Concediul pre si post natal
Stiu ca acest subiect a fost dezbatut si paradezbatut pe mai peste tot dar ma confrunt momentan cu o situatie disperata si am nevoie de sfaturile voastre.
Conform legislatiei am profitat de "portita" si am optat pentru maximum de 84 de zile de prenatal, nelasandu-mi nici o marja de eroare, deci 84 zile fix inainte de DPN. Am nascut dupa aceasta data (diferenta e de 9 zile calendaristice), iar acum nu mai pot sa indeplinesc acel minim necesar de 42 de zile de concediu lauzie si nu mi se mai acorda indemnizatie de crestere copil. La Asistenta Sociala mi s-a spus ca depinde de angajator aici, angajatorul nu are nici mai vaga idee si insista sa ma duc sa prelungesc medicalul, medicul de familie spune ca nu se poate... sunt total confuza si speriata ca ramanem fara venit.
Stiu acum ca alegerea a fost neinspirata, dar fiind in pericol de nastere prematura toata sarcina, mi s-a parut ok la vremea respectiva. S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie??? HELP!
Raspunsuri
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simona_1983 Stiu ca acest subiect a fost dezbatut si paradezbatut pe mai peste tot dar ma confrunt momentan cu o situatie disperata si am nevoie de sfaturile voastre. Conform legislatiei am profitat de "portita" si am optat pentru maximum de 84 de zile de prenatal, nelasandu-mi nici o marja de eroare, deci 84 zile fix inainte de DPN. Am nascut dupa aceasta data (diferenta e de 9 zile calendaristice), iar acum nu mai pot sa indeplinesc acel minim necesar de 42 de zile de concediu lauzie si nu mi se mai acorda indemnizatie de crestere copil. La Asistenta Sociala mi s-a spus ca depinde de angajator aici, angajatorul nu are nici mai vaga idee si insista sa ma duc sa prelungesc medicalul, medicul de familie spune ca nu se poate... sunt total confuza si speriata ca ramanem fara venit. Stiu acum ca alegerea a fost neinspirata, dar fiind in pericol de nastere prematura toata sarcina, mi s-a parut ok la vremea respectiva. S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie??? HELP! |
In primul rand - fii calma si lasa disperarea, ca dauneaza copilului!
Vei primi CIC fara nicio problema. Singura dificultate va fi acoperirea celor 9 zile intr-un fel sau altul, adica:
- concediu medical (nu de lauzie!!)
- concediu de odihna (daca mai ai de luat)
- in cel mai rau caz - concediu fara plata.
Ultimele doua variante depind de angajator, prima de medic.
Deci, cel mai negru lucru care se poate intampla este sa ramai neplatita acele 9 zile diferenta, ceea ce nu este un motiv de disperare pana la urma!