Urinare rara copil 2 ani

Urinare rara copil 2 ani | Autor: Carmena

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am o problema cu baietelul meu cel mic, pe care cu cel mare nu am avut-o si nu prea stiu cum sa o cataloghez. M-am gandit ca poate v-ati mai confruntat cu problema aceasta.

Bogdan s-a dezvatat de pampers la 2 ani, fara mari probleme. De atunci si pana acum(acum are 2 ani si 4 luni) s-a mai scapat din cand in cand pe el accidental. Nu l-am certat rau, am fost insa mai fermi si am incercat sa ii explicam ca e baietel mare si e cazul sa ceara pipi la olita sau WC. Asa am procedat si cu Stefan, si nu avem probleme cu el.
De vreo 2 saptamani insa,Bogdan face pipi tot mai rar, de max 2-3 ori pe zi, si atunci la insistentele noastre. M-am uitat la culoarea urinii, nu este modificata, doar putin inchisa la culoare, concentrata sa zic. Nu pare sa il doara ceva si oricum, cred ca ne-ar spune daca l-ar durea. Mentionez ca nu bea f multe lichide, dar toate adunate, cred ca bea in jur de 1l de lichid pe zi.
Oare sa aiba vreo problema cu tractul urinar? L-am stresat oare noi si o fi de natura emotionala, tot intrebandu-l daca face pipi? Vreau sa il duc la medic sa ii fac o eco la rinichi, dar m-ar ajuta f mult si parerea mamicilor sau a medicilor de pe forum, as stii de unde sa o apuc ca sa zic asa.

Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Cere sa i se faca sumar de urina si urocultura. Apoi, ecografie.
De abia dupa rezultatele analizelor, se va putea sti ce problema are copilasul tau.
Sanatate.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

si eu am observat ca dupa ce a renuntat la pampers s-au rarit urinarile si cred ca e normal caci asta inseamna defapt controlul asupra vezicii. Nici al meu nu se omoara cu bautul lichidelor (asta este cu adevarat o problema), dar cred ca nici tu ca adult nu te duci mai des la wc. Eu nu-l mai spresez toata ziua cu intrebarea: 'faci pipi?' ci doar inainte de nani sau daca plecam de acasa, altfel cere el cand e cazul.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Si Sebi de cand a renuntat la pampers pe timp de zi face pipi cam de 3-4 ori.Dar face calumea nu cu taraita asa cum face cand are pampers.Rareori mai face pe el,dar nu i-am spus niciodata nimic,vine singur si-mi spune ca a facut pipi in pantaloni si sa-l schimb.De unu singur a renuntat fara sa-i ceara nimeni...
Pampers ii pun dupa cum cere da ori ba

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">

Perle de shef!!
*Miracolul nostru*

[b] "If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

daca renunta la pampers e normal sa fie mai rar pipi, ca e baietel mare si se rusineaza eu cred ca e totul normal dar ca sa fii cu inima impacata fa-i controalele de rigoare
si felicitari, robi al meu are 2 ani si tot in pampers face

ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Multumesc de raspunsuri fetelor Eu ca adult, merg de mai multe ori la toaleta pe zi, dar recunosc ca de fel sunt mai"p...cioasa"
Maine merg sa ii fac urocultura, si apoi sa vizitez si medicul lui, poate ma trimite la o eco. Nu ma ajuta ca nici pe net nu am citit nimic relevant cu aceasta problema.

Multumesc inca o data. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Ana face raar pipi, soacra ce o mai dispera, din 10 in 10 minute ii zice sa duca la toaleta dar Ana nimic. Nu are nicio problema, i-am repetat analiza la urina, e totul ok. Pur si simplu cred ca are vezica mai mare si nu simte nevoia sa se duca dupa fiecare cana cu apa la toaleta. Si eu sunt la fel, la nunti sau petreceri nu calc pe la toaleta, tin si 12 ore si beau sucuri multe. Eu zic sa nu-ti faci griji, numai daca observi ca se chinuie sa faca, sau ca plange cand face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Maya m-am mai linistit.

Mergi la inceput