fiv vs. iui

fiv vs. iui | Autor: dia_na

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Vreau sa va felicit pentru informatiile foarte utile mentionate pe acest forum, este foarte bogat si totodata plin de speranta.

Ma alatur si eu voua in aventura catre institutul Kaali. Am ales alternativa Budapesta si Dr. Kovacs. Am citeva intrebari legate de asta si de situatia personala, daca aveti timp si idei poate ma ajutati cu raspunsuri / sugestii:

1. Daca e Dr. Kovacs in concediu / plecat la conferinte la un moment dat cine il inlocuieste? Ati avut cumva o asemenea experienta?
2. Inainte cu cit timp trebuie facuta programarea la Dr. Kovacs? E okay pe email sau e necesar pe telefon?
3. As avea nevoie de o parere legata de ce credeti ca ar fi indicat pt mine IUI sau FIV, va pun mai jos in sinteza analizele facute in 2 luni consecutive in z 2, respectiv z3:
FSH (mUI/mL) - 5.9, 5.2 (normal)
LH (mUI/ML) - 6.5, 3.7 (normal)
Estradiol (pmol/L) - 309.6, 1017 (a doua valoare e prea mare, dar aveam atunci un chist functional pe OS care intre timp s-a resorbit)
Prolactina (microUI/mL) - 497.2, 566 (normal)
Inhibina B <10 (prea mica, >45 era normal)
Hormon antimullerian AMH (microg/L) - 0.5 (prea mic, intre 1 si 8 era normal)
TSH (microUI/mL) - 3.16, 1.93, 2.24 (normal)
FT4 - okay de fiecare data
Antitiroglobulina si Anti TPO - normale
Dupa cum vedeti estradiolul e mare intr-o luna, ceea ce poate sa fie din cauza chistului functional sau rezervei ovariene (zice ca daca estradiolul e mare, mascheaza un FSH artificial mic, desi practic luna dinainte au fost okay ambele).
Eu am 35,5 ani, sotul e okay cu spermograma, nu am avut niciodata sarcina, infectii sau altele. HSG nu am facut, am inteles de la voi ca se pot verifica trompele si la Budapesta. Tiroida e super verificata din ce vedeti, iau supliment de Iod pt a scadea un pic TSH-ul, dar doar de o luna, e prematur sa refac analizele.
4. Pt FIV am inteles de la voi procedura, imi puteti spune care ar fi pasii pt IUI? Cit ar trebui stat in Budapesta, sau mai precis in ce zile e necesar sa fii acolo?

Multumesc anticipat pentru orice idei, sugestii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Cred ca dr. iti vor spune sa nu mai pierzi vremea cu IUI, ci sa faci direct FIV.
inhibina B si AMH sunt mici, asa pare sa fie o problema cu rezerva ovariana.
FSH poate sa fie mascat de E2. Si 309 pmol/ml e mare (chiar daca el se incadreaza in norme!... la hormonale o interpretare corecta e mult mai subtila decat la multe alte analize, cred eu), ca sa nu mai vorbim de cel de 1017 - asta e mare de-a binelea pt. Z2-Z3.
De-aia e bine ca ai facut si celelalte 2 analize de rezerva ovariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

sfatul meu..fiind pacienta dct Kovacs..am fost la un consult deja...viitoare Fiv la anul...inainte de a merge la budapesta te duci si fcai HSG,,altfel faci degeaba drumul
acolo la budapesta nu se afce HSG,..iti spun eu sigur..se face cu totul alteceva dar nu HSG

ptr mai multe informatii vino si vb pe FIV Ungaria

cat despre IUI sau FIV nici un dct .nici Kovacs printre altele..nu iti va spune pana nu te prezinti la un prim consult cu dosarul de analize

deci dute si fati HSG

eu sunt caz concret
treb sa fac IUI in oct la Kovacs..si nu mam putut duce din motive financaire dar bien am facut..caci in noiembrie am facut al 3 HSG si diagnostic naspa treb sa fac operatie de scoaterea trompelor si direct la FIV apoi..dar totul a luminat acel HSG

mai devreme sau mai tarziu......minunea va aparea si pe strada mea..............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_na spune:

Multumesc mult de raspuns, pogonici. Esti sigura ca nu se face HSG la Kaali? La ei pe site scrie ca se face si am citit pe un alt forum ca o fata din Oradea a facut HSG la Debrecen.
Aici e linkul unde zic ca fac HSG:
http://www.ivfpregnancycenter.com/index.php?p=5

Merci, ma voi programa cit de curind.

Va pup pe toate si "lots of baby dust" cum zice pe forumurile straine.

:-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

mai bine ii scrii lui kovacs si il intrebi////si te vei lamauri

mai devreme sau mai tarziu......minunea va aparea si pe strada mea..............

Mergi la inceput