Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna seara!
Din pacate, am reusit (din nou) sa fac praf laptopul. Am reinstalat eu ce am stiut dar se pare ca nu pot sa vad filmuletele puse de Adriana. Dupa ce se va ocupa cineva de calculator, voi reveni cu comentarii. Ce pot spune fara sa urmaresc articolele, este ca toti avem un bagaj genetic in spate. La mine in familie, in partea mamei, s-a cam murit in urma infarctelor, in vreme ce in partea tatlui, longevitatea este la conducere. La sot, la fel, longevitatea este cea care isi spune cuvantul in ambele parti. Pe de alta parte, nici la mine, nici la sot in familie nu exista vreun caz de diabet cunoscut. Cu toate astea....

Iusti iar a vomat astazi. Tot dupa ce a mancat lapte cu cereale. Asa ca scoatel deocamdata laptele din alimentatie. Din fericire, nici astazi nu i-am facut insulina si nici maine nu i-o voi face. Am vorbit cu 3 doctori (diabetolog, pediatru si un neurochirurg - pentru ca imi este cumnata, aceasta din urma) si toti imi spun ca nu am de ce sa ma impacientez, ca nu este de internat sau de facut niste analize suplimentare (cel mult un coproparazitologic) dar parca tot nu stau linistita. Doamna doctor diabetolog mi-a spus ca in spital cel mult il vor hidrata pe perfuzie asa ca am preferat sa ma chinui eu acasa cu saruri de rehidratare.
Glicemiile sunt bune. Dar nici nu l-am mai testat asa des. Astazi a avut dimineata 87 si la pranz 90. O sa ii mai iau glicemia la culcare.
Stresante zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Buna fetelor! Am lipsit in ultima vreme. V-am citit doar. Noi dup ace vreme de 12 zile am fost pe doua insuline, mixtard 30/70 dim si seara, datorita glicemiei de la orele 16, ce aproape zilnic era intre 200-250, am trecut iar pe 3 administrari. Si pentru ca ar fi fost prea frumos ca glicemiile sa fie liniare, acum avem batai de cap cu glicemia de la 19. Asa ni se intampla si inainte de a trece pe cele 2 administrari: la orele 19, glicemia era intre 180-250...Nu inteleg cum se poate ca la orele 13 sa faca 3 ui Actrapid, mananca 60 h, la 16 vine cu glicemie 80-100 si i-am scazut hidratii de la 20 la 17, iar la ora 19 glicemia e 200...
Voi stiti ce se intampla? cine e de vina pt glicemia asta? am verificat si-n hrana: indiferent de absorbtie ( paste, piure, galuste..) aceeasi afurisita de glicemie. In conditiile astea, va spun sincer ca mor de ciuda: tineam copilul pe 2 administrari si aveam aceleasi glicemii. Ne luptam cu cea de la 16 pentru ca apoi glicemia de la 19 era 80-120. Nici d-na doctor nu a stiut ce sa-mi spuna: de ce nu-i ajungea insulina la 16 dar la 19 glicemia era buna?
De cand ne-am intors la trei administrari Daria se plange tot mai des de durere la administrare
Intre timp, am inceput un tratament homeopat cu Dr Cadar. Sper sa scapam cel putin de o insulina in urma tratamentului...Daca organismul raspunde, efectele vor fi deosebite. Daca nu, rau nu-i va face tratamentul acesta. O data pe saptamana, Daria face reflexoterapie si reiki.
Imi doresc sa ne vindecam si nu-mi vad copilul traind asa. As fi vrut sa sterg, " sa ne vindecam", insa este corect: ea este bolnava, eu sunt bolnava de durere si neputinta!
Poate veti spune: diabetul nu se vindeca. De acord, dar exista exceptii.
Imi spun mereu ca este un vis din care ne vom trezi si boala va disparea, ca Dumnezeu va gandi " ok, v-am pedepsit, acum va iert, v-ati invatat lectia, de acum inainte veti avea mult mai mult grija de voi, de cei din jur, veti fi mai buni, mai ...mai...mai..." pentru ca oricum nu stiu unde am gresit...
Vom incerca orice: bioenergie, radiestezie si ce o sa mai descopar benefic pe internet. De spovedit nu am facut-o niciodata, sunt credincioasa insa nu mi s-a parut important acest lucru, dar o sa o fac si pe asta: ma stradui acum sa gasesc un preot.
Oare o iau razna? Sper sa nu...
Va pup dulce si va doresc glicemii bune si Dumnezeu sa va apere!
Oare El cunoaste suferintele noastre? Oare cat le va mai permite?
Chiar daca nu va cunosc, sunt absolut convinsa ca sunteti niste femei minunate ce v-ati ingrijit intotdeauna copii si familia.
Ca asa le e dat oamenilor buni: sa-ndure....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

...

studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Doamne, Anna-pa, am crezut ca sunt singura daramata acum.
Si noi trecem prin clipe grele. Iusti tot nu mananca iar astazi dimineata avea senzatie de voma (nu a avut ce sa vomite) si era ametit. Abia se tara prin casa. Glicemia a avut-o 53 cand s-a trezit dupa ce peste noapte fusese buna. Acum mancat un pic peste jumatate de banana si 20 de grame de paine. Glicemia 98 la vreo doua ore de la masa. Deja a slabit aprox. 700 de grame.
Nu mai stiu ce sa fac. Nu stiu cand o sa inceapa sa manance si nu inteleg totusi ce indigestie tine 5 zile.
Maine va veni pediatra sa-l vada si vom incepe sa facem niste analize. Ce analize, habar nu am. Ca niciuna dintre doctorite nu pare sa inteleaga ce are.
Nu mai stiu incotro sa o apuc. Credeam ca o sa am niste sarbatori frumoase si deja eu nu ma vad decat internata in spital cu Iusti.

Sanatate multa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna,imi pare rau sa vad ca nu sunteti fericite ,asa cum ar trebui sa fim cu toate
Mirela,eu nu stiu ce poate sa fie,insa pt ca el nu mananca cred ca isi pastreaza gliicemiile din rezerva de glucoza din muschii,ceea ce nu e prea bine,pt ca la un moment se va termina si av fii rau,adica hipoglicemii,deci cred ac ar trebui sa l faci sa manance si mai ales legume fierte,cartofii ,gris,orez si nu lapte sau fierte in lapte asta pt asi reface depozitele de glucoza,bine acum asta ar fii parerea mea,si ca sa nu se ajunga la spital,va doresc din tot sufletul sa va fie bine,sa petreceti sarbatorile cu totii acasa,fericitii
Ana,i-ti doresc multa putere sa treci peste perioada asta,cu toate cred ca am sperat la fel ca tine,dar cred ca ar trebui sa fii realista sa intelegi inati tu ca apoi si cei din jurul tau vor intelege si vor fii mult ai ''relaxatii'' si toate o sa inceapa sa mearga bine.
despre noi ce sa zic ,am avut o perioada in care am luat o unitate de aici am puso dincolo,dar acum vad ca e bn,si eu ma lupt cu glicemiile mult,pt ca observ ca in timpul scoli face mai multa insulina ,in vacante mai i-au din ea,si tot asa,eu nu vreau nici sa i fac multa,deoarece e un pic plinuta,pt varsta,inaltime...daca face mai multa insulina si are tendinte de hipo automat mananca mai multi hidratii,tratand hipo,asa ca tot timpul trebuie sa o mentin sa fie ca ea cat de act buna 80-120,probabil de aici si hemoglobina 7-8 pe care le optinem,dar nu stiu,in fine acum cred ca le-am stabilizat cat de cat,speram sa fie bn urmatoarea perioada,abia asteapta sa mearga cu colinda,sa vina mosul
va doresc la toate SARBATORII FERICITE alaturi de cei dragii,la copilasii numai glicemii bune si darurii multe de la mos;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Ce fac dulcineii, cum sunt ?
Mirela, sper ca n-ati ajuns la spital, daca nu ai mai scris din weekend.
Cristina, cand a facut si ea, indigestie, eu i-am dat sticksuri, paine prajita, ceai indulcit cu zahar sau sucuri naturale de fructe, pt. a-si consuma glucidele. Dar noi n-am avut insuline premixate si puteam sa-i scad doza de rapida in functie de cat putea manca. Iar mancarea i-o dadeam cate putin, chiar daca ne intindeam mai mult cu ea.
Sper ca sunteti bine, totusi !
Adriana, abia astept sa vizionez link-urile date de tine, numai sa ma eliberez putin. Nici nu stiu cand voi apuca sa pregatesc ceva pt. Craciun. Noroc, cu mama !
Anna, e dreptul fiecaruia sa spere si sa faca, ce crede ca e mai bine pt. copilul lui ! Doamne ajuta, sa fie asa cum iti doresti !
Insa si ce spune Symo, "...cred ca ar trebui sa fii realista sa intelegi intai tu, ca apoi si cei din jurul tau vor intelege si vor fii mult mai ''relaxatii'' si toate o sa inceapa sa mearga bine." e de luat in vedere.
Ana, voi ce faceti ? Cum e Alex ?
De Teo si Tudor, stie cineva ceva ?
Laura, se bucura Edutu de zapada ?
Dani, ce face Robi in vacanta ?
Cristina se bucura de zapada si-l asteapta cu nerabdare pe cu darurile cerute in scrisoarea pe care i-a trimis-o.
Asteapta ajunul Craciunului si ca sa mearga la colindat.
Pana ne vor bate si noua colindatorii la usa, pentru voi, o colinda interpretata de un cor de copii !

Spor la pregatiri si ultimele .
Si glicemii dintre cele mai bune dulcineilor nostri !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Buna!
Suntem si noi pe calea cea buna. Am inceput sa facem si insulina dar micsorata pana vad ca manaca tot. Oricum mananca bine si cere singurel de mancare. Pacat ca are niste pofte care nu prea sunt recomandate in indigestii: ou, cascaval la cuptorul cu microunde (se inmoaie si cred ca nu cade tocmai bine la stomac). Nu am ajuns la spital, din fericire. a venit doamna doctor pediatru acasa si ne-a zis ca pe langa indigestie, are niste secretii pe gat, secretii ce provin din nas. Suntem acum pe picaturi si pufuri.

Nu am apucat sa mai cumpar nimic asa ca nu stiu ce o sa gatesc. Noroc ca sarmalele mi le-a adus soacra-mea deja. Cu carnea, din fericire tot ea este responsabila. Dar tot mai sunt atatea de luat. Nici cadouri nu am apucat sa iau perntru toti picii (am multi pe lista). Si ma e atat de putin timp...

Anina, mi-a placut grupul de colindatori. Si mi-aplacut si derdelusul vostru. Dar trebuie sa fie tare frig la voi. Eu nu suport deloc frigul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Mirela, ma bucur mult ca a inceput sa-si revina, Iusti !
Bine ca s-au observat secretiile, pana la urma.
Cu frigul, noi suntem obisnuiti. daca nu e un pic de ger, parca nu avem iarna.
Cine sunt picii aceia multi, de pe lista ta pt. ?
La mine e primul an, cand am reusit sa cumpar din timp cadourile, pe rand pt. fiecare.
Ne adunam la mama acasa, cu familiile noastre, eu si sora mea mai mare(mama nepotelelor), de Craciun. Abia astept Craciunul !
O si faina, in continuare !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Anina, eu obisnuiesc sa cumpar cadouri tuturor copiilor prietenilor apropiati. Si am ceva prieteni (unii cu cate 2 copii). Plus 2 nepoti si un finut. Dar ca sa fac fata, am renuntat la cumparat cadouri pentru adulti. Au ramas doar cativa (parintii si doctorii copiilor).
Si din acelasi motiv, incep sa cumpar din timp.
Iti dai seama ca si noi primim o groaza. Iarasi o sa calc pe jucarii prin casa.

Si eu abia astept Craciunul acum ca Iusti este pe calea cea buna. Dar trebuie sa ma apuc de treaba ca deja mi s-au anuntat inca un cuplu de prieteni ca ma vor vizita.

Vreau sa fac un tort cu indulcitor/fructoza. Va voi spune cum a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Mirela, e bine ca a inceput sa mai manance. Anina, multumim pentru colindul f. frumos al copiilor si pentru scrisoarea Cristinei, care este f. frumoasa. Cu mult roz, Mos mare - dietetic - si cu ganduri bune pentru verisoarele ei.

Si noi ne pregatim de sarbatori, va atasez un colind si va trimit multe ganduri de bine, sanatate si bucurie pentru aceasta sarbatoare din an, alaturi de cei dragi.

studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput