Fontanela
...am un bebe scump de 10 luni si jumatate si inca nu are fontanelele inchise ... a mea sotie a fost "speriata" de o alta prietena cu privire la inchiderea fontanelelor ... cine stie imi poate spune si mie la ce varsta se inchid? ... este problema daca se inchid mai tarziu? ... exista tratament si de care?
multumesc mult
Raspunsuri
joklk spune:
Fontanela ar trebui sa se inchida pana la un an si jumatate. Se ia pentru asta Vigantol.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
Adriana1979 spune:
Asa cum a spus si Joklk, fontanela se micsoreaza treptat, ajungand sa se inchida in jurul varstei de 1 an-1 an jumate. Ca sa se inchida mai repede se creste cantitatea de Vigantol, iar ca sa se mentina deschisa mai mult timp (in cazul in care are tendinta sa se inchida mai devreme) se scade cantitatea de vigantol. Cel mai bine ar fi sa vorbiti cu pediatra bebelului, ea ii stie cel mai bine evolutia. Insa sigur nu este cazul sa va alarmati acum!
Multa sanatate!
adra_bell spune:
Fetita mea a avut fontanela foarte larga la nastere. I s-a inchis pe la un an si 7-8 luni
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
pisellino spune:
la 10 luni jumate sa fie inchisa? glumesti? copilului meu i s-a inchis la 1 an si 7 luni asa ca e totul bine nu te speria si nu ii da copilului nimic pt inchidere, se inchide de la legea naturii
ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576
mihaela7575 spune:
Eu stiam ca poate sa ramana deschisa si pana la 2 ani.Nu te alarma,e inca devreme.
joklk spune:
Pediatrul ar trebui la fiecare control sa va spuna cat de deschisa mai este fontanela. Pediatrul nostru asa face. Fetita mea (nascuta prematur la 29 de saptamani) a avut o perioada cad a avut fontanela prea mare pentru varsta care o avea. Ni s-a marit doza de Vigantol si s-a rezolvat. Acum la un an si aproape trei luni fontanela este aproape inchisa. Totusi despre temerile acestea sotia ta ar fi cel mai bine sa vorbeasca cu pediatru.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
triple_axa spune:
multam fain de raspunsuri ... m-am mai documentat si eu intre timp si am reusit ( cel mai important lucru) sa o linistesc pe a mea sotie ...