Urgent sfaturi despre masina de spalat vase!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Sare ti-a luat multa pt ca o foloseste cam jumatate de an.Agent de clatire se pune mai des.La a mea se procedeaza asa-setez duritatea apei,pun sare,agent de clatire(stralucire pt sticla)inainte de prima spalare,apoi inainte de fiecare ciclu de spalare ii pun tableta/detergent pudra.Tableta eu as pune o cu bula albastra in sus,dar nu cred ca e mare diferenta-pe ambalajul detergentului ce spune?Alex,ai setat -o bine ca duritate a apei?Ca uneori asta e problema.Elia,la 5 persoane speli 2 masini pe zi ,nu cred ca ai nevoie neaparat de cea de 15 seturi.Oricum trebuie sa ai multe farfurii,tacamuri,etc pt masina.Daca pui oale/vase mari se umple repede,tu stii cum se gateste la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

eu am 2 pb cu masina mea de vase:

oalele nu le spala ca lumea, chit ca le pun in pozitie buna, cu gura in jos, fara sa fie altceva peste ele. dunga de pe margine ramane.de regula pun la program de 55 gr, programul dureaza 96 de min. sa incerc o temp mai mare? farfuriile rezista si ele la temp. mai mari?

si 2. senzorul de sare mi-e tot timpul aprins, ch. dc am pus sare. pun prea putina? e posibil sa se fi stricat ceva pe undeva de se duce sarea? ati patit? am un whirlpool semiincoroprabila.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Mie mi-a luat cam 1 kg de sare,tu cat ai pus?Daca ramane dunga o scot cu cillit bang spray,sau era o pudra speciala pt oale ...nu mai retin cum se chema.Cu cilit se pastreaza stralucirea inoxului pt mai multe folosiri.

Mergi la inceput

nu am pus atata sare..dar ma gandesc ca ar tb sa se aprinda cd nu mai e deloc, nu?

na, i-am pus si eu cam 1 kil de sare sa vedem cum va aparea azi senzorul. va tin la curent
trebuie sa iasa apa atunci cd scoatem rozeta aia din spatiul ala pt sare, nu?

edit 2. na ca s-a stins beculetu...deci trebuie muuuuulta sarejenn,
era cat pe ce sa chem service-ul la ea.

asa..cu oalele..ideea e ca eu nu vreau sa le spal inca o data manual.plus ca fac alergie la detergentii de vase..ma irit ingrozitor. mi-e si lene si ciuda..ca doar de aia am masina, nu? sa spele TOT.
aa..si nu am pretentii chiar la gris prins de fundul oalei..
e drept si ca nu spal sa zic imediat ..mai stau cateva ore prin masina, se usuca..noah..da totusi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

victo, eu am whirpool,incorporabila,adg 175,cred.
imi intra aproape 1 kg de sare,solutie de clatire pun cam la 2 sapt(eu am apa cu duritate 26 ).
de spalatul oalelor nu sunt nici eu multumita.daca le pun in masina ca atare,adica neinmuiate si cu resturi mici...nu se spala bine,insa cand am chef (si trebuie) dau pe ele cu buretele si apa calduta,fara detergent,sa iau "grosul". asa imi ies f curate.
daca am doar farfurii,castronele,ibrice,pahare,atunci nu le mai "iau grosul" ci le dau o clatire si abia dupa pun detergent.cu clatirea e valabil si atunci cand se usuca vasele in masina.

Mergi la inceput

Vasele nu se pun cu resturi-eu le sterg cu niste hartie de bucatarie de bucatile mari,farfuriile le scurg in chiuveta de sos,la fel canile ,etc.Victo,dai cateva pufuri de cilit si bagi oala in masina,nu speli manual.Eu stiam ca vasele cu teflon nu se pun in masina.La grisul prins,lasi cratita cu apa in ea un timp,pe urma o bagi in masina.

Mergi la inceput

eu am bagat teflon in masina- rezultatul- mi le-a zgariat. idem vasele din plastic. astea vreau sa le scot din uzul casei, oricum.
dar atunci din ce sa fie tigaile sa nu se prinda, sa poti face clatite..omlete..
asa..si faza cu uscarea..pot intrerupe programul daca sunt prin zona si vad ca e la faza de uscare? sau voi ziceti ca este program asa setat, fara uscare?
ah..gogosel, dc tot ai aceeasi firma. ai reusit sa cureti filtrul? eu nu am putut scoate decat acela de plastic, mare, pe care de fapt nu raman resturi..dar sita aceea nu am putut-o scoate sa vaad ce e pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Paula,nu am curatat filtrul.doar cel alb.
dar de ce vrei fara uscare?
eu as prefera programul scurt insa nu le usuca suficient.fapt pt care le bag la eco.
in principiu poti deschide usa insa spre final ea mai evacueaza ceva apa.daca ratezi evacuarea,ramane acea apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Buna,
sunt si eu in cautare si cercetare de piata. Am citit ultimele pagini din subiect - foarte util!
Dar am o intrebare: care este diferenta intre incorporabila si semiincorporabila?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

Total incorporabila inseamna ca deasupra usii masinii de spalat se monteaza o usa din materialul mobilierului, mare cat toata suprafata usii, iar afisajul masinii ramane la interior. La semi-incorporabila se pune o fata din materialul mobilierului, dar mai mica si afisajul ramane la vedere.
Daca insa mobilierul este facut deja, sunt masinile neincorporabile care arata aproape la fel ca cele de spalat rufe...la exterior ma refer...si sunt mult mai ieftine.

Mergi la inceput