Auto-diversificarea sau BLW
Raspunsuri - Pagina 6
Motana spune:
bubu,stiu ca alunele si chestii asa mici is interzise... da daca e ok cu boabele de porumb atunci nush
Mai vorbeau despre cerealele integrale ca nu, motivul l-am uitat, dar era si ala. hai ca mai vine mQ din urmacu cartea, si cine o mai cumpara.
Acuma vb asa haotic si apoi facem liste, ok?
Mq.. vreau si eu bunica lu' daris!! Intalneala placuta si have fun! pup tot familionul!
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
Pucku spune:
eu am urmat cu Steph o metoda f apropiata de BLW, care va fii utilizata si la bb din burtica
grasunica mea batea recordul la cat putea sa manance- s-a nascut cu 4.9 kg, la 6 luni trecea de 10 si la recomandarea pediatrului dupa 5 luni i-am introdu cereale, o lingurita in biberonul de seara, care pana la 6 luni au crescut la 3 lingurite, in 2 portii de biberoane...Steph avea formula de la 3 luni, ca eu am fost pusa pe antibiotic, iar la 5 am pierdut laptele definitiv asa ca a avut numai formula, la 6 , am crescut la 2 lingurite de cereale dimineata si bucatele de legume pe masa si banana, cand a reusit sa ii placa banana ii introducea si un pic in amestecul de cereale, pt ca nu puteam creste cantitatea de cereale, a trebuit sa cresc cantitatea de alti nutrienti, cand a reusit sa-mi accepte cartoful dulce si morcovul ii faceam supe la oala cu presiune si ii amestecam cele 2 legume in biberon, in oala puneam mai multe legume, dar de baut nu avea decat cele 2 + zeama de supa, incet incet am introdus mai multe legume si bucatelele de carne, branza, fructe ...cu lingurita am inceput pe la un an jumate spre disperarea soacra-mi care nu concepea cum copilul nu a facut inca cunostinta cu lingurita, si tot atunci am incetat combinatiile de supa si shakuri la biberon, imi aduc si acum aminte de manca 5 biberoane , dintre care unul cu fructe si lapte, unul cu cereale si lapte, unul cu supa si 2 de lapte simplu, + tot ce avea acces , fructe si legume crude, bucarele de branza, noi am folosit mozarela proaspata- bococcioni mini, carnita, peste , ou....paine, biscuiti, cheerios, pe mancare de-a noastra abea dupa 1,5 ani
cateodata ma gandesc ca manca mai mult atunci decat mananca acum, si inca si acum prefera legumele la abur sau crude, fara sosuri fara nika, carnea si pestele cat mai simplu, paine simpla, paste simple, nu mananca pireuri sau legume moi, daca nu au un pic de textura nici nu se uita in farfurie
ah, ca o curiozitate nu a acceptat cartoful decat la gradinita, la 3 ani, dar devora cartof dulce.....la 3 ani abea 22 de kg, acum are 27 si 1.40
imi aduc aminte ca ii faceam brochette/ frigarui din legume coapte sau la abur ce fascinata mai era sa le tina asa pe batz si sa molfaie la ele, ii puneam asa 2-3 cuburi pe un batz.... cred ca dupa 9 luni, nu mai retin exact
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
pooh spune:
Hopp si eu......Bubu, de subiect,ma intereseaza fff. mult....Deocamdata iau notite,incerc sa ma documentez cat mai mult....O dilema....daca nu introducem alimentele treptat,unul cate unul,cum ne dam seama de o eventuala alergie/intoleranta?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
Motana spune:
Intrebare de baraj: ce le spuneti pediatrilor cand vine vb de diversificare? ca sa stau eu sa-i povestesc despre blw n-am chef, e clar...
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
buburuza1979 spune:
o sa inerc sa ii zic in doo fraze... daca imi cere detalii ii dau si referinte.
oricum pana acum sunt multumita de ea mai ales ca la 4 luni m-a intrebat daca alaptez si cand i-am zis ca da a zis ok si si-a vazut de ale ei. nici vorba de zis de suculete sau mai stiu eu ce, cum am auzit la zmeurici... deci e la zi femeia!
ma gandesc ca poate stie si de asta ca pare ca are mentalitatea doctorilor de afara.
daca e "gigi contra" probabil ca o sa ii bag placa cu da da daaaaa si fac cum simt!
gogoasha
"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."
Motana spune:
http://continuum-fathering.blogspot.com/search/label/baby-led%20weaning
Un blog, are idei bune. Parca as incerca si eu sa ii pun un pahar cu apa, dar sippy cup, voi cum aveti de gand sa faceti si de care luati?
Sarea o sa fie grija nr. 1, e bine de stiut:
high-salt: >= 600mg Na per 100g of food;
low-salt: <120mg Na per 100g of food
miereamara spune:
Motana, eu i-am pus apa in sippy cup de pe la 5 luni, acum,la 10 luni dc ii dau sticla normala de apa, poate bea singur, adica inghite f probleme, la fel si cu paharel (am inceput cu paharele de platic, de unica folosinta, ca sa nu se loveasca la dinti sau gingii).
Am folosit sippy cup de la NUK, din acelea cu cioc mai moale.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
PatriciaArdeleanu spune:
'salutare!
hai ca am citit pe nerasuflate tot ce ati scris. foarte interesant.
la Rebecca am urmat diversificarea clasica la 4 luni, era hranita artificial si asa era moda atunci. Ba chiar mi s-a recomandat la 2 luni sa incep cu suc de morcov si mar, ceea ce am facut 1 sau de 2 ori si am renuntat pina la 4 luni, cind am (re)inceput cu cereale. am pasat tot pe urma si eram speriata de moarte de ideea inecarii...si inca nu mi-a trecut. este fitzoasa la mincare si avem probleme mereu la masa din cauza mofturilor.
metoda asta merge aplicata pentru inceput la o singura masa pe zi, de exemplu la cina?? pentru ca el de la 5 luni va fi multe ore fara mine acasa, si ma indoiesc ca socra'mea va intelege sa faca asa.
in cazul asta, ar papa doar lapte pina vin eu acasa sau eventual o masa de cereale...eh, trebuie sa vaz eu cum o scoatem la capat.
Motana, eh, daca tu iti faci probleme cum sa ii sxplici pediatrului, iti dai seama ca la noi e mult mai greu, ca majoritatea recomanda de la 2 luni portocale sau mar..
Mq, alina, bubu,
CriPOD spune:
miere, ce m-as distra sa vad un bebe band direct din sticla asa "casual". Dar cu Aidan nu ma mir, l-am tot urmarit io!
Apar si eu dupa o saptamana aproape... sa ma dau cu presupusu'...
pooh, am zis cred in alta postare, dar la 6 luni sistemul digestiv e mult mai matur la bebei decat la 4 luni. Schemele clasice sunt de pe vremea cand se recomanda diversificarea la varste fragede. Asa ca daca nu sunt alergii in familie si bebe pare fara probleme, nu trebuiesc luate masuri speciale. In plus, pana pe la 8 luni mare lucru nu ramane, mai tot iese cum a intrat, e perioada de invatare si experimentare, asta face sa fie introduse treptat, cantitati foarte mici.
Patricia, in primul an laptele e alimentul de baza. Solidele sunt alimente complementare. Cand nu esti acasa lasi tot lapte bunicii si sa te ocupi tu de partea cu solidele, dar eu cred ca bunica nu ar avea impotriva sa-i dea o feliuta de para sau cate ceva in manuta sa "se joace" cu ele. Dupa principiul BLW, solidele nu se dau de foame la inceput. Dai lapte la cerere, ca pana acum, iar cand il vezi bine dispus ii mai plasezi cate ceva de rontait si papati amandoi.
Motana, si eu tot sippy cup iau, nu stie sa bea din biberon deloc, cred ca-i mai simplu cu sippy.
Alimentele interzise sunt cele clasice: sare, zahar, miere, etc.
Eu ii voi spune dr de planul meu, dar daca nu e de partea mea, nu e treaba lui, in final e copilul meu si ii voi asculta argumentele, dar daca il prind ca-i neinformat il bag pe ignore. Pana acum n-a fost cazul si chiar am fost nazuroasa si dificila, ba i-am castigat si ceva respect, sper sa fie in barca mea totusi.
pepit
Motana spune:
Intrebare: sippy cup-ul tre sa indeplineasca conditii? Ca la astea chiar nu mai stiu, si asa am facut cercetari la biberoane de m-am acrit si am si cumparat cateva mari degeaba, stiu ce si cum tre sa fie, dar la astea e ceva anume? Trebe de marca sau de la magazinu' de 1 dolar?
Apoi cam asa:
- Daris se intinde dupa mancare, si ma frustrez: daca ii dau, pai cum sa ii dau eu Cheetosu' meu si altele ca pe cinstite.. nu mananca frate numa ce mancare o sa ii dau ei, adica, da o leguma o carne dar crek 80% e mancare care nu mananca ea. daca nu ii dau... pai nu ca bbii ar trebui sa manance cu noi, de la noi, sa share? Deci? cum fac?
- MqqM, cum sa o pun la masa cu noi, tu il tii pe Oliver in Bumbo sau in scaun de masa?
La noi sta asa in fund, dar nu singura, deci cum sa fac oare?
Plus faza e ca io mananc cand o alaptez, n-am mai stat la masa masa cu famelia asha.. ohoo de cand eram insarcinta, deci nu prea ii creez atmosfera propice, cum fac?
Sunt varza, no? Cam haotica, inca mai fac copiute din conspectele tale, Mq!
Pups!