tuse persistenta

tuse persistenta | Autor: mayaione

Link direct la acest mesaj

Fetita mea tuseste cam de o luna, a fost consultata, nu se aude nimic la plaman, nu prezinta wheezing, nu febra, stare f buna, vesela, se joaca, dar totusi tuseste. Doctorita spune ca tusea nu pare cronica, posibil viroze luate una dupa alta. Siropuri am dat pana acum Paxeladine cand era seaca, apoi Ambroxol, Ventolin, de frica i-am dat si Augmentin, ma gandeam sa nu coboare mai jos spre plaman. Acum nu-i mai dau decat sirop de ridiche neagra, altceva nu mai stiu. Dr zice sa continui cu siropul asta, nurofen si ketof seara. Tuseste la inceput sec apoi termina prin a rupe ceva si se linisteste. Banuiesc ca are secretii ramase in gat, cu ce sa le mai dizolv? Va rog sa-mi spuneti care ati mai trecut prin situatii asemanatoare.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Buna,
Noi cand am avut exact aceeasi tuse care nu mai trecea cu nimic, ne-a dat dr. ORL sa facem aerosoli.Compozitia recomandata noua a fost cu gentamicina, fiumicil si nca ceva dar nu-mi amintesc.
Eu iti recomand sa mergi la un consult ORL si se va rezolva cu siguranta problema.
sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Leac babesc (cred ca tot de pe DC) incercat anul asta cu succes la cei 2 copii:
- se taie o cepa felii fine (se poate lasa si foita daca este curata)
- 2-3 nuci sparte cu coaja si miez
- 1 pliculet de ceai de tei
- putin cimbrisor (ar trebui sa se gaseasca la plafar, noi il avem cles de ma munte)
-1/2 l de apa

Se fierb toate cele de mai sus la foc mic destul de mult pana scad (pana raman 200 ml)., Dupa ce se raceste se indulceste cu miere.

Eu pun jumatate de cantitate la frigider pentru a doua zi iar cealalta jumatate i-o dau pe tot parcusdul zilei, la fiecare jumatate de ora o seringa de 5 ml.

Si bineinteles multe lichide.

Sanatate

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Eu am patit la fel cu fiica-mea anul trecut. Dupa viroze repetate, una din ele complicata cu o bronsita, a tusit vreo 3-4 luni, siropuri de toate soiurile, naturale sau ba, aerosoli, tot tacamul.
O mai ajutau aerosolii in perioadele de tuse inrautatita - am primit retete pentru dexametazona+ser fiziologic sau flixotide+ser.
Dar tusea nu trecea niciodata de tot.

La noi s-a terminat cu tusea persistenta cand am scazut temperatura in casa.
Aveam centrala termica setata la 22 de grade si prosoape groase ude sau cratiti cu apa pe calorifer.
Am plecat la niste prieteni in Germania unde am stat cam o saptamana. La ei in casa temperatura era cam de 20-21 de grade, dar in dormitorul in care am dormit noi, nu depasea 19 grade (ceva problema la un calorifer).
Cand am ajuns acolo, fata tusea destul de mult, iar efortul (alergatul) ii inrautatea tusea.
Dupa 3 zile nu mai avea nimic . Noi doi tremuram tot timpul, ea n-avea nicio treaba...
Ne-am intors acasa, am mutat centrala la 20 de grade pe timpul noptii si din momentul ala s-a terminat cu tusea.

Asa a fost la noi, iti povestesc ca poate cine stie, te ajuta.
Multa sanatate!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Daca tuseste de atata timp, ar fi indicat sa ceri trimitere pt exudat faringian. Dar sa treaca 2 saptamani de cand i-ai dat antibiotic.
Sanatate.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Multumesc tuturor pt sfaturi! Azi a tusit rar, a vomitat in schimb f mult, probabil au fortat-o la gradinita sa pape mai mult decat putea.

Mergi la inceput