bb 2,5 luni, kk rau, analize bune??!!
Fetita mea de 2,5 luni -alaptata exclusiv la san- a avut la inceput scaune de culoare aurie cu granule prin ele...apoi cu timpul au inceput sa se "inverzeasca" si sa fie mai apoase, mai mucoase...m-am gindit ca ar fi niste seminte de dovleac crude pe care le-am consumat eu...am fost mai atenta la hrana mea si parca s-au imbunatatit si scaunele..dar pt putin timp...am facut coprocultura si 3 probe de parazitologic si au iesit negative toate...
De aproape o saptamina face o data pe zi, seara sau chiar la doua zile si tot asa, apos, culoare verde inchis,si uneori muci...ce credeti ca poate fi? E normal asa? Mentionez ca a luat bine in greutate (s-a nascut cu 2,840 kg si acum are 6,200kg)
Multumesc!!!
Mariuca (02.08.2006) si Andrei (05.05.2008)
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
Da, scaunele sunt normale, nici vorba de kk rau! De unde ti-a venit ideea???? Lasa fetita in pace cu analizele si da-i in continuare lapte de la san. Este cel mai bun!
Taty spune:
Blackgirl, mai incurajeaza-ma,te rog ai patit si tu asa? ma nedumereste faptul ca scaunele si-au schimbat aspectul in timp...
Mariuca (02.08.2006) si Andrei (05.05.2008)
Monica-Elena spune:
Si pe masura ce creste tot o sa se schimbe si ca, consistenta si culoare stai linistita e normal ptr un copil alaptat exclusiv la san.
Dr pediatru nu l-ai intrebat?
blackgirl0 spune:
Dragos, bebele meu acum in varsta de 10 luni si in continuare alaptat, a fost alaptat exclusiv primele 6 luni (adica fara ceai/apa/sucuri/zeama de supa, intelegi tu! ) si scaunele lui au avut toate nuantele de la verde inchis (insa de la fier) si pana la maro deschis-deschis, cu graunte ca boabele de mustar. Asa este kk de LM. A avut perioade in care "kk-cea" dupa fiecare masa si perioade in care nu a facut nimic timp de 5 zile. Si este perfect sanatos!
Taty spune:
Multumesc mult pt raspunsuri!
Monica, nu am ajuns inca la pediatru ci doar la dr de familie...
Ma bucura ce-mi spuneti, dar ca sa inteleg mai bine, e ok ca scaunele sa se skimbe si sa ramina in noua forma/culoare? Deci nu vor mai reveni la culoarea initiala: aurie/mustar?
De ce sunt alarmata e pt ca anul trecut cu baietelul am patit ceva asemanator, am mers la un medic gastroenterolog care a zis: aaa, este diaree infectioasa si la analize i-au iesit "levuri" sau "leucocite"...am fost internati pe loc si tratament injectabil cu antibiotic...pe de alta parte ajungind ulterior cu problemele fetitei mai mari la alt gastroenterolog - dr conferentiar, deci cineva bun in domeniu, acesta ne-a spus despre faza de mai sus ca e normal ca scaunul copilului mic sa aiba aceste manifestari...si ca trebuie lasat in pace...deci m-au cam ametit de cap...
blackgirl0 spune:
Off, vad ca inca esti neincrezatoare!
Citeste aici:
http://www. copilul. ro/Scaunul_bebelusului_cand_sa_ne_ingrijoram-a1917.html (scoate spatiile)
Dac spui ca i-ai facut deja 3 analize din kk si toate au iesit ok, de ce iti mai pui problema? Incearca si cu un pediatru, insa nu cred ca raspunsul va fi altfel decat ca: asa-s scaunele la bebeii alimenatti exclusiv la san. O explicatie posibila: si laptele de mama isi schimba consistenta si calitatea de-a lungul zilei/perioadei, depinde si de ce anume mananci tu (incearca eventual sa mananci tu si cand ai avea diaree: mai consistent, mai mult orez, galbenus de oua, banane, ceai de menta).
Succes!
Sabina spune:
e normal, stai linistita, culoarea verde nu ineamna nimic, realx, e perfecta:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Taty spune:
Din suflet multumesc!
Asa e, blackgirl, sunt neincrezatoare...si sunt la al treilea copil, s-ar zice ca ar trebui sa ma relaxez, dar se vede ca devin din ce in ce mai paranoica!Am avut ceva probleme si cu copilasii mai mari si mi-e frica sa nu gresesc pe undeva si sa se repete istoria.
Multumesc mult, Sabina!