URGENT* Otita bilaterala stanga de 3x intr-o luna

URGENT* Otita bilaterala stanga de 3x intr-o luna | Autor: aidaciolac

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici. Vin in numele unei forumiste dragi sa va cer ajutorul

Da ati citit bine! Este vorba de "otita bilaterala stanga" de 3 ori intr-o luna.
Dar marea problema este ca diagnosticul este pus la un bebelus de 3 luni si jumatate , iar antibioticele nu vor sa isi mai faca efectul ...

Dr. Gheorghe de la Budimex spune ca este necesar sa ii monteze 2 tuburi de dren pana va gasi o solutie.
Dar daca solutia exista , de ce sa nu fie pusa in aplicare de la bun inceput?

Aveti idee unde trebuie gasita solutia? Ce medic mai trebuie consultat?
A mai trecut cineva prin asa ceva?

Va multumim anticipat si asteptam cu nerabdare informatiile de la voi!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Parerea mea este sa consulte si un alt ORL-ist.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Ok , alt ORL-ist. Dar la cine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

http://www.clinicaurechii.ro/archives/136

par destul de seriosi. nu stiu mai multe!
sanatate maxima!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandreea76 spune:

DR IORGULESCU SP Grigore Alexandrescu. Este acolo in fiecare dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Am avut si eu la fetita mea, cand i-am introdus biberonul..
Ai grija cum il hranesti, trebuie sa stea putin ridicat. De asemenea si salteluta de la pat sa fie putin ridicata. Eu zic ca e prea mic pentru operatie.. Doamne ajuta sa gasesti remediu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Dr Voda Ioana de la Clinica Nova.
Super medic.
Sanatate multa!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Va multumim dragelor si o sa transmit mai departe , desi cred ca a intrat taticul sa citeasca mesajele voastre.

Va pupam si multa sanatate va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Aida, lucrurile stau cam asa: in ceea ce priveste otita, aceasta este de multe ori favorizata la copii de o permeabilitate crescuta a tubului dintre nas si ureche. Din aceasta cauza, chiar si copii operati de polipi (cum e Dudu), pot face otite recurente (2 intr-o luna, prima cu perforare de timpan).

Noi am mers la dr. Gheorghe si ne-a recomamdat sa ne gandim la optiunea de a pune tubulete de dren; sunt 2 feluri, unele se pun pe o periada de 3-6 luni dupa care se auto-elimina, altele pot fi puse pe o perioada de cativa ani (daca prima varianta nu functioneaza). Desi suna infricosator, aceasta metoda este folosita in alte tari inca de la primul semn de otita, tocmai ca sa se preintampina eventuala infectare a lichidului colectat in patele timpanului. Nu stiu din care cauza la noi se amana acest procedeu, poate pt a fi medicii siguri ca il aplica doar acolo unde este neaparata nevoie.

Singurul risc daca bebe este mic poate fi anestezia totala.

Noua medicul de familie ne-a recomandat sa apelam la unul dintre cei doi (dr. Gheorghe sau dr. Iorgulescu), ambii fiind specialisti pe probleme de ureche. Noi am preferat varianta Budimex, se pare ca tehnica de interventii la ureche este mi buna.

Clinica urechii si personalul de acolo sunt specializati in audiometrie, nu in partea de diagnosticare. Daca medicul care pune diagnosticul are nevoie de ceva poze mai detaliate, va trimite cu siguranta acolo.

Cam asta este, noi deocamdata asteptam sa se vindece cat de cat otita, mergem apoi din nou la dr. Gheorghe la consult pt a vedea daca este nevoie de tubulete.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

BBle meu a facut de 2 ori otita in 10 luni. A doua oara i-am recunoscut din timp simptomele: de ceva zile nu manca asa cu pofta, temperatura la aceeasi ora era in crestere, era agitat si cand il curatam in urechi (chiar daca nu i-am bagat apa)observasem ca urechiusa cu probleme avea ceara rasfirata. adica: era murdar la intrare ca si cum era mucus intarit de culoarea cerei catre deschis galbui-albicios. cu cat observi mai repede, cu atat infectia nu ajunge la timpan.
Primul lucru: pus supozitor cu paracetamol, clar are muculetzi si pus in nas ciplox 2 pic x 3/zi, in urechi 1 pic x 2/zi de otocalm si de oftamesone N. Dus la dr ORL a2a zi.
Sper sa va ajute. Ideea e sa nu-l scoateti la vant cu urechiusele, sa depistati din timp scurgerea cearei si sa-l palpati in jurul urechii sa vedeti cum reactioneaza. Daca se fereste, e clar! Otita.
Eu il mai dau si cu crema de propolis extern si tamponat cu tinctura de propolis.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana mica

Aida, lucrurile stau cam asa: in ceea ce priveste otita, aceasta este de multe ori favorizata la copii de o permeabilitate crescuta a tubului dintre nas si ureche. Din aceasta cauza, chiar si copii operati de polipi (cum e Dudu), pot face otite recurente (2 intr-o luna, prima cu perforare de timpan).

Noi am mers la dr. Gheorghe si ne-a recomamdat sa ne gandim la optiunea de a pune tubulete de dren; sunt 2 feluri, unele se pun pe o periada de 3-6 luni dupa care se auto-elimina, altele pot fi puse pe o perioada de cativa ani (daca prima varianta nu functioneaza).

Desi suna infricosator, aceasta metoda este folosita in alte tari inca de la primul semn de otita, tocmai ca sa se preintampina eventuala infectare a lichidului colectat in patele timpanului. Nu stiu din care cauza la noi se amana acest procedeu, poate pt a fi medicii siguri ca il aplica doar acolo unde este neaparata nevoie.

Singurul risc daca bebe este mic poate fi anestezia totala.
...


cei de aici zic de canalele de drenaj din ureche insuficient dezvoltate la unii copii. din cauza asta secretiile nu se dreneaza si de aici infectia. tuburile ajuta secretiile sa iasa.

in belgia se pun tuburi la copiii care fac otite des (un numar pe sezon, cred ca depinde de pediatru si de evolutie) fata vecinilor mei a avut tuburi de 7 ori cand a fost mica. alt copil pe care il stiu a avut doar o data, au cazut intre timp dar nu mai face infectii. stiu personal si alti copii care au tuburi.

intr-adevar, se pun sub anestezie generala.

Mergi la inceput