Ce stiti despre laptele UHT ?

Ce stiti despre laptele UHT ? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Ce este laptele UHT?

UHT este varianta scurta pentru Ultra High Temperature (pasteurizare la temperatura inalta, ultrapasteurizare); cu alte cuvinte, produsul este expus la o temperatura foarte inalta pe o perioada foarte scurta de timp (135 grade Celsius timp de 2-4 secunde), dupa care se aduce la temperatura camerei. Acest tratament termic are rolul de a distruge microorganismele daunatoare din produs, laptele pastrandu-si integral calitatile nutritive, mineralele si vitaminele. De aceea, laptele UHT este natural, fara conservanti, de cea mai buna calitate, mentinindu-si prospetimea o perioada mai indelungata de timp, fara a fi necesara refrigerarea inainte de deschiderea cutiei.

Cumparati lapte UHT?

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nu.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Nu, are un gust rau.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Intrebari si raspunsuri depre Laptele UHT

Este laptele de la tarani mai bun decat cel din comert?

NU. Laptele netratat termic poate gazdui o serie de organisme patogene care pot imbolnazi grav (tuberculoza, difterie, poliomelita, febra tifoida si altele) Vacile pot fi doar purtatoare de organisme daunatoare omului, fara a manifesta, de multe ori nici un simptom deosebit.
cititi acest articol semnat de Prof. univ. dr. Gheorghe MENCINICOPSCHI: www.desprecopii.com/info.asp?id=1893" target="_blank">Botulismul si masurile de prevenire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Intrebari si raspunsuri depre Laptele UHT

Este laptele de la tarani mai bun decat cel din comert?

NU. Laptele netratat termic poate gazdui o serie de organisme patogene care pot imbolnazi grav (tuberculoza, difterie, poliomelita, febra tifoida si altele) Vacile pot fi doar purtatoare de organisme daunatoare omului, fara a manifesta, de multe ori nici un simptom deosebit.

Laptele fiert in oala mea de acasa, e lapte 'netratat termic'?

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La noi in familie (democratie ) Ioana consuma de o buna perioada de timp doar lapte UHT, restul lapte de la o sursa verificata, deci lapte proaspat muls care este fiert desigur.
Eu prefer cel cumparat de la sursa imi place laptele de acolo insa tin sa precizez ca eu il pun la smantanit si il fierb doar a doua zi dupa ce iau smantana. Asa incat de foarte multi ani nu mai cumpar smantana si cand si asta e prea multa fac unt din ea.
Dar Ioana asa cum spuneam bea doar lapte UHT.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILoey spune:

Eu nu am cumparat pana acum lapte la cutie UHT pentru ca nu vreau sa cumpar cu conservanti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

La noi in familie se bea doar lapte uht cu concentratie de 1,5 sau 1,8% grasime.Atunci cand plecam in vacante plecam cu baxul dupa noi.

Nu am curaj sa cumpar lapte de la tarani o data din cauza riscului imbolnavirilor pe de o parte iar pe de alta parte laptele de la tarani e foarte gras (normal peste 3,5%).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Copiilor nu le-am dat decat UHT. Mi-ar fi frica sa le dau alt fel de lapte. Am cumparat UHT prin toate tarile pe unde i-am dus si nu au avut probleme. Am incercat sa le dau odata sa guste lapte de la tara (eram la o pensiune in Muntii Apuseni) si au declarat ca e sticat . Recunosc ca nu as putea sa mai stau sa fierb lapte, mai ales ca eu nu-i suport nici mirosul (n-am mai baut lapte de 34 de ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Citat:
citat din mesajul lui ILoey

Eu nu am cumparat pana acum lapte la cutie UHT pentru ca nu vreau sa cumpar cu conservanti.

Lptele UHT nu are conservanti.

Mergi la inceput