Parinti adoptivi in asteptare * 2 *
Raspunsuri - Pagina 7
simo_75 spune:
puffy-FELICITARI!UN PRIM PAS REZOLVAT!VA DORESC ASTEPTARE SCURTA!
Nu am nici o veste.Deocamdata asteptam,deja ma gandesc la reatestare,sa adun acte etc...
Sincer in aproape un an am facut tot ce mi-a stat in puteri.Telefoane in dreapta si in stanga,emailuri,drumuri in tara,nervi,lupta cu birocratia si cu anumite persoane care sunt anti-sistem si cate si mai cate.
O sa vedem ce ne rezerva anul 2010.Nu mai fortez lucrurile,le las sa curga ca vad ca fortate nu au iesit.
Astept un raspuns si sa vedem.Poate poate, insa nu ma mai agit.Deja eram cu nervii la pamant.Acum sunt foarte calma si relaxata.Puiul nostru va veni odata si odata si sunt sigura ca va merita toata asteptarea din lume si toate dezamagirile pe care le-am trait.
Sper sa reusim pana la urma !Nu ne lasam.
mariaa-multumesc!O sa fie bine si o sa imi implinesc visul de a avea doi copilasi.Pentru noi vor fii egali!!
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
puffy10 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simo_75 puffy-FELICITARI!UN PRIM PAS REZOLVAT!VA DORESC ASTEPTARE SCURTA! |
multumim, asemeni si voua....sa va fie cat mai scurta asteptarea....cu toate ca la voi e de ceva vreme.... mai sti ceva de legislatie??? vreo speranta in mai bine???
Citat: |
citat din mesajul lui simo_75 mariaa-multumesc!O sa fie bine si o sa imi implinesc visul de a avea doi copilasi.Pentru noi vor fii egali!! |
La ce te referi ca vei avea 2 copilasi , EGALI????
6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...
simo_75 spune:
puffy-am scris acum ceva timp ca ne-am hotarat sa mai incercam odata sa avem copilul biologic.Problema la mine nu era ca nu raman insarcinata ci de alta natura.
O sa-mi asum niste riscuri insa nu renuntam sub nici o forma la adoptie.De accea am spus ca vor fii egali.Sa vedem insa ce planuri are Dumnezeu pentru noi.care va fii primul
te pup si bafta!
Ana34 spune:
Salutare! Va citesc zilnic,si imi dau seama catte familii ne dorim un copil. Vad ca sunteti , ca si mine, veterane cu atestat, majoritatea dintre voi. Al meu e al doilea, valabil pana in septembrie. Si totusi inca nimic.Fetelor, aici e o problema! Oare ce am putea face sa scurtam acest timp mort care ne mananca sanatatea mentala si fizica?
Hai sa vedem oare ce putem face? Exclus sa cauta, noi copii, deoarece eu am gasit 2 si am ramas cu buzele umflate, chiar daca EU i-am prezentat la directie! Am avut cea mai nasoala perioada, deci nu muscati la chestii de astea decat daca aveti MARI pile.
Poate v-am zapacit, insa sper sa scriu si eu mai des, deoarece ar fi bine sa ne impartasim aventurile in lumea adoptiei.
OK! Ajunje! PA.
andas spune:
parearea mea este ca problema se afla la cei de la directia de protectie a copilului. De cate ori am discutat despre adoptie am observat ca repeta foarte des "interesul suprem al copilului" si procedurile, drept pentru care nu fac nimic in "interesul suprem al copilului" daca la stat timpul trece, leafa merge. Cui ii pasa de asteptarea ta, de nelinistile si intrebarile tale?
Manuelita spune:
Da, Ana, oricine poate face ceva: intai "largi conturul" criteriilor voastre de a accepta sau nu un copil (cu alte cuvinte: a lua in considerare si alte genuri de copil decat cel ideal asteptat cu ardoare de fix o anumita varsta, un anumit sex, o anumita etnie....)
apoi, cu zambetul pe buze (cand de fapt iti vine sa te urci pe pereti :))) suna la FIECARE DPC din tara asta si intreaba cu rabdare si voce blanda daca au vreun copil pentru voi. Si apoi, te poti duce si vedea acel copil, cu mintea si sufletul deschis, acordandu-i cu adevarat o sansa catre usa inimii voastre.
cu drag, o mamica fericita
Bellaiza spune:
Manuelita, te rog, primeste o . Ai atata dreptate.
Daca atunci cand ne-au sunat de la directie sa ne spuna de Stefan, refuzam sa il cunoastem pe motiv ca are 5 ani si 9 luni, azi nu aveam copilul minunat care este...Daca atunci cand i-am vazut dosarul si am vazut intr-un referat , ce-i drept mai de demult ca prezinta pseudoretard cognitiv, refuzam sa il cunoastem, azi nu aveam acest copil minunat...Daca atunci cand l-am cunoscut si nu stia cate degete are la o mana, nu spuneam si ce daca, va invata, este atat de prezent, de tandru si de vioi, azi nu aveam minunea aceasta in viata noastra.
De ce este minunat? Pentru ca ne-a ajutat sa ne intram in rolul de parinti, a avut rabdare cu noi, a inteles ca trebuie sa recupereze si sa invete multe si a invatat. Stie cifrele, face adunari si scaderi pana la zece, numara pana la o suta, recunoaste suficiente litere din alfabet, pe unele le si scrie, a invatat patru colinde si sorcova, a inceput engleza cu sotul meu si se descurca excelent, are o orientare in spatiu grozava chiar daca a trait intr-un satuc la tara, stie fraze intregi din povestile preferate si...as putea continua.
De ce va marturisesc toate astea? Doar pentru a va motiva sa urmati sfatul Manuelitei. Este practic tot ce putem face noi ca oameni care ne dorim un copil. Oricum, totul tine de Dumnezeu.
Va doresc o seara buna tuturor si fie ca visul sa vise implineasca!
Bellaiza
simo_75 spune:
ana34 si andas- aveti dreptate in ce spuneti!
In DPC-uri sunt oameni antisistem.Nu le pasa de copii,le pasa doar de scaunul lor!Fiecare padure are si uscaturile ei, nu?
Va spun ce trebuie facut-sa fim perseverenti si sa le mancam zilele , sa stam pe capul lor si sa-i stresam cu telefoanele.
Cat despre cereri in tara..m-am lamurit.Inafara de cei de la Suceava ,unde este o doamna extraordinara in rest lasa mult de dorit.
nu vreau sa intru in polemici dar asa este!
Nici cu cei din Bucuresti nu imi este rusine deci toti sunt in aceiasi oala.!
Intereseul suprem al copilului?Pai daca era asa atunci le gaseai mai repede o familie nu sa ajunga micutii la 6-7-8 ani sa nu aiba locul lor!!!
De etnie?Sigur,accept ,dar unde sunt?Am spus sa nu fie negru negru insa nu am exclus etnia.
manuelita-fetita ta este superba.Asa vroiam si noi,un copilas frumusel,nu foarte inchis la ten ,dar ni s-a spus ca nu mai sunt nici copii de etnie rroma,si atunci?
Sa speram ca anul asta sa fie mai cu noroc.
va pup
bubu73 spune:
Bellaiza, Manuelita cata dreptate aveti!
cate un buchet mare de pentru voi fiecare.
Eu am o printesa de aproape sase ani-in martie, m-a readus pe linia de plutire, are atata optimism incat trecem foarte usor peste unele greutati.
Ne doream un bebelus, insa DD ne-a scos-o in cale, si-I multumim.
Nu mi-am imaginat ca un copil poate oferi atat dragoste, imi spune ca ma iubeste, o intreb de ce.....imi zice ca, atunci cand era la asis maternala ii era dor de mine si nu ma stia, iar acum vrea sa recupereze.
Succes celor care au plecat in cautarea puiului lor si fiti cu inima cat mai deschisa.
simo_75 spune:
Sunt convisa ca fiecare vom simti la fel atunci cand vom avea puiul nostru.Fiecare o sa aiba povestea ei ,una mai minunata ca alta.Pana atunci insa nu putem decat sa ne bucuram pentru fetele care au reusit.E greu sa inveti si sa accepti din experienta altora.Trebui sa simti pe pielea ta ,sa traiesti astfeld e momente.
Ideea era ca noi nu cautam idealul,cautam copilul nostru.