Dialog cu medici: vitamine, minerale pentru copii
Raspunsuri - Pagina 4
Miillyy spune:
Multumesc mult pentru raspuns, o sa ma interesez la medicul nostru pediatru. Pana acum am fost la un doctor pediatru urolog care ne-a facut doar eco la rinichi, sfatuindu-ne sa nu facem cistografie datorita faptului ca este o procedura invaziva si nu ne-o recomanda. El spunea ca probabil este vorba despre un reflux de grad mic care se rezolva cu varsta.
Multumesc inca o data si va tin la curent.
M. cu cei 2 iepurasi - Mihnea & Codrin
http://picasaweb.google.com/mylenna2010
anca81 spune:
Va rog sa-mi spuneti cum se administreaza Pikovit sirop in caz de inapetenta unui copil cu varsta de 1 an si 4 luni (10.5 kg) si daca Vigantol trebuie intrerupt pe perioada administrarii. Multumesc si un An Nou fericit.
Anca & Carla (13.08.2008)
carmina0711 spune:
Buna ziua,
Am un baietel de 2 ani si 7 luni care din cand in cand se trezeste noaptea plingand cam pe la 23,30- 24,(adoarme in jurul orei 22) iar uneori si varsa, apoi adoarme imediat, iar a doua zi e bine, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Asta se intampla cam la 2-3 saptamani, uneori mai rar, dar acum a varsat 3 nopti la rand. E adevarat ca in perioada aceasta a mancat mai multe dulciuri...dar ma ingrijoreaza.
In rest e sanatos, vioi, uneori poate prea agitat.
Ce ma sfaruiti sa fac?
alxbob spune:
Doamna doctor, nu cred ca a fost vorba de bronhopnm. pt ca modificarile au disparut dupa numai 6 zile, ceea ce este greu de crezut dupa o bronho acuta.
Noi ii dam IMUNOFIX acum dupa acest episod. Fetita este dezvoltata normal: 2 ani si 10 luni, 16 kg, 98 cm. Mananca bine si cat "mai natural" si sanatos cu putinta.
Va multumesc.
Citat: | ||
citat din mesajul lui DrCMandric
buna seara si Un An Nou cu sanatate si numai bucurii!! scuze de intarziere. am citit mesajul dumneavoastra si pot sa va zic, din ce ati scris, ca in nici un caz nu este vorba de o vina. pur si simplu, a fost un germene destul de agresiv, daca a determinat o bronhopneumonie; nu tine numai de organismul gazda; si, oricum, am inteles ca va consultase anterior un medic (cel care a prescis augumentinul si antitermicul) si nu ascultase ceva deosebit pulmonar, altfel nu va lasa sa mergeti acasa, va recomanda din start internarea; in ce priveste febra inalta, cu frison, aceasta mai poate aparea in primele 3 zile de la inceperea tratamentului (chiar daca se administreaza antibiotic, tot mai apare febra); cat priveste valoarea de 37 cu 3, nici nu e febra; pana la 3 ani temperatura se masoara intrarectal si este cu jumatate de grad mai mare decat cea externa (axilar sau auricular); deci, pana la 37 cu 5, iar seara sau cand este foarte cald in casa si 37 cu 8, nu este febra, deci nu are rost sa va ingrijorati; oricum, cel mai bun termometru este cel cu mercur (are cea mai mica rata de erori), va sfatuiesc sa monitorizati temperatura cu el si sa va orientati, in functie de ce v-am scris; sanatate multa! ps. cat priveste tipul de vitamine, spuneti-mi ce ati administrat pana acum si care e starea actuala a copilului, ca sa-mi pot face o imagine, si apoi vb |
DrCMandric spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica70 Buna ziua,am si eu o problema. Fetita a avut in primele doua luni de la nastere "stridor" ,adica un foarte usor fornait care mi s-a spus ca e de la lipsa de calciu.Prin urmare inca de la nastere i-am dat calciu sirop si am continuat tot asa cu putine si scurte pauze.La fel a luat vigantolul.Si totusi la doi ani si m-am trezit ca are "sechele de rahitism" adica pieptul infundat ! Deci se presupune ca vigantolul nu a avut niciun efect Anul trecut adica la 3 ani si ceva i-am facut toate analizele ,chiar si fosfataza aia din care reiesea ca nu are rahitism ... iar calciul era usor crescut chiar.Drept urmare am abandonat calciul,i-am mai dat eu din proprie initiativa ulei de peste,capsule pe care le inghite.Dar groapa din piept e tot acolo la locul ei si la cat e de subtirica va mai trece mult pana nu se mai observa asa de tare. Intrebarea mea e ce sa ii dau acum baiatului de numai 4 luni in loc de vigantol? Daca patesc asa ceva si cu el? El s-a nascut cu 4,100 kg,spre deosebire de fetita 3,200 kg si n-a avut niciun stridor ,drept urmare in afara de vigantol nu i-am dat inca nimic.Il alaptez si la fel am alaptat fetita.E si mai solid la torace,nu pare a avea nimic,dar nici la fetita nu s-a prea zarit nimic pana pe la un an jumate doi si abia dupa aia s-a vazut tot mai rau,pe cum se inalta. In rest n-am avut probleme de sanatate cu ea,mananca orice si foarte diversificat,dar putin cantitativ,iar uneori are perioade in care mananca prost de tot - dar tot are energie cat sapte . I-am mai dat Cavit,fier (asta ii iesise la limita),alte siropele pentru pofta de mancare,iar acum de cateva zile am inceput cu Pikovit si culmea asta chiar are efect,pana acum e primul la care se vede ceva ,sper sa si tina chestia asta. MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009) "Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales." Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului" |
buna ziua!
sa stiti ca multi copii au prezentat aceasta problema la administrarea vitaminei D per os - picaturi (Vigantol, Vitamina D3, etc); acest lucru se datoreaza absorbitiei deficitare la nivelul intestinului, iar suplimentarea numarului de picaturi nu este o solutie (doar in cazul tratamentului acut al rahistismului); la fetita dumneavoastra parerea mea ca sunt sechele de rahistism, deci nu necesita un tratament; dati pana la varsta de 7 ani, in anotimpul rece calciu si vitamina D3 (uleiul de peste care il mentionati e super bun); in rest, pentru modificarile toracelui este indicat de a inscrie copilul la un sport care sa utilizeze in special musculatura toracica (ex. tenis, inot - exista inscrieri si pentru varsta aceasta);
la baietel, ar fi bine (daca reusiti sa va procurati - in tara nu se comercializeaza) sa administrati vitamina D2 (im.)si dupa varsta de 6 luni Vitamina D3 (po) - in doze stoss de 200.000.ui.; insa oricum, este obligatorie administrarea timp de 10 zile pe luna de calciu (lactic, gluconic), chiar daca este alaptat.
numai bine!
DrCMandric spune:
citat din mesajul lui bisy83 Unui copil de 5 ani i se mai administreaza calciu,vigantol sau alte vitamine daca analizele sunt bune pe perioada iernii? Este dezvoltat bine are 25 kg dar as vrea sa stiu daca ar trebui sa mai ia vigantol sau alte preparate de vit d, mentionez ca a luat doar in primul an de viata si ca am citit de curand ca o sticluta se inactiveaza in cateva sapt, eu ii dadeam pana se termina toata sticluta. Multumesc |
toate studiile din literatura de specialitate au demonstrat ca pana in perioada adolescentei se depune la nivelul scheletului toata rezerva care este necesara in perioada de adult, deci cel mai corect ar fi ca in anotimpul rece sa primeasca un supliment de vitamina D si un preparat de calciu; in tara noastra recomandarile oficiale sunt pentru administrarea acestei scheme macar pana la varsta scolara (6-7 ani); dupa varsta de 2 ani nu se administreaza decat in anotimpul rece (lunile septembrie-aprilie), 10 zile/luna, lunar, la alegere, ce preparate doriti.
DrCMandric spune:
citat din mesajul lui anca81 Va rog sa-mi spuneti cum se administreaza Pikovit sirop in caz de inapetenta unui copil cu varsta de 1 an si 4 luni (10.5 kg) si daca Vigantol trebuie intrerupt pe perioada administrarii. Multumesc si un An Nou fericit. Anca & Carla (13.08.2008) |
pentru aceasta varsta se administreaza 1 masura de 2 ori /zi,1 luna; iar vigantolul nu se intrerupe pana la varsta de 2 ani, nici daca ar fi bolnav si ar primi antibiotic sau alte medicamente.
o zi buna!
anca81 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DrCMandric
pentru aceasta varsta se administreaza 1 masura de 2 ori /zi,1 luna; iar vigantolul nu se intrerupe pana la varsta de 2 ani, nici daca ar fi bolnav si ar primi antibiotic sau alte medicamente. o zi buna! |
Multumesc pentru raspuns
Anca & Carla (13.08.2008)
monica70 spune:
Multumesc mult pentru raspuns.N-am inteles insa ce inseamna acele im si po puse in paranteza la vit D2 si D3.Mai ales la D2 care nu se gaseste la noi - ma intereseaza ca sa stiu cum sa explic cuiva din afara tarii.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
DrCMandric spune:
citat din mesajul lui monica70 Multumesc mult pentru raspuns.N-am inteles insa ce inseamna acele im si po puse in paranteza la vit D2 si D3.Mai ales la D2 care nu se gaseste la noi - ma intereseaza ca sa stiu cum sa explic cuiva din afara tarii. MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009) www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank"> |
imi pare rau, am scris cum sunt obisnuita pe reteta: im= intramuscular(injectabil) si po = per os (cale orala); ambele forme de vitamine sunt sub forma de fiole de 100.000ui,200 mii si respectiv 600 mii de unitati; sunt bune de oricare fel, insa cel mai util ar fi de 200 mii. va spuneam de 2 forme pt ca D2 se face doar intramuscular,forma care se administreaza la sugari pana la 6 luni; vitamina D3, chiar daca este fiola si scrie pe ea uz im/iv , se poate administra si pe gurita, la sugari peste 6 luni; denumirea comuna internationala este de colecalciferol; din ce am auzit exista in italia, franta, anglia, grecia, insa cred ca se comercializeaza si pe anumite forumuri, mai interesati-va.