ea spune ca incearca sa nu vada ceilalti copii, dar totusi... Ingrijitoarele au cazut in extrema cealalta: il duc la wc si insista sa faca pipi, chiar daca lui nu-i vine. Mai are 3 zile de gradi, apoi 3 saptamani vacanta, poate se va relaxa si se va mai schimba ceva pana atunci...
Multumesc tare mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Teoretic, gradinitele de stat primesc doar copii peste 3 ani care nu mai poarta pampers (ziua/somn), asa ca va trebui sa "aranjezi" cu educatoarele/ ingrijitoarele.
Cumpara cearceaf absorbant sau chiar o musama, sa inveleasca patutul si sa nu fie deranjate ca trebuie sa usuce salteaua, du-i pijama/chilotei de schimb sa nu stea ud si roaga-le sa fie mai discrete, sa nu se simta prost in fata copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Totul depinde de ingrijitoare. Imi povestea o prietena ca la gradinita unde era fetita ei, inainte de nani toti copiii erau incolonati frumos si dusi la toaleta. Unii faceau pipi, alti nu, insa participau cu totii la "ritual". Nu insista nimeni pe "produs", asa ca copiii nu erau stresati si toata lumea era multumita: doamnele ca nu mai aveau paturi ude, copiii ca "nu se faceau de ras", si nu se simtea nimeni scos in evidenta in mod negativ (adica gen "Ionel, tu treci mai intai la baie si dupa aia la nani, ca sa nu mai faci in pat"). Mi s-a parut un obicei foarte bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

A trecut vacanta, Denis s-a reintors la gradinita. Nu mai e asa de stresat acum, dar eu cred ca nici nu mai doarme la gradi. Spun asta pt ca vine acasa rupt de oboseala, in conditiile in cae, teoretic, eu il iau de la gradi la 1 ora dupa ce s-a trezit din somnul de pranz. Banuiesc ca sta pur si simplu in pat... Oricum, nu-i mai e groaza sa mearga la gradi si asta e bine, chiar vrea acum sa mearga sa se joace cu "pietenii" lui.
Va

Mergi la inceput