Relatia unui fost copil abuzat cu copiii
Raspunsuri - Pagina 6
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui accept92 Noi nu suntem un tribunal. kirstenbach a cerut niste sfaturi si a fost sfatuita sa comita un abuz psihologic. Sa-i spuna omului cu care are o relatie (deci probabil se incadreaza la conditiile iubire/incredere) ca nu va fi un tata bun, sa mearga intai sa se trateze. Daca iubesti si nu poti sa acorzi incredere faci rau celui pe care afirmi ca il iubesti. Si pe langa toate astea chiar cred ca acest om poate fi un tata bun. Din putinul pe care il stiu despre el. De exemplu a avut un "break down" inseamna in cazul sau ca a plans. Deci nu si-a exteriorizat pe nimeni trairile negative, a avut cea mai sanatoasa reactie. Mai ales din partea unui barbat nu e usor. Nu inteleg de ce si-a cerut scuze apoi, dar ma rog...o avea legatura cu trecutul sau intunecat. Nu intelege relatia intre un parinte iubitor si copilul sau. Pai de unde sa o inteleaga bietul om daca nu a avut aceasta sansa? Cei care duc abuzul mai departe sunt oamenii care n-ar recunoaste in veci ca au fost abuzati. |
De data asta ai simplificat fiinta umana pana la absurdul absurdului si ridicolul ridicolului.
"iubitule, am incredere ca poti fi un tata bun!"
"ok, iubito, am inteles, watch me!"

Ti-am mai zis, nimeni nu-ti poate lua dreptul de a sustine experimentele facute pe copii (din pacate...)
accept92 spune:
denitezel observ ca mereu citezi mesajele mele insa raspunsul tau nu are nicio legatura cu continutul postarii mele si niciodata nu ai contra-argumente. Raspunsul tau este intotdeauna emotie negativa si atat. Zero continut, zero argumente! Doar reactii de geneul revoltator!, absurd!, ridicol!. Declara-ti draga mea la semnatura simpatia pentru persoana mea si nu te mai obosi sa o exprimi dupa fiecare postare daca nu ai nimic de spus. Ca am observat de mult ca te las cu gura cascata si creierii blocati, incapabila sa dai o replica cu continut.
denizel spune:
| Ca am observat de mult ca te las cu gura cascata si creierii blocati |
Asta e perfect adevarata!!!! :)))))))))))))Dar eu, daca as fi in locul tau, nu m-as culca pe asemenea lauri
accept92 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Asta e perfect adevarata!!!! :)))))))))))))Dar eu, daca as fi in locul tau, nu m-as culca pe asemenea lauri |
Nicidecum nu imi asum eu meritele pentru creierii tai blocati, stai linistita. Mai degraba as da vina pe alcool din putinul pe care am putut sa il aflu din postarile tale.
denizel spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui accept92
Nicidecum nu imi asum eu meritele pentru creierii tai blocati, stai linistita. Mai degraba as da vina pe alcool din putinul pe care am putut sa il aflu din postarile tale. |
Kirstenbach, cred ca observi luciditatea din analizele lui Accept :)). Si cred ca vei tine cont de aceasta atunci cand vei citi sfaturile primite
kirstenbach spune:
Nu am inteles exact situatia cu copilul din casnicia anterioara, de ce se simte cumva in exteriorul relatiei dintre tine si copil, pentru ca din postarea ta nu reiese daca ar fi avut ocazia sa se apropie mai mult (daca locuiti impreuna toti 3 de exemplu), deci subiectul asta nu il pot atinge.
Vorbea copilul din el cand spunea ca nu intelege dinamica relatiei dintre un copil si mama lui iubitoare.Se poarta foarte grijuliu cu baietelul chiar daca la inceput i-a fost greu.Baietelul meu e foarte afectuos,pur si simplu vine si te imbratiseaza,te pupa,iti spune ca te iubeste etc.Si cand i-a facut lui asta,s-a cam blocat.Acuma e ok cu imbratisarile si pupaturile spontane.
kirstenbach spune:
Ceea ce nu inteleg eu este de ce nu poate relationa cu copiii mici pana in 6-7 ani.Ca abuzat a fost pana a plecat de acasa,deci de ce nu are o problema cu copiii peste 7 ani?
Sigur ca nu putem stii ce fel de parinte va fii dar eu il vad cum e cu baietelul meu.Dar asa e doar cu el,cu alti copii are probleme.Pentru mine a contat mult ca ii pasa,ca incearca,ca nu foloseste trecutul drept scuza"asa sunt eu si gata".Am avut cativa amici abuzati foarte grav in copilarie si nici nu voiau sa auda de copii,erau foarte vehementi.Ori el constientizeaza de ce a avut acel break-down,vorbeste despre asta,plange,incearca,ii pasa.Cand mi-a cunoscut baiatul si a fost supus de el la multe imbratisari si pupaturi,cand am vazut ca nu se simte in largul lui,i-am spus ca putem merge in dormitor pana isi revine.Niciodata nu l-a respins cu toate ca vedeam ca nu ii este usor.
Spunea cineva sa ma intreb ce ma atrage la un om care a fost abuzat.Am stiut de la inceput si nu a fost nici o problema pentru mine.Ce m-a atras deci?Autenticitatea lui,simplitatea,o anume inocenta,te poti baza pe el la bine si la greu.
ary_v spune:
[quote]citat din mesajul lui rrox3
Conchita exista parinti abuzatori si parinti echilibrati.
Cei abuzatori fac nuantele de gri prin cat de abuzatori sunt.
Parintii echilibrati nu sunt sfinti, sunt oameni liberi, al caror constient si subconstient sunt in contact si care isi pot iubi curat copii.Greselile lor nu produc traume.
[quote]
Rrox vrei sa detaliezi putin ce ai scris aici? De ce crezi ca greselile lor nu produc traume?
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui ary_v [quote]citat din mesajul lui rrox3 Conchita exista parinti abuzatori si parinti echilibrati. Cei abuzatori fac nuantele de gri prin cat de abuzatori sunt. Parintii echilibrati nu sunt sfinti, sunt oameni liberi, al caror constient si subconstient sunt in contact si care isi pot iubi curat copii.Greselile lor nu produc traume. [quote] Rrox vrei sa detaliezi putin ce ai scris aici? De ce crezi ca greselile lor nu produc traume? |
Fiindca greselile lor nu atenteaza la echilibrul copilului. Fiindca isi iubesc copilul si ii arata asta, fiindca sunt alaturi de el, atenti la nevoile lui. Si chiar daca nu fac intotdeuna ce trebuie copilul va invata doar ca sunt si ei oameni si fiecare om greseste. Cu siguranta greselile lor nu-l vor umili pe copil, nu-l vor face sa se simta neiubit si neimportant, nu vor atenta la santatea lui psihica. Adica poate ca o sa-i dea suc de portcocale la 2 luni si o sa-l doara burtica, da' asta nu-l va marca psihic. La asta m-am referit.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui kirstenbach Ceea ce nu inteleg eu este de ce nu poate relationa cu copiii mici pana in 6-7 ani.Ca abuzat a fost pana a plecat de acasa,deci de ce nu are o problema cu copiii peste 7 ani? |
Probabil in jurul varstei de 7 ani a inceput sa-si dea seama ca nu el e de vina pentru ce i se intampla, ca nu e un copil rau. Ca mama este cea rea. Si a inceput sa aiba speranta, sa vada luminita de la capatul tunelului. Sa stie ca la un moment dat va creste si va scapa. Si atunci perioada cea mai neagra ramane cea fara speranta, din copilaria mica.
Sau poate s-a intamplat altceva in jrul varstei de 7 ani. A aparut cineva suportiv in viata lui. Poate un prieten. De ce nu il intrebi?
Stii, in primul rand sfatul meu este ca el sa urmeze o terapie, nu pentru tine sau pentru ipoteticul vostru copil, ci pentru el. Fiindca stiu cat de minunata iti devine lumea cand te eliberezi de umbrele trecutului. Si asta ii doresc si lui si oricarui actual sau fost copil abuzat. Daca o sa-i sugerezi vreodata sa urmeze o terapie, sugereaza-i pentru el, sa ii fie lui mai bine si mai usor, fa-o fiindca il iubesti. Despre asta este vorba in primul rand. Un copil veti avea sau nu, la momentul potrivit.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)