dureri de dinti!!help
fetita mea are 2 ani si 3 luni,de la luni i au dat 2 dintisori si pana acum avem aproape toata dantura
este un copil pe care noi l a rasfatat cam prea mult si se impune mai mult decat e cazul uneorisi refuza cu incapatatnare sa ma lase sa o spal pe dintisori decat dupa multe ,multe discutii
problema grava este ca din cauza faptului ca nu renunta la biberon,in nici un fel(asta cred eu ca este motivul)dintii din fata sunt cariati si o dor f tare si noaptea se trezeste tipand si mi zice ca o dor dintii...
ce as putea sa fac??sa o duc la dentist ?exista cumva ceva care sa i aline cat de cat durerile?
draga noastra doctora m a linistit si mi a zis ca sa i las ca or sa cada singuri dar ce sa fac cu durerile??va rog sa ma ajutati!!
Raspunsuri
roxy spune:
cum adica sa-i lasi sa cada singuri, ca nu inteleg.Copilul are 2 ani si ceva din cate spui, pana i se schimba dintii mai e muult,asa ca ce faci lasi copilul sa se chinuie pana atunci?
Nu spui daca are carii, dintii sunt stricati , atunci se pot curata, plomba, repara, ca oricare dinte, nu stai sa cada ei.Daca in schimb nu sunt stricati, si are o sensibilitate la ei, de genu cum avem noi cand mancam mai rece, cald, te sageata asa(na ca m-am exprimat plastic ca bunica)atunci poti incerca gelurile acelea pentru calmarea durerilor, care se folosesesc la bebelusi in procesul de eruptie dentara.
Orice e mai bun decat sa lasi sa planga de durere.
Iar in ceea ce priveste biberonul, nu spui daca il foloseste noaptea sau doar ziua, pentru ca la 2 ani si 3 luni cat are copilul(apropo si al meu cel mic are tot atata de aia vorbesc ca stiu), il poate inca folosi.Si al meu isi bea laptele din biberon inca, si cu toate astea are dintii albi.Problema genetica, adica mostenirea e foarte importanta si daca voi aveti dintii cu probleme mai muklt ca sigur a avea si ea .Ceaiul daca il bea nu il da indulcit, iar daca mananca dulciuri nu ii mai da.Nu numai biberonul poate fi cauza problemelor dentare.Rosul la o bomboana poate fi mult mai daunator decat un biberon de lapte. Parerea mea. Singura problema ar fi ca nu te lasa sa o speli pe dinti.Incearca un joc, ceva de genu hai sa-l spalam pe martinel, ea sa spele o papusa pe dinti, ca uite o doare si nu e bine, tu o speli pe ea, ca papusa sa fie curata si ea nu...intelegi ideea.
Daca nu merge nici asa, atunci poate te spala pe tine pe dinti si pe ea o speli tu, evenual cu o periuta pe care o vrea ea sa o cumpere, impreuna cu tine fireste, ceva cu o printesa sau cu o albinuta, sunt atatea feluri de periute de nu mai stii si paste de dinti cu arome fel de fel, de capsuni , de zmeura, ce mai , o nebunie , sa te tot speli.
Sper sa-ti fie de folos vreo solutie de aici, si cauta o doctorita de copii pentru dinti, pentru ca acestea au suficienta rabdare sa lucreze cu copii si sa-i faca sa coopereze, pentru ca daca e repezita si ii provoaca doar durere fara sa caute sa o faca sa vrea sa vina de bunavoie la dentist va pati ca mine , va capata frica asta imensa de dentisti care o va tine toata viata si va refuza sa mearga sa isi verifice periodic dantura, chiar si atunci cand nu e cazul.
Eu incerc sa imi duc copii la dentist periodic, sa stie cum e, nu doar cand e foarte grav, ii doare si ii duc taras dupa mine.Si crede-ma ca daca doctorul are rabdare si talent in munca cu copii pana si pe cel mai fricos il face sa deschida gura de placere.Baiatul meu cel mare e un fricos de numa, el din start pune rau in fata si nu face sa-l pici, si cu muuulta rabdare, mai multa decat mine recunosc, doctorita lui l-a facut sa stea sa-i curete profesional dintii, pentru ca la el, chiar daca nu are carii se depune periodic tartru cu toate ca se spala pe dinti si nu-l pot indepaerta altfel.Deci se pot repara dintisorii si la printesa ta, nu trebuie sa-i lasi sa cada.
Bafta multa si nu lasa printesa sa sufere, mai tarziu va fi mai greu, mai ales daca se strica si o dor mai tare.
roxy spune:
tot eu, ca parca nu am scris destul .
Pe ai mei ii spal cu periute electrice, si le place foarte mult, iar cu ocazia asta au scapat si de frica acelui zgomot produs de aparatul ala la dentist, zgomot care mie imi provoaca dureri infernale de dinti numa cand il aud.Deci poti incerca mai multe variante, vezi pe care o accepta sa te lase sa-i cureti dintisorii, pentru ca , nu-i asa, o printesa trebuie sa aiba dintii albi si stralucitori
nikol24 spune:
dintii din fata sunt intradevar cariati,cred ca cel mai bine ar fi sa merg cu ea la dentist cand intru in concediu,cam intr o sapatmana sa vedem ce putem face
in privinta trucurilor nu a ,mers nimic dar perseverez,poate o conving,oricum primul lucru este sa o schimb de la doamna doctor care se pare ca in ultima vreme imi da cele mai proaste sfaturi ca sa ma expedieze mai repede!!mersi mult de tot!