Varicela sau ce?
Dragi mamici, fata mea, care are 3 ani si jumatate, s-a trezit de dimineata usor infundata in nas, nas care i-a si curs toata ziua. I-am dat nurofen, ca si stranuta si vorbea pe nas. Spre seara a inceput sa faca febra. Cand am observat eu ca ceva e in neregula cu ea (era maraita si nu ii convenea nimic) avea 38,6 grade. I-am mai dat un nurofen, iar febra i-a scazut. Se plangea ca o sacaie bluza, asa ca i-am ridicat-o si am vazut ca are doua pete rosii pe coaste (distantate una de cealalta), iar pata pe care cu o seara in urma o observasem la ea pe coloana vertebrala, era acum mai mare, si avea o pustula ca o boaba de roua in mijloc. I-am mai gasit alte doua pete rosii (fara "varf") pe spate, si in rest are pielea curata.
Credeti ca e vorba de varicela? Sau ce poate fi? Mentionez ca ea e vaccinata. Pana maine cand vorbesc cu pediatra (nu o sun de acum ca sa vad cum evolueaza pana maine, ca sa am mai multe informatii), o sa stau de veghe, asa ca astept raspunsurile voastre.
Parca imi amintesc ca daca ar fi vorba de varicela, nu se trateaza cu nimic, decat antitermice daca e cazul si lotiuni impotriva mancarimilor. Am dreptate? Sau ma gandesc la alta boala a copilariei? Ca sunt cam bulversata acum...
Multumesc!
Raspunsuri
Laura25 spune:
Din ce povestesti, pare a fi varicela, intr-adevar. Asa e, doar antitermice daca face febra si ceva local sa ii calmeze mancarimile (pudra mentolata). Si copii vaccinati pot face boala. Sanatate multa!
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ayla21 spune:
Asa arata varicela.
Insa ne-a spus si noua dr ca in acest sezon circula multi "crocobauri", adica virusi altoiti, iar unul de "sezon" este o altoire intre viroza respiratiorie si varicela.
Simptomele variceleli sunt:
- febra intre 38 si 39,4 C
- indispozitie, oboseala si stare de rau
- apetit diminuat sau disparut
- dureri de cap si inflamatia gatului
Dar daca esti sigura ca a fost vacinata contra varicelei...
Deocamdata da-i doar antitermice, pana o vede doctorul.
*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*
Luana 10 months *..*..*..* Light a candle for Alma *..*..*..* Sea drop Maria
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for in my ever hopeful quest for life fulfilled.
You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
sirod spune:
din ce spui, pare varicela.Oricum pana maine o sa-i apara destule pete rosii care se vor transforma in pustule cu lichid, asta in cazul in care e varicela.
La noi in famile, tocmai am scapat de carantina pe aceasta tema, inclusiv eu am "prestat".
Te sfatuiesc si eu ca fetele, antitermice si solautii anti-mancarime, daca e cazul.La noi a mers bine mixtura mentolata si in locuri sensibile albastru de metil.
sanatate!
Ayla21 spune:
Peritol sa da la varicela sau alte alergii, urticarii, eczeme, dermatite. Linisteste copilul si inlatura mancarimea.
*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*
Luana 10 months *..*..*..* Light a candle for Alma *..*..*..* Sea drop Maria
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for in my ever hopeful quest for life fulfilled.
You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
Tisina spune:
Fetelor, pana la culcare, fii-mea si-a mai imbogatit "colectia" cu noi pete rosii, iar din cele observate inainte, unele au deja pustule. Asadar, cred ca totusi e varicela. Febra vad ca nu a mai facut (oricum o sa o mai verific si la noapte), asa ca nu i-am mai dat nimic. Si noroc ca aveam in casa Calamine (solutie mentolata), ca deja i=am dat pe unde avea tendinta de a se scarpina. Ma uimeste rapiditatea cu care evolueaza. La pranz avea fix cinci pete, dintre care doar una cu "mot", iar seara la culcare avea vreo 15. Au inceput sa ii apara si pe brate, plus una la baza parului pe frunte. Asa trebuie sa fie? Ma asteptam sa dureze mai mult.
Laura25 spune:
Da, Tisina, asa e. Evolueaza repede si apar multe in par, pe fata, pe trunchi. Apoi al doilea val e pe bate, coboara pe picioare si ... gata. Febra nu e obligatorie, ai mei au avut amandoi varicela si nu au trecut de 37 nici unul din ei. Copiii mei au avut bube si in gura si pe pleoape ( arata mult mai rau decat se simt ei de fapt) si in zona genitala si intre bucutze (acolo a fost cel mai trist, ca era tare dificil de sters/spalat dupa facut ceva, mai ales ca inca aveau pampers amandoi).
Sanatate multa!
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Tisina spune:
Va multumesc de raspunsuri si incurajari!
Mai am totusi o intrebare: daca febra nu sare de 38, sa ii mai dau antitermic? Sau sa o las fara?
aandreea76 spune:
Tisina si eu cred cae varicela. Nu cred ca va mai face febra. De obicei, dupa ce apare eruptia, nu mai fac febra. Daca totusi face, cred ca ar fi bine sa ii dai nurofen, ca e si antiinflamator si bubele astea tot niste inflamatii sunt, nu? Si pe alea unde nu merge cu mixtura mentolata, ca sunt locuri mai sensibile, da-i cu mercurocrom. E o chestie rosie care pateaza, dar si usuca si nu ustura. Previne infectarea bubelor. Fiica-mea a facut tot pe la 3 ani si avea si intre labii, pe gingii, in ureche, la colturile ochilor, a fost plina. Arata saraca...de ziceam ca nu va mai fi normala niciodata, mai ales pictata cu diverse mixturi...
madau spune:
Foarte bun este si ROMAZULAN. E o tinctura din musetel, mie mi-a facut tare bine. Se dilueaza cu putina apa fiarta si racita si se da pe bubite. Dezinfecteaza si le si usuca mai repede
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX