Cine are experienta cu temperatura bazala ?
Acum 19 zile mi-a revenit ciclul dupa nastere (la 1 an si 1 luna de la nastere ca sa fiu mai exacta). Am inceput sa imi iau TB si pentru ca vrem un nou bebe si pentru ca sa vad ce se mai intampla cu organismul meu si, in mare, daca am cicluri ovulatorii sau nu. Nu am foarte multa experienta cu TB asa ca nu stiu cum sa imi explic ca acum 3 zile am avut acea scadere brusca a temperaturii care semnifica teoretic eliberarea unei cantitati mari de LH si probabil ovulatia, dupa care temperaturile au crescut, iar azi am avut din nou o scadere brusca de temperatura exact ca acum 3 zile (adica de la 36,9 la 36,5, iar inainte de aceste scaderi temperaturile au variat numai intre 36,7 si 36,9). De mentionat ca nu iau nici un fel de medicamente si inca alaptez destul de des.
Chiar sunt curioasa si cate femei cunosc si folosesc aceasta metoda. Prima sarcina eu am obtinut-o ajutandu-ma cu TB. Asa am aflat ca in perioada aia eu ovulam dupa ziua 20 a ciclului.
Raspunsuri
lavinia78 spune:
In primul rand este foarte importan cum si cand iti iei temperatura bazala.
Pentru acuratete se ia intrarectal in fiecare dimineata, aproximativ la aceeasi ora si inainte de a te da jos din pat sau a face orice fel de miscari bruste. Cel mai indicat este un termometru cu mercur (normal nu electronic sau alte balarii).
Pentru a afla exact care este ciclul tau ar trebui sa iti faci graficul temperaturii cel putin doua luni.
Nu stiu daca faptul ca inca alaptezi influenteaza in vre-un fel temperatura bazala. Asta ar putea sa iti spuna cele care au deja copii.
Nu inteleg cum de ti-a venit ciclul la 1 an si 1 luna dupa nastere
Mult succes! 

MTHFR - C677T heterozigot + Lupus anticoagulant + Tiroidita Hashimoto
1 sarcina IA si 3 naturale oprite in evolutie (5s,6s,7s)
alinushca spune:
Lavinia, uitandu-ma la semnatura ta vad ca ai si tu destule pe capul tau. Imi pare rau pentru sarcinile pierdute si iti doresc sa gasesti doctorul si tratamentul care sa te ajute. Doctorul cu care mi-am inceput eu sarcina (tutunaru) daca ai mai avut probleme (si eu mai avusem) cam da tratament preventiv pentru cam tot ce ar putea fi in neregula. La mine a functionat.
Nu am reusit sa gasesc pe net cum influenteaza alaptarea temperatura bazala. Stiu sa mi-o iau corect. Am mai practicat metoda asta timp de un ciclu si a dat rezultate din prima. Acum presupun ca trebuie sa mai astept sa se lamureasca graficul. Sunt cam 3 variante: ori e un ciclu anovulatoriu, avand in vedere ca e primul, si o sa tot continue sa tzopaie intre 36,5 si 36,9; ori a fost doar o intamplare ca a scazut de 2 ori asa mult temperatura; ori chiar am ovulat de 2 ori ca despre asta am gasit destule informatii pe net. Merci oricum de raspuns.
Cat despre ciclu dupa 1 an si o luna, este absolut firesc. Alaptarea este in continuare cea mai sanatoasa chestie pe care o pot face pentru baiatul meu avand in vedere ca este sezonul cu cel mai mare risc de raceala si gripa, iar laptele ii furnizeaza destui anticorpi ca sa il tina cat mai protejat. Alaptand destul de mult, ciclul poate sa nu vina si pana la 2 ani. In strainatate sunt chestii normale. La noi cred ca putinele femei care aleg sa alapteze au senzatia falsa ca la 6 luni sau maxim la 1 an trebuie sa se opreasca. Nici nu mi-ar fi venit la 1 an si 1 luna dar am intervenit eu taman pentru ca ne mai dorim copii.
ANI.G spune:
alinushca in primul rand felicitari ca esti mamica si ca mai vrei asa repede inca un copilas 
Sa-ti ajute DD tot din prima
Acum o sa o contrazic un pic pe Lavinia, sper sa nu se supere.
Temperatura ar trebui masurata vaginal. E bun si termometrul electronic, mai bun ar fi daca ai cu doua zecimale.
Asta cu influenta alaptatului asupra temperaturii se poate sa fie o problema(nu stiu nimic despre).Furtuna hormonala se mentine pe perioada alaptarii, insa mai mult cred ca e vorba de prolactina crescuta in timpul asta, iar din experienta mea cu prolactina crescuta iti spun ca NU influenteaza TB.
Fa-ti, daca nu ai un cont pe FertilityFriend si te va ajuta muuult de tot.
http://www.fertilityfriend.com/
Succes si sa vii cu vesti buuuneeee !!! 
http://clipedinviatamea.blogspot.com/ - DESPRE INFERTILITATE SI NU NUMAI...
tveety spune:
alinushca felicitari pt sarcina si iti doresc un fratior cat mai curand! Eu cand masuram TB facem, cum au scris si fetele cu termometru de mercur, dimineata la aceeasi ora inainte sa ma ridic din pat si masuram TB cu termometrul sub limba, imi era prea incomod vaginal cu al meu langa mine.
Am TB in jur de 36,5. Dupa ciclu era sub, la ovulatie coborea pana la 36,3-36,4 si in a doua jumatate a ciclului era minim 36,8 pana in ziua 26-27 (ciclul meu este de 28 zile) si chiar valorile maxime masuram in ultimele zile, bucurie marei apoi cadere pe masura. Din cate am citit pe net impantarea se soldeaza cu o scadere brusca, chiar sub valoare medie a TB, de unde revine iar si se urca chiar mai sus decat erai dupa ovulatie. Se spune ca un grafic ideal pt o gravida este ceea trifazica. Adica dupa ciclu se misca in jurur unor valori, dupa ovulatie creste in cu 0,3 grade iar o scadere la implantare dupa care temeperatura trece paragul de 37C si devine si mai ridicat decat in cateva zile dupa ovulatie.
Sper ca ai inteles cea ce incearcam sa-ti explic despre cresteri si scaderi ale TB.
Siteul indicat de Ani.G este cea mai buna ce am gasit si eu, iar acolo gasesti si mii de grafici anovulatori, ovulatori sau de gravidute. Bafta sa fi fost implantare la tine aceea scadere!!!!! Sper ca aflam rezultatul acestei ciclu
si va fi cat mai curan unul cu bebe!
http://lt2f.lilypie.com/jJSZp3.png
alinushca spune:
Va multumesc frumos. Acum folosesc intr-adevar un termometru digital ca avand deja un baiet pe langa mine nu imi mai permit sa astept minute in sir la unul cu mercur.
tveety, eu mai beau apa noaptea ca mi se face sete de la alaptat si atunci temperatura gurii sigur e influentata de temperatura apei. sa nu mai zic ca nu stiu daca nu dorm si cu gura deschisa din cand in cand asa ca la mine nu merge varianta asta comoda.
Si eu folosesc fertilityfriend. Deocamdata nu arata deloc bine graficul. Incep sa cred ca e vorba ori de ciclu anovulatoriu, ori ca alaptarea intr-adevar are efectul asta de zig-zag continuu pe grafic. Azi sunt deja ziua 21 si nici urma de crestere semnificativa a temperaturii. Nu ma ingrijorez insa. De ramas eu raman destul de repede. Sa duc sarcina s-a dovedit uneori a fi ceva mai complicat. La tine ce se intampla?
ANI.G, prolactina asta sigur are in continuare o influenta mare. Acum vreo maxim 2 luni am fost la o ecografie la care inca se vedea pauza totala prin sistemul meu reproductiv. Intre timp am luat Vitex in speranta ca va reusi sa contracareze putin prolactina si asa mi-a venit ciclul. Dar nu-i musai ca si ovulez, tot din cauza prolactinei. Iarta-ma ca te intreb. Ai anticorpi antifosfolipidici? Nasha mea are o o asemenea problema, desi din toate testele pe care le-a facut nu a prea reiesit clar ca ar fi vreun sindrom anume. Tromboze a facut de mai multe ori, a pierdut si o sarcina. A renuntat sa incerce sa faca copii ![]()
. Vara ei primara care a moshtenit aceeasi boala (tatii lor au avut-o) are un baietel care sufera de artrita inca de la 3-4 anisori si inca unul mititel nascut recent. Ce greutati trebuie sa poarte unii oameni ![]()
Mult succes si cate o minune va doresc si eu! 

ANI.G spune:
alinushca nu am facut inca anticorpii antifosfolipidici, in schimb i-am facut pe cei antispermatici si a iesit bine
. Sunt f. legati cei doi. Se spune ca daca e unul ar fi si celalat.
Cat despre Z21, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Poate ovulezi mai tarziu, mai ales din cauza prolactinei mai mari. Important e sa ovulezi si sa prinzi momentul, restul e in mainile lui Dumnezeu.
http://www.fertilityfriend.com/ticker/28667f/ttc.png
tveety spune:
alinushca noi luptam cu ologoazoospermie, la mine graficele au iesit de multe ori ca la carte cu ciclu la capat. Insa eu am pus ff mari sperante in acest garafic. Stiam can va veni ciclul exact, macar eram pregatita cu tot ce ai nevoie in aceea zi. Eu din investigatiile facute am descoperit doar ca anticorpii tiroidei sunt mai mariti la mine, dar tromofile sau altceva n-am facut pentru ca nu am avut nico sarcina ....mai revin cu povestea mea.
Insa sunt multe fete care raman gravide si daca alapteaza, nu te da batuta depisteaza ovulatia cu TB si eventual cu testele de ovulatie si veti obtine un fratior curand!
http://lt2f.lilypie.com/jJSZp3.png
djlaura01 spune:
fetelor eu imi iau tb 37.2 doar o zi luna asta am avut 37.5
apropo am inceput luna asta deci cum si ce sa fac?
ANI.G spune:
Mi se pare totusi destul de mare temperatura, dar nu asta e important ci sa fie luata mereu la fel.
FertilityFriend te ajuta mult cu graficul.Asa vei sti cam cand ovulezi si cam cat iti e faza luteala http://www.fertilityfriend.com/
Succes

http://www.fertilityfriend.com/ticker/28667f/ttc.png