cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Anca81, poate ii iese ceva dinte sau maseluta...daca de o luna face fitze mari..
Asa facea si al meu, inainte cu o luna de cresterea dintilor (i-au iesit 4 deodata) nu a vrut NIMIC, plangeam langa el, nu alta. Dupa ce au puscat si-a revenit. Orice vitamine i-am dat (ca am ajuns cu el la doctor cand am vazut ca nu vrea NIMIC) tot asa a mancat, sau mai degraba n-a mancat. Dar a recuperat dupa ce i-au ieit dintisorii Asa ca ce sa zic, stai calma cat poti ca isi va reveni. Oricum ca si greutate si inaltime e suuper OK.

Pot sa va spun ca puiul are si el CINA . De cateva zile nu mai bea numai lapte seara ci papa papica. Ii dau gris, cereale, aseara i-am facut dovlecel cu ficatel. Si mananca bine seara, ca eu ma asteptam sa stam o ora la masa ca de obicei e obosit seara si nu are stare, dar la masa vad ca sta. Sper sa dureze treaba asta.

Ieri a papat asa:
6:00- 200 ml lapte
9:30- un iaurtel HUMANA cu banane 100 gr+ putina banana
12:00- ciorba de pui cu legume si carnita+ 1/2 borcan vita si cartofi ca nu am mai apucat sa-i fac felul II (avem rezerve de borcanele in situatii din astea). Doua sticle de ceai (asa bea el muuulte lichide)si somn 3 ore
16:30- un mar mare cu doi biscuiti
19:40- dovlecel cu ficatel de pui aprox 200 gr
21:00 inainte de culcare 130 ml lapte HUMANA NIGHT

Ma bucur ca mai bea si cei 130 ml de lapte inainte de culcare, tot e ceva ca eram ferm convinsa ca daca mananca papica sigur nu va mai vrea lapte deloc, dar vad ca deocamdata vrea
Se pare ca doarme si mai bine decand i-am schimbat programul de papa. Doarme tun de la 21:00 pana la 6 dimineata. Acum sa vedem cat va dura treaba asta, eu sper cat de mult

Mergi la inceput

Trebuie sa va spun!
Aseara la 19:30 i-am dat la Denis o portie de 200 gr cereale HUMANA NIGHT cu lingurita si pe la 21:00 inainte de somn 130 ml lapte (pe care la baut singur singurel ca altfel n-a vrut) si a dormit de la 21:00 (a adormit imedita ce si-a terminat lapticul) pana la 8 dimineata!!!!! Nu mi-a venit sa cred cand am vazut cat e ceasul dimineata.
Deci, in concluzie, nu cred ca mai trecem inapoi numai pe latic seara ca e tare bine cand doarme asa...
Ieri a papat asa:
6:00 200 ml lapte
9:00- un iaurt 100 gr simplu cu un biscuite
12:00- un polonic jumate de ciorba super consistenta+ aprox 100- 150 gr legume cu carnita de vita (facuta ca sos de ceapa- neprajita, doar scazuta)
16:30- o jumate de banana+ o jumate de portocala+ un piscotel
19:30- 200 gr cereale HUMANA NIGHT (150 gr apa+ 5 linguri cereale cred ca atata iese preparatul..200 gr)- de precizat ca le-a mancat cu tare mare pofta, el care pana acum nici nu vroia sa vada cerealele...multe surprize mai am din partea lui
21:00- 130 ml lapte HUMANA NIGHT
somn pana la 8 dimineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Am citit cu mare interes acest topic pt ca fetita mea are un apetit incredibil si la 11 luni ( are 76 cm si 10.5 kg ) efectiv nu mai stiu ce sa-i mai dau sa manance. Pana acum am gatit special pentru ea in ciuda sfaturilor tuturor cum ca ar trebui sa manance din mancarea noastra.
Astazi a mancat asa:
- 8.30 ( cand se trezeste tre sa ma duc musai cu mancarea ca altfel tipa mama, mama ... ) o portie de cereale Milupa de 10 luni si 100 ml lapte
- 10.00 - un mar l-a mancat singura muscand din el ( are 8 dinti si o maseluta )
- 12.00 - supa de vacuta cam 100 ml si mancarica de legume cu ficatei un castronel pt copii si desert o bucatica de placinta de dovleac facuta in casa
- 16.00 - 3 mere coapte cu 3 lingurite cu branza de vaci
- 19.00 - 3 biscuiti
- 21.00 - 200 ml lapte nan 3

Orice i-am dat a mancat ( doar la iaurtul nu i-a placut la inceput si orezul cu lapte ). Meniul ei e destul de variat si as avea rugamintea sa imi spuneti ce mancare gatita mai dati voi bebeilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Denissa,
e f bine pt voi ca nu va mai treziti dimineata devreme pt biberonul cu lapte. Nu stiu daca iti mai aduci aminte, dar cand ai deschis topicul asta eu ti-am zis ca daca o sa-i dai mancare seara o sa bea si laptic inainte de culcare . Nu-ti sun asta ca sa fiu "rea", doamne fereste, ma bucur ca merge si pt voi programul asta. Cum iti ziceam, si noi avem programul cam la fel cu al vostru, doar ca a mea adoarme seara tarziu si dimineata are zile si zile, in unele se mai trezeste la 6 si ceva - 7 si bea laptele, iar in altele doarme pana la 8.30-9 si abia atunci mananca. Sper ca incet incet sa se obisnuiasca si ea sa nu se mai trezeasca devreme pt laptic.
Si pentru ca ziceai de cereale seara, sa stii ca si Alessia mi-a facut aceeasi surpriza, alaltaseara a mancat pe la 9 o portie de cereale Milupa (150 ml apa + 6 linguri cereale). La fel, pana acum nici nu vroia sa auda de cereale papate cu lingurita! Totusi, nu ii dau in fiecare seara cereale asa, pt. ca mi-e frica sa nu se sature de ele si sa nu mai vrea deloc, asa ca la noi cina e ceva inca variabil. De exemplu, intr-o zi ii dau cereale, in alta mancare gatita (usoara, cum ziceai tu), iar in unele zile nu ii dau deloc cina, mai ales daca a mancat o gustare consistenta (spre ex. cand mananca fructele cu branzica sau/si cereale) si ii dau direct biberonul cu lapte si atunci bea mai mult lapte (acum am ajuns la performanta de 180 ml).
Noi ieri am mancat asa:
dimineata la 9.30 (adormise f.tarziu si ca atare a dormit mult) - biberon 180 ml lapte cu cereale
14.00 - pranzul: un borcanel de cartofi cu pui si rosii de la Nestle (nu tot, cam 180 g) + cam 50 g de iaurt simplu
18.00 - o bucatica de banana, o jumate de clementina si un biscuite
20.00 - paste cu sos de rosii
22.30 - 170 ml lapte cu cereale
Intre mese incerc sa nu-i dau nimic, dar mai prinde ea cate ceva, ba un biscuite, ba fructe (astea nu ma deranjeaza).

Sinela, cred ca toate mamicile au problema ta, la un moment dat se gasesc in criza de idei in ceea ce priveste mancarea piticilor (de fapt, uneori nici pt. noi nu stim ce sa mai gatim ). Cred ca la subiectul "diversificarea" mai gasesti idei de papica, si eu m-am mai uitat pe acolo si pe multe alte forumuri, atunci cand chiar nu mai stiam ce sa mai fac. Azi de ex. si noi vom papa ficatei la amiaza, iar pe dupa amiaza ma gandeam sa fac niste clatite, ca mancam si noi si ii plac si la asta mica (ea ii place mai mult foaia decat umplutura, dar merge si asa, ca desert de ex.).

la toata lumea si pofta mare!

Mergi la inceput

Liliana Cocieru- daaa, imi aduc aminte normal, numai ca imi venea greu sa cred ca ar putea bea lapte seara la diferenta de o ora de papaica. Dar nu bea mult, cam 130, aseara de ex. a baut numai 100 ml (i-am dat cina la 20:30 si laptele la 21:00, deci mica diferenta de timp intre ele). Bine ca bea si atat....
Nici eu nu-i dau in fiecare seara cereale ca mi-e frica si mie sa nu se sature de ele ca abia a reinceput sa le pape... dar si pt ca ele ingrasa destul de mult si repede, nu ca n-ar fii cazul la noi- avem 9,400 gr doar-
Ii alternez asa: o zi cereale, una gris in lapte (as vrea ca cina sa fie pe baza de lapte inca); una papica gatita (ceva cu lapte si aici) si iarasi de la capat- cereale-gris-papa.
Daca ii dau gustarea la 18;00 si mai e si consistenta..normal ca ii dai direct laptele seara. La noi gustarea de dupa masa este in jur de ora 16:30-17:00 (uneori chiar la 16:00) si este f usoara, cel mai adesea fructe (ii place f mult marul ras cu biscuite mai nou desi are cu ce sa-l manace si intreg, dar...asta e) sau iaurt- daca nu a mancat dimineata. Si atunci cina este servita cu fff mare placere pe la 19:45- 20:00 si radiaza bolul in 10 min
Laptele curat vad ca a decazut rau Avem doar 330 ml maxim pe zi, dar nu am ce-i face daca mai mult nu bea. Incerc sa-i bag in mancare cat de mult si sa-i dau produse lactate....
Ieri a papat asa:
7:00- 200 ml lapte HUMANA 3 cu vanilie
9:00- un iaurt 150 gr+ un piscotel
12:30- doua polonice supa cu zarzavaturi si taietei + cam 200 gr spanac cu sos alb si pulpa de pui
16:30- un mar mijlociu+ 2 biscuiti
20:15- 200 gr cereale (150 ml apa+ 5 linguri cereale HUMANA NIGHT)
21:00- 100 ml lapte HUMANA NIGHT

sinela- fetita ta papa foarte bine!!! b ravo ei. Se vede si dupa kg si inaltime...
Eu ii fac puiului meu mancare ca pt oameni mari dar fara condimente (sare, piper...)
Mai nou papa orice dar preferatul lui e sapancul sos alb si ou sau carne (pui, vita, peste); dovlecel cu sos alb si asta (ca sa cmpensez laptele ce nu-l bea gol) cu ficatel si marar obligatoriu; toate ciorbele (fasole verde, dovlecel, de legume; perisoare) si supele (supa de oua,de pui cu taietei, de rosii cu orez)
Ii mai fac
- ciulama de vita/pui cu mamaliguta;
- paste cu sos de spanac, de rosii
- brocolii cu ou;
- orez cu sos din carne de vita cu ceapa
- gratar de peste cu orez fiert
- cartofi copti cu unt
- piure de telina cu smantana
- piure de sfecla rosie cu cartofi si smantan+ marar obligatoriu
daca imi mai aduc aminte mai scriu
Va pup

Mergi la inceput

Denissa, stiu ca e cumva off topic, dar poti sa-mi dai si mie reteta pt piureul de telina si cel de sfecla rosie? Ca eu fetei mele nu i-am dat telina asa pana acum, si as vrea sa incerc, iar piure de sfecla am incercat, tot asa cu cartof, si nu i-a placut, dar poate nu l-am facut eu bun. Aaa, si cea de spanac cu sos alb, te rooog
Eu spanacul i-l fac Alessiei cu cartofior si ou, sau cu orez (asa ii place mai mult), dar as vrea sa mai incercam chestii noi, ca s-a cam plictisit de astea vechi. Dovlecelul si fetei mele ii place cu smantana si marar, si eventual un picut de usturoi....
Stiu ca ziceai tu odata ca al tau pitic nu mananca mamaliga cu branza si smantana. Asa ca vroiam sa te intreb daca mananca branzica de vaci si in ce forma, ca noi mai mancam cu fructe, dar altfel nu prea vrea. Intreb, pentru ca si la noi cantitatea de lapte acum nu e asa mare, si as vrea si eu sa manance alte lactate.
O alta intrebare: grisul cu lapte i-l dai cu biberonul sau cu lingurita? Eu am incercat o singura data sa-i fac gris in biberon, cand ni se terminasera cerealele si nu aveam alta solutie, si l-a mancat, dar cu lingurita n-am incercat inca. Si eu as vrea seara sa manance ceva cu lapte, avand in vedere ca si la noi daca se papa cina dupa aceea lapticul din biberon e tot cam 100-130 ml. Orez cu lapte ai incercat? Apropo de asta, stii ce am mai vazut la o prietena.. cus cus cu lapte. Venise ea o data cu copilul la noi in vizita si aveau asa ceva "la pachet" si a gustat si Alessia putin, si parca i-a placut, asa ca am zis sa incerc si eu sa-i fac.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri si retete

Mergi la inceput

cum sa nu-ti dau retetele..mai ales ca mofturosul meu le mananca astea. Poate le mananca si printesica ta
piure de sfecla:
- o sfecla mijlocie;
- 1 cartof mic
- o bucatica de carne de pui (eu ii pun pulpa ca nu e asa seaca, ca si pieptul)
- 1 lingura ulei masline;
- putina sare daca ii dai
- 2 linguri de gris
Se fierbe legumele cu carnea, se adauga uleiul iar la sfarsit grisul si se mai fierbe inca 5-10 min. Se mixeaza (sfecla este destul de tare, dar daca o poate papa nemixata..f bine)

piure de telina
o bucata de telina (vezi cat ii pui ca daca nu i-ai dat pana acuma..e destul de alergica- al meu nu a avut nimic de la ea, dar stiu latii ce s-au alergenizat rau...) o tai felii si o fierbi in apa putina si cum scade apa tot adaugi alta. Dupa ce este fiarta o amesteci bine pana se face pireu si adaugi putin ulei de masline. Dupa ce ai obtinut consistenta dorita adaugi smantana cata doresti (eu pun o lingura la o portie). Alte condimente nu mai sunt necesare la cat de aromata e telina. Eu i-o servesc cu peste in general (ca si asa nu tare e innebunit dupa peste, dar asa il accepta). Yummy

spanac cu sos alb (nebunia noastra)
- spanac (verde sau congelat)- eu la doua portii pun cam 12 bucati de spanac congelat (cel congelat asa se comercializeaza in general si eu il prefer pe asta)
- o lingura de faina;
- 150 ml lapte (formula sau de vaca- eu in mancare il folosesc pe cel de vaca)
- o bucatica cat o nuca de unt
- o lingura ulei masline
Fierbi spanacul (eu il prepar la aburi), apoi il scurgi de apa si il tai bucati mici mici (asta daca nu ai din ala congelat care e deja gata maruntit).
Separat se face un sos Bechamel: incingi faina pana devine aurie, o lasi sa se raceasca apoi adaugi laptele peste ea, lasi sa fiarba aprox 10 min (daca e necesar mai adaugi lapte) apoi adaugi untul si gata sosul. Se ia de pe foc, se adauga spanacul si uleiul de masline.
Asta e spanacul cu sos pe care noi il servim cu ou/ carita de pui sau vita.
Sosul Bechamel il foflosim si la dovlecel :) delicios...

Branzica din pacate foooooooooaaaaaaarte rar papam ca nu o tare accepta, numai asa cu frcute si nu tot timpul. O sa mai incerc sa-i pun in mamaliguta. Astazi vreau sa-i fac mamaliguta cu branza si ou- poate asa..reusim ceva!
Grisul numai cu lingurita categoric, noi nu papam din sticluta numai lapte si ceai, in rest numai cu lingurita papam si apa si suc din canuta.
Orez cu lapte i-am dat mai demult si l-a mancat (amestecat si cu fructe), dar el se constipa foarte usor si incerc sa-i dau orez cat de putin..o sa mai incerc si cu late seara (merci de idee). Cus cus cu lapte n-am incercat dar fii sigura ca am sa incerc (deja doua idei de cina..merci!!!)

Mergi la inceput

si sa va scriu si ce a mancat domnisorul meu ieri:
7:00- 200 ml lapte
9:30- un iaurt HUMANA cu cereale din alea de oameni mari CHERRIOS cu miere
12:30- cam 150 gr peste cu orez..din borcanel ca a fost week-end si am fost la bunici + doua ponice supa de legume cu orez instant (nu s-a constipat de dat asta )
16:30- un mar maaare cu doi biscuiti (i-a placut mult ca era f zemos)
20:00- dovlecel cu carnita de vita + marar mult - o farfurioara de bebe- cam 200-220 gr
21:00- 130 ml lapte HUMANA NIGHT cu o masura APTAMIL JUNIOR (schimbam laptele sa fie fara arome, ca sa ne fie mai usoara trecerea la cel de vaca- peste vreo 7 luni adica pe la 2 anisori, dar incepem de pe acum pregatirile....)
Ma declar multumita de cum papa mai nou- adica cu pofta si gura maaaare cand apare ligurita

Mergi la inceput

Denissa,
merci muult pt. retete
Chiar azi am incercat reteta ta de spanac, e ff gustos intr-adevar. Mie cel putin mi-a placut. Ali a papat la amiaza cateva lingurite de supa de pui cu crutoane, iar apoi spanacul, in care am pus carnita din supa, ca era tare buna. Nu a papat f mult, dar ok pt cum papa ea de obicei.
O sa incerc cat de curand si celelalte retete, sper sa ii placa.
Pup!
P.S. ai cumva poze cu voi pe DC sau in alta parte pe net? Ar fi fain sa va vad... curiozitatea bat-o vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Denissa multumesc pentru retetele tale, cu siguranta voi incerca cateva dintre ele. In privinta mancarii ai dreptate nu am avut pribleme cu fetita mea si mi-am dat toata silinta sa o ajut sa progreseze. Ea mananca numai cu lingurita si lichidele cu canita ( mai lucram la lapticul de seara care este singurul aliment pe care il bea cu biberonul ). Si cu suzeta am rarit-o la maxim si nu i-o mai dau decat la culcare. Dar apropo de subiectul topicului puiul meu a mancat ieri:
- ora 9:00 - un castronel de gris cu lapte si 100 ml laptic
- ora 11:00 - un mar + un morcov + o mandarina
- ora 13:00 - piure de cartofi cu peste ( pastrav )
- ora 17:00 - iaurt natural fulga 3 % grasime + 3 biscuiti
- ora 19:00 - un mar, l-a mancat singura
- ora 21:00 - 200 ml lapte Nan 3

Mergi la inceput