Ce efecte are ciocolata la copilul de 2 ani?
Ieri i-am dat copilului meu ciocolata kinder, 2 bucatele. A mai mancat ciocolata in urma cu o saptamana, 2 bucatele mici (si totul a decurs normal). A fost prima data cand nu am reusit sa-l adorm la pranz, trezit fiind de la ora 9. La ora 22 nu vroia sa doarma, desi era frant de oboseala. Ciocolata da insomnie? Ati mai patit asa ceva?
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
Raspunsuri
Elle_seb spune:
Da, ciocolata da stari de agitatie la copii si insomnie si cred ca mai exact zaharul pe care il contine. Cred ca e prea devreme sa-i dai ciocolata, o sa aiba timp destul de dulciuri. La varsta asta ar trebuie sa manance fructe, nu ciocolata.
Elle
http://www.immunocalromania.blogspot.com/
http://www.immunocal.md
pisellino spune:
elle, foarte corect, nu ar trebui sa manance ciocolata, dar cand ii vezi cum intind manutza mititeii sa le dai si lor si mai fac si ochii aia mari de plangaciosi ti se inmoaie inima si mai scapi cate o patratzica
sufletdinger, daca poti mai bine abtine-te ca asa patesc si eu cu robi, mananca ciocolata si nu doarme de-mi termina neuronii
ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576
AVoogt spune:
Din cate stiu eu ciocolata nu este indicala copiilor mai agitati .
Insa la fata mea nu are nici un efect, chiar daca ii mai dau cateodata putin dupa masa de pranz si apoi mergem la nanic... topaie pana-n pat se mai intoarce putin si dupa 2-3min doarme profund
Daca aveti probleme cu somnul ...mai bine renuntati la ciocolata.
de
AVoogt
abramburika spune:
Nici un efect. La noi are efect de "mai vreau" !
Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
monica70 spune:
Niciun efect: si cu ea si fara ea a mea e super energizata ziua si doarme tun toata noaptea, dar si cca 1-3 ore ziua (si acum la 4 ani).Deci eu i-am mai dat sa guste si cand era mai mica, ca doar si eu sunt consumatoare inraita de ciocolata .
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"
anisiap spune:
nici un efect la noi...... sunt chiar cereale cu cioco aici pt copii de la 8 luni ,spuma de ciocolata ca desert yaurt cu cioco
roxy spune:
parerea mea e ca depinde de copil.Dar pentru a nu se ajunge la faze de genu da si mie mama, ca vreau si cu lacrimi in ochi e sa nu vada ca mancati.Iar cand e prin magazine sunt atatea solutii care sa-i ia ochii de la ciocolata .Sau daca nu si nu, atunci e de preferat ciocolata alba, pentru ca cea ce da agitatia este cacaoa din ciocolata, e ste la fel cum e cafeaua pentru noi, de aceea da insomnii si dependenta.
Laura25 spune:
Raspunsul baiatului meu (la 4 ani, e adevarat): "mananc dulce ca sa-ti dau pupi dulci".
La ai mei nu am sesizat vreo problema legat de ciocolata. Si eu i-am ferit de zahar si de dulce pana pe la 2 ani, dar de cand i-au prins gustul, cam cer la fiecare desert. Ma gandesc la baietelul tau ca ori e el mai sensibil, ori au fost alte lucruri in ziua aia care l-au agitat (vizite, musafiri, diverse intamplari de peste zi), nu neaparat ciocolata.
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
szivarvany spune:
Eu stiu imediat cand fi`mea papa ciukalata peste portia ei Asa ca evitam sa nu se intample "accidente" O apuca alergatul si o stare de energie instantanee
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !