diabet tip Mody

diabet tip Mody | Autor: anna-pa

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ce stiti despre diabetul mody? sunt curioasa daca are perioada de remisiune ca diabetul tip 1. fetita mea are un alt tip de diabet, cred. In care celulele pancreatice sunt in limite normale, deci nu au fost distruse. facem insulina de 3 ori pe zi-inca, dar in fiecare zi vine cu cel putin 2 hipo, in general dimineata, la 13, la 16, la 22.Multumesc Adrianei si Danielei ,pentru suport.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bazz spune:

sper sa ma fac inteleasa: diabetul mody este o forma de diabet specifica adultilor,dar care apare la copii. Seamana cu diabetul de tip 2,doar in sensul ca nu sunt distruse in totalitate celulele betapancreatice. Totusi diabetul mody nu necesita tratament cu insulina, ci doar dieta si uneori antidiabetice orale.
Poate ca afli mai multe detalii,cautand pe google "diabet mody".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Buna bazz!
Am cautat pe net, am tot studiat ce se scrie despre diabetul mody. Stiu ca acele celule nu sunt distruse iar fetita mea de doar 7 ani a avut un rezultat al analizelor celulelor Gad, Ica si Ia2, foarte bun.
Parametrii sunt normali. Insa, diagnosticul a fost diabet. Stii ce mi-a raspuns un medic de la institutul Paulescu? " are glicemiile mari? i s-a pus diagnosticul de diabet? face insulina?" raspunsul a venit tot din partea medicului pentru ca eu am ramas lipsita de inspiratie: " are diabet doamna!"
Am cautat si am gasit o serie de analize ce se pot face pe mody. Insa fiind mai mult de 60 de tipuri, iar fiecare in parte are un cost de 4000 ron, inchipuie-ti....
Am postat acest subiect,ca poate cineva cunoaste sau are in preajma o persoana cu mody. Pe de o parte, mi s-a spus ca la Mody niciodata glicemia nu trece de 150. Pe de alta parte, necesarul de insulina al copilulul meu este de 8 unitati per zi la o greutate corporala de 21-22 kg. Se pare ca este un necesar foarte mic. Poate ca nici ea nu trebuie sa primeasca insulina si iar fi de ajuns un regim alimentar si pastilute inainte de mesele principale....dar in Romania nu se fac prea multe analize cand se pune un diagnostic. Se merge din aproape in aproape si se vad in timp reactiile la tratament.
Si ca parinte, asta ma omoara. Ma simt neputincioasa si ma intreb daca exista o alta solutie decat sa imi intep zilnic copilul...
numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Despre diabetul la copii (indiferent de tipul lui) se discuta aici
Voi copia si mesajele voastre in cadrul acestui topic
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145497&whichpage=1

Mergi la inceput